Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Призначення і класифікація проміжних станцій




Лекція №15. Проміжні станції.

 

Проміжні станції призначені для пропуску, обгону і схрещення поїздів; посадки-висадження пасажирів; навантаження, вивантаження і збереження вантажів, а також оформлення вантажних документів; прийому, видачі і збереження багажу; відчеплення вагонів від збірних поїздів і причеплення до них вагонів, а в деяких випадках для формування відправницьких маршрутів чи груп для ступінчастих маршрутів з вагонів власного навантаження; подачі і прибирання вагонів з під'їзних колій; зважування вагонів.

На станціях, що передують перегонам із затяжними спусками і де поїзда зупиняються по технічним потребам, виконують випробування гальмів для забезпечення більшої безпеки руху поїздів.

Проміжні станції класифікуються за схемою розташування приймально-відправних колій (поздовжнього, напівпоздовжнього, поперечного типів), взаємному розташуванню пасажирських і вантажних пристроїв, кількості головних і приймально-відправних колій, розвитку вантажних пристроїв і наявності примикання під'їзних колій.

Проміжні станції одноколійних ділянок, пропускна здатність яких не перевищує 24 пари поїздів у добу паралельного графіка, повинні мати 2 приймально-відправні колії, крім головної, а при більшій пропускній здатності і на двоколійних ділянках - від 2 до 3. На передвузлових станціях допускається збільшувати число приймально-відправних колій на 1. Однак число колій на проміжних станціях залежить не тільки від розмірів пропускної здатності ділянки, але і від ступеня її заповнення, характеру графіка руху, числа пасажирських і збірних поїздів, примикання під'їзних колій зі значним вагонообігом. Щоб точно визначити необхідне число колій на проміжних станціях, необхідно скласти графік руху поїздів і виявити, на яких станціях схрещення чи обгін поїздів буде збігатися з роботою збірних поїздів.

Проміжні станції на нових лініях розміщають виходячи зі зручного обслуговування районів тяжіння, і зокрема великих населених пунктів і підприємств. У сучасних умовах, з огляду на розвиток автотранспорту, доцільно концентрувати місцеву вантажну роботу на меншому числі проміжних станцій, що дозволить більш ефективно використовувати механізми для вантажно-розвантажувальних робіт, скоротити час перебування збірних поїздів на ділянках, прискорити оборот вагонів і доставку вантажів.

У середніх умовах відстань між проміжними станціями приймають 40-60 км. На існуючих лініях проміжні станції розташовані на відстані 15-20 км.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-01-29; просмотров: 191; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты