Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Вихід зі строю та повернення до строю.




Ø Ознайомлення з прийомом.

Послідовно показати порядок виходу із строю при знаходженні військовослужбовця в першій та другій шерензі з поясненням.

Для виходу військовослужбовця із строю подається команда, наприклад: "Рядовий Іванченко. Вийти із строю на стільки-то кроків" або "Рядовий Іванченко. До мене (до мене бігом - РУШ)". Військовослужбовець, почувши своє прізвище, відповідає: "Я", а за командою на вихід (виклик) із строю відповідає: "Слухаюсь". За першою командою він стройовим кроком виходить із строю на вказану кількість кроків, рахуючи від першої шеренги, зупиняється і повертається обличчям до строю. За другою командою, ступивши один-два кроки від першої шеренги прямо, на ходу повертається в бік начальника, найкоротшим шляхом стройовим кроком підходить або підбігає до нього і доповідає про прибуття.Під час виходу військовослужбовця з другої шеренги він злегка торкається долонею лівої руки плеча військовослужбовця, який стоїть попереду, той робить крок уперед і, не приставляючи правої ноги, - крок праворуч, пропускає військовослужбовця, який виходить із строю, а потім стає на своє місце.Під час виходу військовослужбовця попередньої шеренги його місце займає військовослужбовець, який стояв за ним.Під час виходу військовослужбовця із строю з колони по два, по три, по чотири він виходить із строю в бік найближчого флангу, попередньо зробивши поворот праворуч (ліворуч). Якщо поруч стоїть військовослужбовець, то він робить крок правою (лівою) ногою вбік і, не приставляючи лівої (правої) ноги, - крок назад, пропускає військовослужбовця, який виходить із строю, а потім повертається назад на своє місце.Для повернення військовослужбовця в стрій подається команда, наприклад: "Рядовий Іванченко. Стати до строю" або тільки "Стати до строю".За командою "Рядовий Іванченко" військовослужбовець, який стоїть обличчям до строю, почувши своє прізвище, повертається обличчям до начальника і відповідає: "Я", а за командою "Стати до строю", якщо він без зброї або із зброєю в положенні "за спину", прикладає руку до головного убору і відповідає: "Слухаюсь", повертається у напрямку руху, з першим кроком опускає руку, рухаючись стройовим кроком, найкоротшим шляхом стає на своє місце в строю.Під час повернення до строю з відходом від начальника військовослужбовець діє, як і при виході зі строю, рухаючись стройовим кроком найкоротшим шляхом до свого місця у строю.Якщо подається команда "Стати до строю" (без називання прізвища), військовослужбовець повертається до строю без попереднього повороту до начальника та без відповіді "Я". Ø Розучування прийому.

Розімкнути підрозділ на 1-2 кроки і приступити до навчання діям виходу із строю спочатку першої шеренги, а потім другої. /Команда подається одному з навчаємих, наприклад: «Студент Крячко, вийти зі строю на стільки-то кроків», а виконують її всі студенти, що стоять в шерензі/ .

За командою для першої шеренги:

· студенти першої шеренги стройовим кроком виходять із строю на вказану кількість кроків, зупиняються і повертаються обличчям до строю;

· студенти другої шеренги займають місце курсантів першої шеренги, які стояли перед ними.

За командою для другої шеренги:

· студенти другої шеренги злегка торкаються долонею лівої руки плеча студента, який стоїть попереду,

· той робить крок уперед і, не приставляючи правої ноги, крок праворуч, пропускає студента, який виходить із строю, а потім стає на своє місце.

· студенти другої шеренги виходять із строю на вказану кількість кроків, рахуючи від першої шеренги.

За командою «Стати до строю» студенти рухаючись стройовим кроком, найкоротшим шляхом стають на своє місце у строю.

 

Ø Тренування прийому.

Для того, щоб кожний засвоїв порядок виходу із строю з будь якої шеренги, необхідно під час тренування міняти шеренги місцями.

Найбільш характерні помилки при виконанні прийому:

Назва прийому Характерні помилки
    Вихід із строю та повернення у стрій:    
  • вихід із строю або повернення у стрій проводиться похідним кроком;
· вихід здійснюється не на вказану кількість кроків; · не виконано поворот обличчям до строю; · під час виходу з другої шеренги торкається не лівою, а правою долонею руки плеча військовослужбовця, який стоїть попереду; · немає відповіді «Слухаюсь» після поданої команди; · військовослужбовець, який стоїть обличчям до строю, почувши своє військове звання і прізвище, не повернувся обличчям до начальника і не відповів: «Я»; · за командою «Стати до строю» не приклав або неправильно приклав рукудо головного убору; · порушується стройове положення.

Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 152; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.008 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты