Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Технічні пристрої на проміжних станціях




 

Для виконання операцій на проміжних станціях передбачаються наступні пристрої:

- головні, приймально-відправні, витяжні колії, запобіжні й вловлюючі тупики;

- приміщення для чергового по станції;

- засоби СЦБ і зв'язку;

- пасажирська будівля і платформи, перехідні пристрої у виді переходів в одному рівні з головкою рейки, пішохідних мостів чи тунелів, багажний склад;

- криті склади, криті і відкриті платформи, контейнерні і навалювальні площадки, вантажно-розвантажувальні колії і вантажні механізми і пристрої;

- пристрої освітлення, службово-технічні будівлі, і ін.

Довжина приймально-відправних колій повинна бути не менш стандартної, прийнятої в межах ділянки.

Проектовані витяжні колії повинні мати корисну довжину не менш половини, а у важких умовах - не менш однієї третини довжини вантажних поїздів, що обертаються на даній ділянці. На першу чергу корисна довжина витяжної колії може бути зменшена до 200 м.

Пасажирські будівлі з приміщеннями для пасажирів, начальника і чергового по станції будують по типових проектах на 25, 50, 100 і 200 пасажирів.

Пасажирські будівлі на нових роз'їздах, обгінних пунктах і проміжних станціях розташовують не ближче 20 м від осі головної колії, а на лініях швидкісного руху не менш 25 м, щоб при укладанні додаткових колій убік пасажирської будівлі зберегти можливість устрою основної платформи достатньої ширини біля пасажирської будівлі .

Пасажирські платформи на роз'їздах, обгінних пунктах і проміжних станціях улаштовують, як правило, низькими, висотою 0,2 м над головкою рейки; високі платформи (1,1 м) споруджуються лише при обертанні моторвагонного рухомого складу без підніжок. Довжина платформи на проміжних станціях повинна бути не менш довжини пасажирських поїздів, що обертаються, як правило, 400 м з можливістю подовження до 500 м.

Ширина основної пасажирської платформи в межах розташування пасажирської будівлі 6м (при перебудові в стиснутих умовах допускається ширина 5 м), а на іншому протязі - не менш 3-4 м. Ширина низьких проміжних платформ на лініях I і II категорій повинна бути не менш 4 м, а при посадці в один поїзд не більш 25 чол. і на лініях III і IV категорій - не менш 3 м. Проміжні високі платформи звичайно споруджують шириною 6-8 м з урахуванням устрою сходів з пішохідних мостів чи у тунелі.

Для проходу пасажирів з пасажирської будівлі на низькі проміжні платформи і перевезення багажу на проміжні платформи влаштовують переходи (настили) у рівні головки рейки. Число переходів повинне бути не менш двох, а ширина - не менш 3 м.

На проміжних станціях з великим пасажиропотікоком, якщо пасажирська будівля відділена від проміжних платформ коліями, займаними вантажними чи пасажирськими поїздами, улаштовують переходи в різних рівнях у виді пішохідних мостів чи тунелів. Ці переходи особливо необхідні при наявності високих проміжних платформ. Для пасажирів зручніше тунелі, тому що вони мають меншу висоту підйому і спуска. Але тунелі дорожче пішохідних мостів і тому застосовуються лише при великому пасажиропотікоку.

Ширина проїзної частини пішохідного моста не менш 2,25 м, ширина тунеля не менш 3 м, ширина сходів пішохідного тунеля не менш 3 м при одному сході і не менш 2 м при двох сходах на одну платформу. Між сходом і бортом платформи повинно бути не менш 2 м.

Для виконання вантажних операцій на проміжних станціях будують вантажні пристрої з відповідним колійним розвитком і примиканням під'їзних колій.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-01-29; просмотров: 134; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты