Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Галузь застосування




Про затвердження Положення про порядок розслідування нещасних випадків, що сталися під час навчально-виховного процесу в навчальних закладах

Зміст документу

Про затвердження Положення про порядок розслідування нещасних випадків, що сталися під час навчально-виховного процесу в навчальних закладах.. 1

1. Галузь застосування. 2

2. Загальні положення. 2

3. Повідомлення про нещасні випадки, 4

4. Спеціальне розслідування нещасних випадків. 6

1. Відомості про потерпілого (потерпілих) 14

2. Обставини нещасного випадку. 14

3. Причини нещасного випадку. 14

4. Заходи щодо усунення причин нещасного випадку. 14

5. Висновок комісії щодо осіб, які допустили порушення законодавчих та інших нормативних актів з охорони праці, і запропоновані заходи щодо притягнення їх до відповідальності 15

 

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

НАКАЗ

N 616 від 31.08.2001 Зареєстровано в Міністерстві

м.Київ юстиції України

28 грудня 2001 р.

за N 1093/6284

 

 

Про затвердження Положення про порядок розслідування нещасних

випадків, що сталися під час навчально-виховного процесу в

навчальних закладах

і науки

N 773 ( z1364-04 ) від 05.07.2004 )

 

На виконання Законів України “Про освіту”, “Про охорону праці” та розпорядження Міністерства освіти України від 24.06.99 N 62 НАКАЗУЮ:

1. Затвердити Положення про порядок розслідування нещасних випадків, що сталися під час навчально-виховного процесу в навчальних закладах (далі — Положення), що додається.

2. Надрукувати це Положення в Інформаційному збірнику Міністерства освіти і науки України.

3. Міністерству освіти Автономної Республіки Крим, управлінням освіти і науки обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій, ректорам (директорам) вищих навчальних закладів забезпечити вивчення Положення в навчальних закладах і установах освіти.

4. Уважати таким, що втратило чинність, Положення про організацію охорони праці та порядок розслідування нещасних випадків у навчально-виховних закладах (розділ II), затверджене наказом Міністерства освіти України від 30.11.93 N 429, зареєстроване в Міністерстві юстиції України 03.12.93 за N 178.

5. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника міністра Богомолова А.Г.

Міністр В.Г.Кремень

ЗАТВЕРДЖЕНО

Наказ Міністерства освіти і

науки України

31.08.2001 N 616

 

Зареєстровано в Міністерстві

юстиції України

28 грудня 2001 р.

за N 1093/6284

 

 

Положення

про порядок розслідування нещасних випадків, що сталися під час навчально-виховного процесу в навчальних закладах

Галузь застосування

Це Положення розроблено відповідно до Законів України “Про освіту”, “Про охорону праці”, Порядок розслідування та ведення обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 25 серпня 2004 року N 1112, та поширюється на вищі, професійно-технічні, загальноосвітні, дошкільні, позашкільні навчальні заклади, заклади післядипломної освіти (далі — навчальні заклади) незалежно від форм власності й підпорядкування. (Абзац перший розділу 1 із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства освіти і науки N 773 від 05.07.2004)

Положення встановлює єдиний порядок розслідування та обліку нещасних випадків, що сталися з вихованцями, учнями, студентами, курсантами, слухачами, аспірантами під час навчально-виховного процесу в навчальних закладах на території України.

Положення узгоджене з ЦК профспілки працівників освіти і науки, Департаментом з нагляду за охороною праці Міністерства праці та соціальної політики України, Міністерством охорони здоров’я України, Державним комітетом статистики України.

Нещасні випадки, що сталися з особами, які працюють на умовах трудового договору (контракту) або залучені до праці у навчальних закладах, підлягають розслідуванню і обліку відповідно до Порядок розслідування та ведення обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 25 серпня 2004 року N 1112. (Абзац розділу 1 із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства освіти і науки N 773 від 05.07.2004)


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 100; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты