Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Варіант 10




1. Характеристика вимог і показників стандартизації й уніфікації (конструктивної і технологічної спадкоємності моделей).

2. Види вимірів тіла людини для цілей конструювання одягу. Класифікація і позначення вимірів.

3. Фактори, що визначають розподіл загального (композиційного) припуску до напівобхвату грудей між основними ділянками конструкції одягу.

4. Побудова креслення основи конструкції чоловічого піджака на типову фігуру 182-100-88.

Номер варіанта контрольної роботи встановлюється за останньою цифрою номера залікової книжки.

Для виконання 1,2,3 завдання контрольної роботи необхідно вивчити теми розділу 1 “Вихідні дані для проектування одягу ”. Література і питання для самоперевірки вказані в робочій програмі.

Відповіді на питання контрольної роботи повинні бути чіткими, конкретними відповідно до поставлених питань. У відповідях повинні бути приклади, що підтверджують теоретичний матеріал.

Для виконання 4 завдання контрольної роботи необхідно вивчити теми розділу 2 “Методи побудови розгорток при конструюванні одягу ”. Література і питання для самоперевірки вказані в робочій програмі.

 

4-е завдання контрольної роботи оформляють в наступній послідовності:

1. Виконати технічний ескіз моделі (вид спереду на фігурі і вид ззаду). Зазначити джерело й автора (журнал мод, технічний опис, номер моделі і т.д.)

2. Скласти опис зовнішнього вигляду моделі у загальновідомій послідовності.

3. Розмірні ознаки типової фігури представити в табличній формі (табл.1).

 

Таблиця 1 – Розмірні ознаки типової фігури

зріст________ розмір_________ повнотна група___________

Номер розмірної ознаки Найменування Умовне позначення Абсолютна величина, см

 

4. Вибрати конструктивні припуски для одержання необхідної форми виробу відповідно до силуету, покрою, обсягом виробу і видом матеріалу, що використовується. Значення припусків представити в табличній формі (табл.2).

 

Таблиця 2 – Припуски для розрахунку і побудови

вид виробу

Найменування припуску Ділянка креслення Позначення припуску Величина, см

 

5. Зробити розрахунок і побудову креслення. Розрахунки оформити у виді таблиці (табл. 3).

 

При виборі методики для побудови конструкції виробу варто враховувати можливість її використання в промисловості (див. рекомендовану літературу).

 

Таблиця 3 – Розрахунки до побудови креслення основи конструкції

на типову фігуру

вид виробу розмір типової фігури

Найменування конструктивних точок і відрізків Позначення відрізка, точки Розрахун-кова формула Розрахунок Результат, см

 

За умови використання методики ЄМКО РЕВ форма розрахункової таблиці відповідає формі, що рекомендується в методиці.

 

6. Нанести габаритні розміри деталей виробу. Креслення виконується в натуральну величину на міліметровому папері олівцем, складається і вкладається в зошит із контрольною роботою.

 

Контрольну роботу оформлюють у звичайному зошиті (або на стандартних аркушах формату А4) відповідно до загальних вимог до оформлення контрольних робіт.

Наприкінці роботи обов’язково перерахувати ті літературні джерела, що були використані для відповідей, зробити посилання на них за текстом контрольної роботи, а також зазначити джерела, використані при виборі вихідних даних (розмірних ознак і припусків) і методику конструювання, за якою були розраховані і побудовані креслення основних деталей виробу.

 

   

 

Образец оформления габаритных размеров на чертеже (вопр. №4 КР)


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 116; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты