Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Розрахунок необхідної чисельності працівників за категоріями. Пояснення до таблиці №3 1 рядок - В першому стовпчику проставляємо трудомісткість робіт для кожної професії з таблиці 1 рядок 4




Пояснення до таблиці №3

1 рядок - В першому стовпчику проставляємо трудомісткість робіт для кожної професії з таблиці 1 рядок 4. Для електрозварювальників та слюсарів металоконструкцій беремо суму нормо - годин для великих та дрібних вузлів, для всіх інших спеціальностей просто переписуємо значення з таблиці 1 рядок 4.
2 рядок - 2 стовпчик - це нормативний час роботи одного робітника за рік. Для робітників із шкідливими умовами роботи (електрозварювальники та слюсарі металоконструкцій) Фд = 1820год., для всії інших Фд = 1840 год.
3 рядок -3 стовпчик із завдання
4 рядок - 4 стовпчик - це розрахункова чисельність робітників. Отримуємо шляхом ділення 1 стовпчика на 2 і 3 стовпчик. Отримуємо дробне значення.
5 рядок - 5 стовпчик - це заокруглене до цілого числа 4 стовпчик.
6 рядок - Стовпчики з 6 - 11 - це розподіл чисельності робітників по розрядам. Найчастіше: · вальцювальники ІІ-ІІІ розряд; · слюсарі металоконструкцій ІІ - ІІІ-ІV розряд; · електрозварювальники ІІІ-ІV розряд; · слюсарі механоскладальних робіт ІІІ-ІV розряд; · гідровипробовувачі ІІ-ІІІ розряд;
В рядку «разом» знаходимо суму по стовпчикам: 1, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11. В рядку «разом» знаходимо середнє значення по 2 та 3 стовпчику.
У 12 стовпчику знаходимо середній розряд робітників за формулою: Наприклад: І ІІ ІІІ ІV V VІ 2 8 6 5 4 3
  В рядку «разом» в стовпчику 12 знаходимо середнє значення за середньо - арифметичною простою величиною.

Пояснення до таблиці №4

Загальна чисельність допоміжних робітників в середньому становить 25 -30 % від чисельності основних виробничих робітників (див. таблицю3). Наприклад: Росн = 106чол. Рдоп = 0,25х106 = 26 чол. Отже, підбирати чисельність допоміжних робітників слід так, щоб вона не перевищувала 26 чоловік (може бути меншою, але не більшою). В таблиці 4 в стовпчику 1 вказані найбільш розповсюджені назви професій допоміжних робітників. А саме:  
Назва професії Розряд
1. наладчики зварювального обладнання ІV - V
2. Слюсарі - ремонтники ІV - V
3. Слюсарі електрики ІV - VІ
4. Машиністи кранів ІІІ
5. Стропальники ІІІ
6. Контролери зварювальних робіт ІІІ
7. Контролери слюсарних робіт ІІІ
8. Контролери матеріалів ІІІ
9. Транспортувальники ІІ - ІІІ
10. Розподільники робіт ІІ - ІІІ
11. Підсобні робітники ІІ

Середній розряд знаходимо аналогічно таблиці 3. По рядку «разом» по стовпчика з 4 по 10 знаходимо суму.

Стовпчик 11 рядок «разом» - це середнє між вказаними вище розрядами. В стовпчику 3 вказується рекомендована норма допоміжних робітників по обслуговуванню робочих місць. Наприклад:

В стовпчику 3 чисельність наладчиків рекомендується 3 - 4 чол. Обираємо якесь одне число і записуємо в стовпчик 4. Після цього розподіляємо по розрядам.

 

 

Пояснення до таблиці №6

Стовпчик 3 розраховуємо, як відношення відповідно чисельності керівників, спеціалістів та допоміжних робітників до фактичної чисельності виробничих робітників (помножити на 100%).

Стовпчик 4 знаходимо, як відношення чисельності основних виробничих робітників, допоміжних робітників, керівників та спеціалістів до чисельності всіх працюючих (помножити на 100%).

Стовпчики 5 і 6 - це розподіл працівників по змінам. Відбувається рівномірно для робітників. З керівників в ІІ зміну лише майстер виробничої дільниці.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-01-19; просмотров: 78; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты