Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Похідний стрій відділення, взводу.




v Шикування в похідний стрій на місці.

Ø Ознайомлення.

Похідний стрій відділення може бути в колону по одному або в колону по два, як зображено на малюнках.

Відділення у складі чотирьох осіб і менше завжди шикується в колону по одному.

Похідний стрій взводу може бути в колону по три (у взводі з чотирьох відділень – в колону по чотири), в колону по два або в колону по одному.

 

Взвод із кількістю відділень по чотири й три особи шикується в похідний стрій в колону по два, як зображено на малюнках.

 

 

Шикування взводу (відділення) в похідний стрій на місці проводиться за командою: "Взвод (відділення) – в колону по одному (по два, по три, по чотири) - СТАВАЙ". Прийнявши стройове положення і подавши команду, командир взводу (відділення) стає обличчям у бік руху, а взвод (відділення) шикується за ним згідно із штатом.

Показатипохідний стрій, здійснивши за командою „ Право-РУЧ” перешикування взводу з розгорнутого строю в похідний.

Ø Розучування і тренування дій.

Навчання злагодженим діям у похідному строю рекомендується починати з показу і визначення місця в строю кожного відділення та студента. З цією метою вишикувати взвод (відділення) у розгорнутий одношеренговий стрій і, подавши команду "Право-РУЧ", повернути взвод (відділення) убік флангу. Пояснити, що після повороту праворуч взвод (відділення) вишикувався в похідний стрій в колону по одному.

Потім пошикувати взвод (відділення) у розгорнутий двошеренговий стрій і поворотом праворуч перешикувати його в похідний стрій в колону по два. Нагадати командирам відділень про необхідність після повороту робити півкроку праворуч.

Надалі вказати, що взвод (відділення) у похідний стрій може шикуватись безпосередньо під час початкового шикування. Після цього провести тренування з шикування взводу (відділення) в похідний стрій в колону по одному (по два), подаючи команди"Розійдись", "Взвод (відділення) – в колону по одному (по два) - СТАВАЙ" .

Звернути увагу, що командири відділень повинні стояти посередині строю.

Під час шикування в колону по два інтервал між студентами повинен бути на ширину долоні, дистанція між шеренгами на відстані витягнутої руки, покладеної долонею на плече студента, що стоїть попереду; носки ніг студентів однієї шеренги - на одній лінії.

Як тільки студенти засвоять техніку шикування в колону по одному (по два), перейти до показу шикування взводу в похідний стрій у колону по три. Для цього необхідно наказати командирові першого відділення вишикувати відділення в колону по одному. Після шикування і рівняння першого відділення, наказати командирові другого відділення вишикувати ліворуч від нього друге відділення в колону по одному, а ліворуч другого вишикувати третє відділення. При цьому інтервали і дистанції, а також рівняння у шеренгах витримуються як у похідному строю в колону по два.. Студенти у відділеннях повинні стояти суворо один за одним.

Після цього провести тренування з шикування взводу в похідний стрій в колону по три, подаючи команди: "Розійдись", "Взвод – в колону по три - СТАВАЙ" .

Подаючи команди "Рівняйсь", "Струнко", "Вільно" та інші одночасно тренувати студентів у виконанні раніше вивчених прийомів.

 

v Перешикування взводу з розгорнутого строю в похідний і навпаки, а також із одного виду похідного строю в інший.

Перешикування доцільно проводити у такій послідовності:


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 119; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты