Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Створення та модифікація структури таблиць.




В додатку Access існує три способи створення таблиць для наступного введення в них власних даних: за допомогою майстра таблиць, в режимі конструктора та шляхом вводу даних в таблицю.

В режимі конструктора ви можете створити структуру майбутньої таблиці у повній відповідності з раніше розробленим її проектом. Вам надається можливість визначити список полів для таблиці, обрати тип даних, настроїти властивості для кожного поля, а також ввести опис полів.

Порядок дій буде наступним:

1.У вікні відкритої бази даних клацніть на вкладці Таблицыта оберіть режим Конструктор На екрані з’явиться порожня форма для проектування таблиці в режимі конструктора.

2.У першому рядку стовпчика Имя полявведіть ім’я поля для першого поля таблиці та натисніть <Enter>, щоб переміститись у стовпчик Тип даних.

3.Як тільки ви перейдете в чарунку стовпчика Тип даних,в ній з’явиться прийняте за замовчуванням значення Текстовый, а з права – кнопка із стрілочкою, яка вказує на те що чарунка містить список, що розкривається, в якому перераховані всі доступні типи даних.

4.Обравши тип даних, натисніть <Enter> , щоб перейти у стовпчик Описание.Введіть короткий та зрозумілий опис для цього поля. Текст опису буде виводитись у рядку стану для цього поля та може стати зручною підказкою про допустимі значення цього поля.

5.Виконайте кроки 2 - 4 потрібну кількість разів, щоб вказати всі необхідні поля в структурі таблиці.

6. Встановіть первинний ключ. В ролі первинного ключа не можуть виступати поля типу Memo, поле об’єкту OLE та Гиперссылка.Поле типу Логическийможе стати первинним ключем тільки в комбінації з іншим полем. Якщо для таблиці визначено первинний ключ, програма Access автоматично блокує ввод в це поле повторюваних значень або значення Null. Поле первинного ключа є індексом, за допомогою якого прискорюється сортування та пошук записів. Бажано, щоб поле первинного ключа мало мінімальний розмір.

Щоб самостійно встановити для таблиці первинний ключ та завершити її створення в режимі конструктора, виконайте наступне:

1. В режимі конструктора виділіть поле (або кілька полів, утримуючи натисненою клавішу <Ctrl>), яке виконуватиме роль первинного ключа.

2. Клацніть на кнопці Ключевое полепанелі інструментів Конструктор таблиць,або виконайте команду головного меню Правка ÞКлючевое поле.Зліва біля імені поля з’явиться символ ключа.

3.Зберегти таблицю.

При роботі з базою даних всі внесені в таблицю записи, а також зміни існуючих даних зберігаються автоматично. Але, якщо в режимі конструктора створюється або модифікується структура об’єкту Access (таблиці, форми, запити або звіти) перед виходом з режиму конструктора ці зміни необхідно зберегти.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 96; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты