Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Текстова частина




 

У дипломній роботі текстова частина складається з наступних розділів:

– основна частина;

– аналітична частина;

– рекомендаціі.

Основна частина роботи втілюється в її розділах і параграфах (підпунктах). Це найбільш об’ємна частина дослідження, яка повинна відповідати темі і повністю її розкривати. Основна частина дипломної роботи розбивається на розділи, підрозділи. Кожний розділ починають з нової сторінки. Основному тексту кожного розділу може передувати передмова з коротким описом вибраного напрямку та обґрунтуванням застосованих методів.

Кількість розділів в дипломних роботах регламентована ВНЗ, в даному випадку в ЗНТУ виконують 3 розділи за темою дослідження та 1 розділ з охорони праці та навколишнього середовища в рамках теми диплома. Кожен розділ починають з нової сторінки і, відповідно до вимог, закінчують короткими висновками об’ємом 1,5...2 абзаци.

Починають роботу, як правило, з огляду літератури і думок різних авторів по темі, визначають напрями дослідження.

Подальший зміст дипломної роботи може істотно відрізнятися залежно від напряму досліджень. У найзагальнішому вигляді основна частина, окрім огляду літератури і різних точок зору може містити: виклад методики і методів дослідження; опис експериментальної частини і методики дослідження; опис проведених досліджень; аналіз і узагальнення результатів дослідження.

Виклад тексту дипломної роботи краще вести від третьої особи. Висловлювати думки використовуючи займенник «я» не прийнято. В той же час, не можна визнати вдалим зайве перевантаження тексту займенником «ми», фразами «на нашу думку», «вважаємо», «думаємо» – це абсолютно нормально, але, в той же час, створює неусвідомлене враження, що роботу писав колектив авторів. Найбільш вдалі в цьому плані більш невизначені словесні обороти, наприклад: «представляється, що», «розроблений підхід дозволяє», «спочатку проводився опит», «даний висновок зроблений на підставі» й т.д.

У науковій роботі недопустимі вульгарізми і ненаукові вирази. При викладі тексту дипломної роботи слід також прагнути уникати тавтологій, граматичних, лексичних і синтаксичних помилок.

При написанні дипломної роботи автор повинен в обов’язковому порядку посилатися на авторів і джерела, з яких були запозичені матеріали або конкретні результати. Посилання даються в квадратних дужках, причому цифра повинна відповідати нумерації джерела в переліку використаних джерел.

Бажано основну частину роботи поділити на три розділи: теоретико-методологічний, аналітичний та розробницько-впроваджувальний. У межах кожного розділу, як правило, виділяють 3 підрозділи (параграфи), що мають відображати логічну послідовність дослідження й розробки власних пропозицій.

У першому розділі необхідно викласти сутність проблеми, яка досліджується, розглянути еволюцію підходів до її вирішення, рівень розробки на сучасному етапі. Крім цього, слід зробити аналіз та узагальнення концепцій і наукових підходів, які існують у фаховій літературі, визначити дискусійні аспекти й невирішені питання.

Перший розділ є основою для розробки прикладних аспектів обраної теми. Рекомендований обсяг цього розділу – 20 – 25 сторінок.

У другому розділі – аналітичному – необхідно зробити організаційно-економічний аналіз об'єкта дослідження й умов його господарювання, визначити основні проблеми підприємств туристської сфери й перспективи розвитку. Детально слід проаналізувати той аспект господарської діяльності, що є предметом дослідження.

На основі вивчення, обробки й узагальнення аналітичних матеріалів необхідно виявити й показати вплив внутрішніх та зовнішніх чинників на ефективність міжнародного туристського бізнесу.

Основний аналітичний матеріал, проміжні розрахунки (вибірково) та отримані кількісні результати подаються в таблицях та рисунках у межах цього розділу або виносяться в додатки. Метою виконання аналітичної частини дипломної роботи є перевірка вміння студента аналізувати отримані дані, співвідносити різні показники тощо.

Рекомендований обсяг другого розділу 25 – 35 сторінок.

У третьому розділі, який носить прикладний, розробницько-впроваджувальний характер, необхідно розкрити зміст заходів, що пропонуються й спрямовані на вдосконалення того аспекту міжнародного туристського бізнесу, який становить предмет дослідження. Рекомендації й пропозиції повинні мати наукове обґрунтування й виходити з результатів аналізу, отриманого в попередньому розділі роботи. Доцільно визначити шляхи оптимізації системи ресурсного та інформаційно-аналітичного забезпечення рішень, які пропонуються.

Практичне значення пропозицій та рекомендацій повинно бути підтверджено техніко-економічними розрахунками й визначенням ефекту, який очікується від впровадження.

Рекомендований обсяг третього розділу 25 – 30 сторінок.

Четвертий розділ дипломної роботи виконується під керівництвом консультантів з кафедри «Охорони праці та навколишнього середовища». Описова частина, розрахунки, висновки та рекомендації по цьому розділу диплому повинні відповідати темі дослідження.

Рекомендований обсяг четвертого розділу 10 – 15 сторінок.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 56; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты