Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Сутність елементів ринкової інфраструктури ринку фінансових послуг




Тема 11 Інфраструктура ринку фінансових послуг

Мета заняття:

Навчальна: вивчити елементи ринкової інфраструктури ринку фінансових послуг;

Розвиваюча: дізнатися про роль банків в інфраструктурному забезпеченні ринку фінансових послуг;

 

Виховна:мати уяву про проблеми створення інфраструктури ринку ануїтетів.

Зміст

 

 

1. Сутність елементів ринкової інфраструктури ринку фінансових послуг;

2. Роль банків в інфраструктурному забезпеченні ринку фінансових послуг;

3. Особливості інфраструктури ринку цінних паперів;

4. Сутність банківських інформаційних технологій (самостійна робота);

5. Проблеми створення інфраструктури ринку ануїтетів (самостійна робота);

 

Література

 

1. Маслова О.С. Опалов О.А. Ринок фінансових послуг. – К. 2006. – с 40-64

2. Маслова О.С. Опалов О.А.Фінансовий ринок . – К. 2003. – с. . 48-64

3. Смолянська О.Ю. Фінансовий ринок. – К. 2005. – с. 142-172

4. Ходаківська В.П. Бєляєва В.В. Ринок фінансових послуг. – К. 2002. – с. 322-330; с. 345-346

Сутність елементів ринкової інфраструктури ринку фінансових послуг

Інфраструктура –це сукупність елементів, що забезпечують безперебійне функціонування взаємозв'язків об'єктів і суб'єктів певної відносно самостійної системи та оптимізують їх взаємодію.

Діяльність інфраструктури у внутрішній системі фінансового ринку сприяє формуванню попиту і пропозиції на фінансові послуги, зростанню обсягу асортименту пропозиції фінансових продуктів. До внутрішньої системи фінансового ринку відносять фінансовий і кадровий потенціал, наявність і довіру клієнтів. Уміння співпрацювати з фінансовими інститутами, якість маркетингової діяльності та ефективність стратегічних рішень.

До факторів на які може впливати фінансовий інститут, належать: ринковий попит, конкуренція. Рівень розвитку інфраструктури фінансового ринку. До неконтрольованих факторів, що впливають на формування інфраструктури фінансового ринку належать: загальноекономічна ситуація в регіоні, країни та за її межами, рівень життя заощадливості населення, кон’юнктура фінансового ринку, демографічна ситуація. Дія цих факторів визначає поведінку фінансових інститутів у ринковому середовищі, формує стратегію і тактику, окреслює можливості просування на ринку фінансових послуг.

Розвиток інфраструктури фінансового ринку України повинен бути побудований за міжнародними стандартами, але з урахуванням специфіки нашої країни.

Для розбудови інфраструктури таких сегментів фінансового ринку як грошовий і кредитний ринок, необхідно посилити ринкові процеси в регіонах та роль у них місцевих органів влади, активізувати створення стабільного і сприятливого для їх розвитку законодавства, здорового конкурентного середовища, сприяти поверненню довіри з боку населення і суб'єктів підприємницької діяльності, розвивати мережу філій і активізувати інвестиційну діяльність банків та інших фінансово-кредитних установ, що найбільш пристосовані до інвестиційної діяльності, створити спеціальну банківську установу, основною метою якої було б питання довгострокового кредитування.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 51; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.008 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты