Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Сервіс\Параметри




У вкладці Вид можна відображати чи ховати рядок стану чи рядок формул, відображати чи ховати вікна задач, відображати об’єкти чи їх контури, смуги прокрутки, ярлики листів, встановлювати колір сітки та інше.

В кладці Обчислення можна встановлювати тип обчислення: автоматичне чи вручну, встановлювати кількість ітерацій для циклічного повторення обчислень та ін.

У вкладці Правка можна встановити дозвіл редагувати значення клітин прямо в ній, копіювання клітин, напрямок переходу до наступної клітини при натисненні вводу, автозаповнення клітин, попереджувати про перезапису клітин, встановлювати переміщення клітин разом з об’єктами, встановлення запиту при оновлені автоматичних зв’язків, встановлювати плавну вставку і знищення клітин.

У вкладці Общие можна встановлювати стандартний шрифт, робочий каталог, кількість листів та ім’я автора, кількість раніше відкритих листів, встановлювати каталог завантаження, встановлювати звук супроводження подій.

Вкладка Цвет – встановлення стандартних кольорів для інтерфейсу.

У вкладці Диаграмма можна настроювати та добавляти нові списки, а також імпортувати нові списки із значень клітин.

У вкладці Переход можна вибрати формат, в якому буде зберігатися лист, встановити клавішу переходу в меню, перетворювати формули при вводі.

Панелі інструментів налагоджуються стандартним для Windows способом.

Власна панель інструментів створюється командою Вид\Панели инструментов\Создать. В новостворену панель з вкладки Команди потрібно перетягнути необхідні кнопки з відповідних панелей. Вкладка Команди служить для перенесення готових кнопок на панелі користувача, а також для виведення інформації про кожну кнопку. Для виведення інформації про кнопку слід виділити її піктограму в полі команди і натиснути кнопку Описание.

Вкладка Параметры служить для відображення розміру значків на панелі, відображення підказок для кнопок і встановлення ефекту при виводі меню. Для авто заміни символів при вводі з клавіатури, слід викликати діалогове вікно Автозаміна з меню Сервис.

Наприклад: автозаміна виправляє дві великі букви в слові; робить першу букву в реченні великою; написання назв днів з великої букви.

При запуску Excel створюється нова робоча книга. Щоб створити іншу нову робочу книгу, необхідно натиснути на кнопку Створити стандартної панелі інструментів або виконати команду Файл\Создать.

Відкриття вже створеної робочої книги здійснюється командою Файл\Открыть або за допомогою інструмента Открыть стандартної панелі інструментів. На екрані з’явиться діалогове вікно Открытие документа, в якому користувач встановлює папку, вводить ім’я потрібного файла на кнопкуОткрыть. Якщо місце розташування файла невідоме, то його можна знайти скориставшись командою у діалоговому вікні Сервис\Найти, заповнивши відповідні опції.

Excel зберігає посилання на останні чотири файли, з якими працював користувач – їх назви знаходяться в нижній частині меню Файл. Відкриття потрібного файла досягається шляхом клацання вказівником миші по потрібному. Для того, щоб встановити, яку кількість імен файлів висвічувати в меню, потрібно виконати команду Сервис\Параметры\Общие і встановити прапорець у віконце потрібної кількості файлів, ввести потрібне число і натиснути кнопку [OK].

Збереження робочої книги здійснюється аналогічно збереженню документів створених у MS Word. Робочу книгу можна захистити паролем застосувавши команду Файл\Сохранить как…\Сервис\Параметры. На екрані з’явиться діалогове вікно Параметры страницы, після чого можна ввести пароль захисту (його необхідно знати, щоб відкрити книгу), і пароль дозволу запису (його необхідно знати, щоб внести в документ зміни).

Переміщуватися на робочому листку таблиці можна за допомогою клавіш керування табличним курсором і за допомогою миші. При переміщенні вказівник миші змінює форму в залежності від місцезнаходження. У більшості областей робочі таблиці вказівник має форму знака „плюс”. За межами таблиці і на смугах прокрутки він приймає форму стрілки. Якщо встановити вказівник миші у кінець вертикальної або горизонтальної смуги прокрутки, натиснути ліву кнопку миші, то з кожним натисненням таблиця буде прокручуватися на один рядок або стовпець. Вказівник миші можна встановити на маркер сторінок і перетягнути його на потрібну сторінку.

Табличний курсор можна переміщувати за допомогою клавіш [Tab і Enter]. Клавіша [Tab] дозволяє перемістити курсор праворуч, [Shift+Tab] – ліворуч,[Enter] – вниз, [Shift + Enter] – уверх. Для переходу до виділеного курсору необхідно натиснути [Ctrl + Backspace] і на екрані з’явиться активна клітинка.

Перехід на потрібну клітину здійснюється командою [F5]\Переход або Правка\Перейти\Переход. Далі у рядку Ссылкавводиться адреса потрібної клітинки і натискується кнопка ОК, або [Enter].


Поделиться:

Дата добавления: 2015-01-05; просмотров: 88; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты