Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Виконання стройових прийомів зі зброєю.




Тема 2. Стройові прийоми та рух зі зброєю.

 

Навчання стройовим прийомам зі зброєю проводиться тими ж методами, що й без зброї. При цьому на початку кожного заняття викладач зобов'язаний перевірити наявність зброї та оглянути її, щоб вона не булла заряджена, та довести заходи безпеки. Заняття на місці необхідно проводити у розімкнутому строю, а під час руху – на збільшених дистанціях, з тим щоб чітко були помітні помилки і неточність в діях кожного студента, а також з метою дотримання заходів безпеки..

Вивчивши прийоми з автоматом «на груди (за спину, покласти зброю)» за розподілом, рекомендується відразу перейти до вивчення прийомів «на ремінь (за зброю)», а потім почати тренування з виконанням двох прийомів одночасно.

Основну увагу під час навчання стройовим прийомам зі зброєю звернути на те, щоб при виконанні прийомів студенти зберігали стройове положення .

 

Виконання стройових прийомів зі зброєю.

v Стройове положення зі зброєю.

Ø Ознайомлення з прийомом.

Стройове положення із зброєю те саме, що й без зброї, при цьому автомат слід тримати у положенні "на ремінь" дульною частиною догори, кистю правої руки торкатися верхнього зрізу ременя, а автомат із складним прикладом – дульною частиною вниз.

Ручний гранатомет у положенні "на ремінь" тримати дульною частиною догори.

Ручний і ротний кулемети тримати біля ноги, щоб приклад стояв затильником на землі, торкаючись стопи правої ноги, гострим кутом на лінії носків, при цьому опущеною правою рукою обхопити ствол.

 

 

Показати, як приймається стройове положення з автоматом, звернувши увагу на підняття грудей і положення кисті правої руки, яка повинна торкатися верхнього зрізу ременя.

При цьому необхідно кожний раз ставати у стройове положення так, щоб ті, хто навчається, мали змогу бачити викладача спереду, збоку і позаду.

Ø Розучування прийому.

Розімкнути підрозділ на збільшені інтервали по периметру стройового майданчика і наказати кожному самостійно прийняти стройове положення.

Ø Тренування прийому.

Подаючи команди: «Струнко», «Вільно», перевірити правильність дій тих, хто навчається, і виправляти помилки. Для більш правильної перевірки необхідно повернути підрозділ праворуч, ліворуч і кругом.

 

v Виконання прийому "Ремінь – ПОСЛАБИТИ (ПІДТЯГТИ)".

Ø Ознайомлення з прийомом.

До того як приступають до відпрацювання прийомів зі зброєю , необхідно перевірити довжину ременя і взагалі при відпрацюванні стройових прийомів зі зброєю часто доводиться змінювати довжину ременя.

Для послаблення чи підтягнення ременя подається команда «Ремінь – ПОСЛАБИТИ (підтягти)». Цей прийом є єдиним для всіх видів стрілецької зброї.

Показати порядок виконання прийому з коротким поясненням.1

 

За підготовчою командою "Ремінь":

· автомати та ручні гранатомети взяти в праву руку, а кулемети – до ноги.; в автоматі зі складним прикладом відкинути приклад.

За виконавчою командою " ПОСЛАБИТИ (підтягти)":

· зробити півоберта праворуч, одночасно відставити ліву ногу на крок ліворуч, і, нахилившись уперед, уперти зброю прикладом у стопу лівої ноги, а стволом покласти на згин правого ліктя; ноги в колінах не згинати; тримаючи правою рукою пряжку ременя, лівою рукою підтягти (послабити) ремінь і без команди прийняти стройове положення.

Ø Розучування прийому.

Показати порядок виконання прийому за розподілом на сім рахунків з коротким поясненням.

За командою "Ремінь послабити, за розподілом: роби – РАЗ, роби –ДВА і т.д.":

· на рахунок «раз» подають праву руку за ременем трохи вгору, знімають автомат з плеча й, підхопивши його лівою рукою за ложе і ствольну накладку, тримають перед собою вертикально магазином ліворуч, дульним зрізом на висоті підборіддя;

· на рахунок «два» беруть правою рукою за ложе і ствольну накладку вище лівої кисті;

· на рахунок «три» ліву руку опускають вздовж лівого стегна, а праву з автоматом - вздовж правого стегна;

· на рахунок «чотири» роблять півоберта праворуч, одночасно відставляючи ліву ногу на крок ліворуч так, щоб ступні обох ніг були паралельні;

· на рахунок «п’ять», нахилившись вперед, опирають зброю прикладом в стопу лівої ноги, а стволом кладуть на згин правого ліктя; не згинаючи ноги в колінах, тримають правою рукою пряжку ременя, а лівою рукою підтягують (послаблюють) ремінь;

· на рахунок «шість» випрямляються, роблять півоберта ліворуч і приставляють ліву ногу до правої, тримаючи автомат правою рукою вздовж стегна;

· на рахунок «сім» закидають автомат на праве плече в положення «на ремінь», а ліву руку швидко опускають та самостійно приймають стройове положення.

Після показу розімкнути взвод на чотири кроки і приступити до розучування прийому. Подавати команди і, пересуваючись вздовж строю вказувати на виявлені помилки.

Якщо одну і ту ж помилку допускає більшість тих, хто навчається, дати команду «Відставити», та особисто показати ще раз правильне виконання даного елементу прийому.

Ø Тренування прийому.

Показати ще раз прийом в цілому. Тренування проводити індивідуально, попарно або у складі підрозділу за командою викладача.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 116; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты