Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Повітряну розвідку погоди до орнітологічної обстановки організовує командир авіаційної частини.




Організація повітряної розвідки погоди і орнітологічної обстановки включає низку заходів, основними з яких є :

¨ особисте з'ясування командиром спільно з екіпажем розвідником погоди фактичного і очікуваного стану погодних умов на період проведення розвідки;

¨ ухвалення рішення на розвідку погоди;

¨ постановка завдання екіпажу - розвідникові;

¨ підготовка екіпажа до ведення розвідки погоди;

¨ виконання польоту на розвідку погоди;

¨ збір і аналіз метеоинформации, погоди, що поступає з борту розвідника;

¨ доповідь екіпажа-розвідника про метеорологічну обстановку після посадки.

Основними видами повітряної розвідки є попередня, передполітна і доразведка погоди.

Попередня розвідка погоди проводиться за декілька годин, а в деяких випадках за добу і більше до початку польотів для уточнення загальної метеообстановки, якщо наявних відомостей недостатньо для визначення можливих змін атмосферних процесів.

Передполітна повітряна розвідка погоди проводиться безпосередньо перед льотною зміною до початку передполітних вказівок для уточнення метеообстановки в районі (на маршруті) майбутніх польотів, а також для перевірки працездатності засобів зв'язку і РТО польотів.

Вона потрібна командирові частини і керівникові польотів для ухвалення рішення на польоти, а льотному складу  для оцінки метеорологічних умов, при яких виконуватиметься завдання, а також для попередніх навігаційних і бомбардувальних розрахунків, черговому інженерові  синоптику  для уточнення прогнозу погоди на польоти. Головне її завдання  оцінити метеорологічні умови, їх вплив на виконання польотів і забезпечити безпеку перших вильотів.

Передполітна розвідка погоди починається, як правило, за 1.5 2.0 години і закінчується за 3050 хвилин до початку польотів.

При польотах у дві зміни повітряна розвідка погоди для другої зміни проводиться у кінці першої зміни. Вона може не проводитися, якщо даних про фактичну погоду в районі (на маршруті) польотів, що поступили від екіпажів, що літали в першу зміну, досить. Передполітна повітряна розвідка погоди може не проводитися і в стійких простих метеоумовах. У вказаних випадках польоти повинні починатися з доразведки погоди.

При організації нічних польотів ВРП проводиться, як правило, до настання темряви. Коли польоти починаються в середині ночі, ВРП проводиться вночі.

Політ на розвідку погоди є складним і відповідальним завданням. При виконанні цього польоту екіпаж окрім пілотування літака виробляє спостереження за погодою і орнітологічною обстановкою, передає дані спостережень по радіо. У зв'язку з цим до ведення розвідки погоди допускається керівний льотний склад (до заступника командира ескадрильї), підготовлений до польотів в складних метеорологічних умовах при встановленому мінімумі погоди. Льотний склад, виділений для ведення ВРП проходить програму спеціальної підготовки. Їх допуск до польотів на розвідку погоди оформляється наказом по частині.

Передполітна повітряна розвідка погоди, як правило, виконується на учбовихбойових літаках. У простих метеоумовах для розвідки погоди дозволяється використовувати бойові літаки.

У частинах, що мають на озброєнні багатомісні літаки, розвідка погоди може проводитися на учбовихбойових або бойових літаках з подвійним управлінням. У цих випадках другий льотчик також має бути підготовлений до польотів у відповідних метеорологічних умовах. Дозволяється виконувати розвідку погоди на бойовому багатомісному літаку з одним управлінням, якщо висота нижньої межі хмар не менше чим на 200 м, а видимість на 1 км більше висоти і видимість мінімуму екіпажа.

У складних метеорологічних умовах і при встановленому мінімумі погоди розвідку погоди рекомендується проводити на літаках з нижчим мінімумом погоди, а в тих випадках, коли того вимагає обстановка  двома екіпажами. Поєднувати ВРП з виконанням інших польотних завдань забороняється.

В ході польотів в цілях періодичного уточнення метеорологічної обстановки в районі (на маршруті) польотів проводиться доразведка погоди (у ПМУ  не рідше, ніж через 2 години, в СМУ  щогодини, а при мінімумі погоди  через 30 мін). Доразведка погоди може поєднуватися виконанням польотних завдань.

Польоти на ВРП забороняються, якщо за даними інструментальних вимірів висота межі і видимість менше вказаних в мінімумі погоди командира екіпажа.

а) напрям і маршрут на ВРП.

 

На кожному аеродромі для ведення повітряної розвідки погоди встановлюються постійні маршрути.

Ці маршрути розробляються заздалегідь з урахуванням кліматичних і орнітологічних особливостей району, розташування зон, полігонів, маршрутів польотів, наявність засобів зв'язку і РТО польотів типів літаків і вказуються в інструкції по виробництву польотів в районі аеродрому.

Для кожного маршруту на розвідку погоди встановлюється мінімальна безпечна висота з урахуванням рельєфу місцевості. Зниження нижче цієї висоти і вихід під хмари при проведенні ВРП забороняється. Конкретний вибір маршруту залежить від характеру польотів і завдань, поставлених на польоти, а також метеорологічних умов, що складаються. Тому вибір маршруту на повітряну розвідку погоди робиться при безпосередній участі чергового інженерасиноптика, який заздалегідь готує і докладає командирові свої пропозиції (рекомендації), по кожному маршруту доцільніше організувати проведення розвідки погоди. У ряді частин метеоспециалисты готують завдання для розвідника погоди на спеціальному бланку, який вручається йому разом з бюлетенем погоди перед вильотом.

При маршрутних польотах необхідно уточнити метеоумови не лише в напрямі, звідки очікуються зміни в погоді, але і на маршрутах польотів. Тому залежно від конкретної обстановки, розвідка погоди може проводитися одним або двома екіпажами.

Глибина (тривалість) ВРП передбачається така, щоб забезпечити безпечну роботу частини, після початку польотів протягом 1.52.0 години, тобто на початок польотів мають бути уточнені погодні умови в радіусі 6080 км (при середній швидкості перенесення 3040 км/годину). Таким чином, повітряна розвідка погоди повинна проводитися на видалення до 100150 км, враховуючи, що вона починається за 1.5 години до початку польотів. Польоти на розвідку погоди включаються в планову таблицю польотів.

При аеродромних польотах повітряна розвідка погоди проводиться в районі аеродрому і в напрямі, звідки очікується зміна погоди.

При польотах в складних, нестійких умовах, в районах з рідкісною мережею метеорологічних станцій можуть виділятися літаки доразведки погоди для баражування, частіше над районами, звідки очікується погіршення погоди. Для цієї мети можуть притягуватися легкомоторні літаки або вертольоти з нижчими мінімумами погоди.

При польотах по маршруту груп літаків і при перельотах груп в складних і нестійких метеоумовах організовується доразведка погоди у польоті шляхом напряму розвідника погоди з тимчасовим інтервалом не менше 1520 хвилин попереду польоту основної групи літаків, а при необхідності і у бік очікуваного погіршення погоди.

 

б) Методика проведення повітряної розвідки погоди.

Після зльоту екіпаж літакарозвідника погоди визначає метеорологічні умови в районі аеродрому і проводить обліт засобів зв'язку і РТО польотів.

Екіпаж при зльоті і польоті по кругу визначає:

¨ кількість, висоту і характер нижньої межі хмар;

¨ похилу польотну видимість;

¨ расслоенность хмарності до висоти круга;

¨ умови польоту в хмарах і поза хмарами (наявність обмерзання, бовтанки, опадів і інших явищ погоди);

¨ наявність зрушення вітру в приземному шарі.

Після виконання по кругу екіпаж літака-розвідника погоди з дозволу керівника польотів проводить розвідку погоди по вибраному маршруту.

У польоті екіпажрозвідник погоди визначає і докладає на КДП (КП) :

¨ кількість, висоту нижньої і верхньої межі хмар, її расслоенность;

¨ горизонтальну, похилу, посадочну видимість, видимість в безхмарних прошарках;

¨ умови польотів в хмарах (наявність обмерзання, бовтанки, видимість в хмарах і інші явища погоди);

¨ райони з небезпечними явищами погоди;

¨ явища погоди (опади, серпанок, туман і інші явища погоди);

¨ при відповідному устаткуванні літака  температуру повітря, напрям і швидкість вітру;

¨ орнітологічну обстановку в районі аеродрому і на маршруті польоту.

Під час розвідки погоди екіпаж встановлює зв'язок із запасними аеродромами і отримує інформацію про фактичну погоду на них.

Закінчується розвідка погоди повторним визначенням метеорологічних умов на аеродромі при посадці.

Інформацію про погоду екіпаж повинен докладати коротко, чітко і ясно через тимчасові інтервали, встановлені командиром, або при досягненні на маршруті певних рубежів, а про усі рідкісні зміни метеорологічної обстановки і виявлені небезпечні явища погоди  негайно. Після виконання повітряної розвідки погоди командир екіпажа літакарозвідника погоди докладає про результати розвідки командирові полку у присутності РП і чергового інженерасиноптика.

 

в) Обов'язки посадовців при підготовці і виконанні повітряної розвідки погоди.

Рішення на проведення повітряної розвідки погоди приймає командир частини. Перед ухваленням рішення на розвідку погоди командир частини спільно з керівником польотів і екіпажем розвідником погоди :

¨ аналізує аеросиноптичний матеріал, розрахункові дані об очікуваних ОЯП і дані розвідки радіолокації погоди;

¨ заслуховує доповідь чергового синоптика про прогноз погоди на своєму і запасні аеродроми, в районах (на маршрутах) польотів і про орнітологічну обстановку;

¨ визначає спільно з черговим синоптиком інструментальну висоту нижньої межі хмар, видимість на ВПП, найбільш доцільний маршрут (варіант) розвідки погоди і порядок її виконання;

¨ оцінює повітряну і наземну обстановку.

Прийнявши рішення на повітряну розвідку погоди, командир частини ставить завдання командирові екіпажурозвідника погоди, в якій вказує, :

¨ маршрут і профіль польоту для визначення відповідності метеоумов в районі польотів характеру запланованих польотних завдань;

¨ дії при зустрічі з небезпечними явищами погоди;

¨ порядок передачі даних з борту літака;

¨ порядок перевірки засобів зв'язку і РТО польотів свого аеродрому;

¨ запасні аеродроми, з якими необхідно встановити зв'язок в цілях їх готовності до роботи і отримання інформації про фактичну погоду в їх районі;

¨ спосіб заходу на посадку;

¨ заходи безпеки при виконанні розвідки погоди.

Одночасно з постачанням завдання розвідникові погоди ставиться завдання начальникові метеослужби (черговому інженеровісиноптику) метеоподразделения по збору, аналізу метеорологічних даних, термінах доповіді і так далі

Завдання, поставлене екіпажу  розвідникові погоди і РП, оформляється у вигляді польотного завдання на розвідку погоди.

Під час польоту на розвідку погоди командир частини (РП) зобов'язаний стежити за точним виконанням екіпажем польотного завдання, прослуховувати донесення про погоду в районі розвідки, при необхідності (з урахуванням рекомендацій синоптика) давати додаткові вказівки розвідникові погоди. Особлива увага звертається на дотримання заходів безпеки при виконанні розвідки погоди.

 

Начальник метеослужби (черговийсиноптик на КДП (СКП) зобов'язаний:

1. При підготовці до забезпечення польоту на повітряну розвідку погоди :

¨ не пізніше, ніж за 1 годину до початку ВРП розробити прогноз погоди і пропозиції по заходах безпеки на період ВРП і на період польотів;

¨ взяти участь в організації і проведенні розвідки радіолокації і повітряної погоди;

¨ доповісти командирові частини, РП і екіпажу літакарозвідника погоди фактичну і очікувану на період розвідки погоди метеорологічну і орнітологічну обстановку на своєму і запасних аеродромах, ці РРП, вимірів висоти нижньої межі хмар і видимості, а також на пропозицію по вибору маршруту і профілю ВРП і заходи безпеки польоту;

¨ виписати і вручити бюлетень погоди РП і екіпажу літакарозвідника погоди на час розвідки погоди;

¨ утямити терміни, способи і порядок передачі даних повітряної розвідки погоди.

 

2. Під час польоту розвідника погоди :

¨ знаходитися на КДП (СКП), прослуховувати і аналізувати донесення екіпажа літакарозвідника погоди і негайно передавати їх в метеоподразделение вищестоящого штабу;

¨ при необхідності докладати РП пропозиції по зміні маршруту і профілю розвідки погоди;

¨ знати стан погоди на основному і запасному аеродромах;

¨ при польотах в СМУ і при мінімумі погоди аналізувати виміри висоти нижньої межі хмар і видимості і докладати про них РП і у вищестояще метеоподразделение;

¨ бути присутній при доповіді екіпажа літакарозвідника погоди командирові і РП результати розвідки погоди.

На підставі результатів розвідки, поточної метеорологічної інформації, консультацій вищестоящого метеоподразделения начальник метеослужби (черговий інженерсиноптик) уточнює прогноз погоди на період польотів, докладає його командирові РП, виписує і вручає бюлетень погоди на період польотів.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 77; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты