Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Билет №19. 1.У систему органів і служб стандартизації входять міжнародні (всесвітні та регіональні) і національні організації з стандартизації




1.У систему органів і служб стандартизації входять міжнародні (всесвітні та регіональні) і національні організації з стандартизації. Існує понад 400 організацій, які займаються питаннями стандартизації. Найбільші з них - Міжнародна організація по стандартизації (180) і Міжнародна електротехнічна комісія (МЕК). Вони самостійні і незалежні одна від одної. 180 створена з метою сприяння розвитку стандартизації у світовому масштабі для полегшення світового товарообміну і співробітництва в галузі інтелектуальної, наукової, технічної та економічної діяльності. Ця організація проводить роботи зі стандартизації в усіх галузях промисловості, економіки і техніки, за винятком електротехніки та електроніки. Основне завдання МЕК - розроблювати міжнародні стандарти в галузі електротехніки та електроніки, радіозв'язку і приладобудування з метою сприяння міжнародному співробітництву в цих галузях.

До національних органів і служб стандартизації в Україні відносяться: Комітет з питань стандартизації, метрології і сертифікації при Кабінеті Міністрів України (Держстандарт), котрий здійснює загальне керівництво роботами зі стандартизації, затверджує і реєструє національні стандарти, організовує інформаційне забезпечення з питань стандартизації, метрології і сертифікації. Держстандарт має свої територіальні органи - центри стандартизації і метрології, які здійснюють функції і права Держстандарту у встановлених межах. Керівництво діяльністю зі стандартизації в галузі будівництва і будматеріалів здійснює Мінбуд.

2. Пріоритетне бронювання має не стільки економічний сенс , скільки являє собою фактор , що значно полегшує повсякденну роботу оператора , пов'язану з разовим бронюванням кімнат у готелі . Під цією формою співпраці оператора та хотельери мається на увазі , що останній розглядає і підтверджує заявки оператора позачергово і з максимальним пріоритетом. Пріоритет заявки означає , що служба бронювання готелю може підтверджувати заявки оператора на шкоду інтересам інших туроператорів , які мають в цьому готелі заброньовані , але неоплачені кімнати. Право пріоритетного резервування зазвичай нічим не оформляється , в більшості випадків їм наділяють туроператорів , що мають позитивний досвід роботи з даним готелем , налагоджені особисті зв'язки з Хотельери . Однак отримання оператором такого права сильно сприяє підвищенню ефективності його роботи , оскільки дає оператору впевненість у підтвердженні практично будь-якої заявки .

Разові заявки. Це найбільш примітивна форма співпраці готелю і оператора , не пов'язана ні з прийняттям оператором певних обов'язків або ризику , ні з наданням Хотельери додаткових знижок. Резервування номера оператором відбувається під бажання конкретного клієнта, або який вніс передоплату , або оплатив готельну послугу повністю .

Робота за разовими заявками на практиці може будуватися двома способами - з оплатою послуг туроператору , і з оплатою послуг на місці. У першому випадку оператор приймає від клієнта повну оплату вартості готельних послуг і до закінчення встановленого у підтвердженні бронювання терміну оплачує рахунок хотельери , залишаючи собі розмір своїх комісійних . У другому випадку розрахунок клієнта оператора і готелю відбувається безпосередньо на стійці готельного підприємства . При цьому розмір комісійної винагороди автоматично зараховується на спеціально відкритий для туроператора рахунок в готелі.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-01-19; просмотров: 73; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты