Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Методика навчання взводу стройовому прийому „виконання військового вітання на місці та під час руху”.




Коли всі відділення займуть свої навчальні місця, студент, призначений в ролі командира взводу, подає команду: „Взвод. Командирам відділень до відпрацювання першого навчального питання - ПРИСТУПИТИ”

Командири відділень виходять на середину строю, оголошують навчальне питання і приступають до його відпрацювання в наступній послідовності:

- доводять для чого і коли виконується військове вітання;

- показують як правильно виконується військове вітання на місці в цілому та за розподілом на два рахунки за командою: «Прикладання руки до головного убору та опускання її за розподілом: роби-РАЗ, роби - ДВА».

- розучують виконання прийому за даною командою на два рахунки;

- показують як правильно виконується військове вітання на місці за командою: «Для виконання військового вітання на місці, начальник з фронту (праворуч, ліворуч, позаду) по розподілам: роби-РАЗ, роби - ДВА».

- відпрацьовують прийом спочатку за розподілом,а потім проводять попарне тренування, з виділенням одного з навчаємих для проходження замість начальника перед фронтом (збоку, позаду).

Навчання виконанню військового вітання під час руху командири відділень відпрацьовують у наступній послідовності:.

- зразково показують виконання військового вітання під час руху при надітому головному уборі в цілому;

- показують виконання прийому за розподілом за командою: «Виконання військового вітання за розподілом на 8 рахунків, роби – РАЗ, роби – ДВА і т.д.» з поясненням;

- розучують виконання прийому за даною командою на 8 рахунків;

- тренують виконання прийому під рахунок самих навчаємих;

- перевіряють вміння навчаємих виконувати вітання під час руху, пропускаючи відділення повз себе за командою: «Для виконання військового вітання дистанція 10 кроків, кроком-РУШ».

Призначенні командири відділень в ході розучування чи тренування прийому, пересуваючись від одного навчаємого до іншого виявляють помилки і допомагають їх усунути.
Якщо в ході тренування одну і ту ж помилку допускають декілька студентів, командир відділення припиняє тренування і знову показує правильне виконання прийому, після чого продовжує тренування.

Особливу увагу повинні звертати виправленню характерних помилок:

· вітання виконано менше ніж за 5-6 кроків;

  • рука до головного убору прикладена неправильно: пальці правої руки не разом, долоня зігнута, середній палець не торкається нижнього краю головного убору;

· змінено положення руки під час повороту голови у бік начальника;

· рука до головного убору прикладається не найкоротшим шляхом, а через бік;

· військовослужбовець не повернув голови у бік начальника і не дивиться йому в обличчя.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 79; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты