Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Виконання військового вітання зі зброєю на місці та під час руху.




Ø Ознайомлення з прийомами.

Показати прийом виконання військового вітання на місці поза строєм та під час руху зі зброєю при знаходженні начальника на місці та під час руху військовослужбовця назустріч начальнику, що йде спочатку в цілому, а потім з поясненням.

На місці поза строєм зі зброєю військове вітання виконується так само, як і без зброї (прийняти стройове положення і, якщо необхідно - повернутися в його бік, одночасно із приставленням ноги енергійно повернути голову в його бік) при цьому положення зброї не змінюється і рука до головного убору не прикладається; зі зброєю в положенні "за спину" військове вітання слід виконувати, прикладаючи праву руку до головного убору.

Для виконання військового вітання під час руху поза строєм зі зброєю "на ремінь", або "на груди" за 5-6 кроків до начальника одночасно із поставленням ноги повернути голову в його бік і припинити рух вільною рукою. Після проходження повз начальника слід голову повернути прямо і продовжувати рух лівою рукою.

Якщо зброя в положенні «за спину» то за 5-6 кроків до начальника одночасно із поставленням ноги на землю повернути голову в бік начальника і прикласти праву руку до головного убору, ліву руку тримати нерухомо біля стегна. Пройшовши повз начальника, одночасно з поставленням лівої ноги на землю голову повернути прямо, а праву руку опустити і продовжувати рух руками.

Ø Розучування і тренування прийомів.

vВиконання військового вітання на місці зі зброєю.

Призначити з числа тих, хто навчається, для проходження замість начальника перед фронтом, збоку, позаду.

Подавати команду «Виконання військового вітання на місці, начальник з фронту (праворуч, ліворуч, позаду) ».

При підході начальника за 5-6 кроків ті, хто навчається, приймають стройове положення, якщо необхідно повертаються в його бік, одночасно із поставленням ноги енергійно повертають голову в його бік, дивляться начальнику в обличчя, повертаючи голову вслід за ним.

При знаходженні зброї в положенні «за спину» після прийняття стройового положення праву руку прикладають найкоротшим шляхом до головного убору, а при повороті в бік начальника – одночасно з приставленням ноги.

Після того як начальник мине того, хто вітав, голову повертають прямо (опускають руку).

 

v Виконання військового вітання під час руху зі зброєю.

Вивчення цього прийому необхідно починати за розподілом на чотири рахунки, якщо начальник або старший за військовим званням іде назустріч, чи шість рахунків, якщо він знаходиться на місці.

Для виконання прийому подавати команду " Військове вітання під час руху, начальник ліворуч (праворуч) за розподілом: роби – РАЗ, роби - ДВА".

Після вивчення прийому за розподілом, приступити до тренування за командою, наприклад, " Військове вітання під час руху, начальник ліворуч (праворуч), на чотири (шість) кроків, відділення кроком -РУШ". Темп руху 110-120 кроків на хвилину.

Тренування можна проводити, вишикувавши підрозділ у дві шеренги обличчям одна до одної з інтервалом чотири кроки та дистанції 10 кроків.

Подати команду, наприклад, «Військове вітання під час руху, начальник ліворуч (праворуч),перша шеренга (взвод) кроком - РУШ».

Під час тренування періодично змінювати положення тих, хто навчається, і начальника. Спочатку друга шеренга знаходиться на місці, а перша йде, потім навпаки і, нарешті, коли вони йдуть одна одній на зустріч.

По завершенню відпрацювання навчального питання вишикувати взвод в колону по два, пропустити повз себе кожного, виправити їх помилки і виставити кожному оцінку.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 119; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты