Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Строки розгляду запитів і звернень народних депутатів України




Запит народного депутата України розглядається в 15-денний або інший строк, установлений Верховною Радою України.

Якщо запит з об'єктивних причин не може бути розглянуто в установлений строк, керівник органу внутрішніх справ, до якого звернуто запит, зобов'язаний письмово повідомити про це Голову Верховної Ради України та народного депутата, групу народних депутатів, комітет Верховної Ради України, який вніс (які внесли) запит, і запропонувати інший строк, який не повинен перевищувати одного місяця після одержання запиту.

Органи внутрішніх справ, їх посадові особи, керівники, яким адресовано депутатське звернення, зобов'язані протягом 10 днів з моменту його одержання розглянути і надати письмову відповідь. У разі неможливості розгляду звернення народного депутата у визначений строк його повідомляють про це офіційним листом з викладенням причин продовження строку розгляду. Строк розгляду депутатського звернення з урахуванням продовження не може перевищувати 30 днів з моменту його одержання.

Строк розгляду запиту або звернення народного депутата України продовжується виключно тією посадовою особою, яка доручила його виконання, а в разі її відсутності - посадовою особою, на яку покладено виконання її обов'язків.

Проголошена на пленарному засіданні Верховної Ради України заява народного депутата України розглядається протягом одного місяця, за винятком випадків, коли вона є повідомленням про вчинений злочин або такий, що готується. Такі заяви розглядаються органом внутрішніх справ у строки, передбачені кримінально-процесуальним законодавством.

Строк розгляду запиту або звернення народного депутата України обчислюється з моменту його первинної реєстрації в підрозділі документального забезпечення Міністерства внутрішніх справ України, головних управлінь, управлінь МВС України в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі, на транспорті та у вищих навчальних закладах МВС України.

Закінченням строку розгляду запиту або звернення народного депутата України вважається дата відправлення письмової відповіді.

Відповіді народному депутатові. України та громадянину, в інтересах якого звернувся народний депутат України, надсилаються одночасно тільки після доповіді керівнику, який дав доручення щодо його розгляду.

Клопотання (рапорт або доповідна записка) про продовження строку розгляду запиту або звернення народного депутата України подається не пізніше ніж за два дні до закінчення контрольного строку та доповідається керівнику разом з проектом відповіді народному депутатові України.

У разі повернення проекту відповіді на доопрацювання керівником, який доручив розгляд запиту або звернення народного депутата України, встановлюється строк виконання, що не повинен перевищувати максимального строку розгляду, визначеного Законом України «Про статус народного депутата України».

Вмотивовані відповіді на запити або звернення народних депутатів України повинні бути надіслані народному депутату України, групі народних депутатів, комітету Верховної Ради України та Голові Верховної Ради України у випадку надходження депутатського запиту не пізніше ніж на другий день після їх підписання посадовою особою.

У разі порушення виконавцями строків розгляду документа керівник підрозділу, якому доручено розгляд запиту або звернення народного депутата України, повинен невідкладно згідно із законодавством провести службове розслідування, установити причини порушення та вжити відповідних заходів.

Висновок службового розслідування з відповідними пропозиціями щодо притягнення до дисциплінарної відповідальності працівників, винних у порушенні строків виконання документа, доповідається посадовій особі, яка доручила розгляд запиту або звернення народного депутата України, разом з основними матеріалами. Копія висновку службового розслідування подається до підрозділу, на який покладено здійснення контролю за своєчасним розглядом запитів і звернень народних депутатів України.

 

Порядок підготовки відповідей на запити або звернення народних

депутатів України

 

Відповідь на запит або звернення народних депутатів України з питань забезпечення контролю за законністю ведення досудового слідства повинна бути підготовлена з дотриманням вимог кримінально-процесуального законодавства щодо збереження таємниці досудового слідства.

У разі відмови в задоволенні запиту або звернення народного депутата України відповідь має бути вмотивованою.

Відповіді на запити або звернення народних депутатів України, що адресувалися Міністерству внутрішніх справ або Міністру, готуються за підписом Міністра або особи, яка виконує його обов'язки. В інших випадках відповіді на запити або звернення народних депутатів України готуються за підписом тієї посадової особи, безпосередньо до якої звертався народний депутат України.

Відповіді на запити або звернення народних депутатів України за підписом Міністра візуються виконавцем, керівником структурного підрозділу виконавця, першим заступником Міністра або заступником Міністра чи заступником Міністра - керівником апарату, який координує та контролює діяльність підрозділу, літературним редактором та юридичною службою. Візи проставляються на лицьовому боці останнього аркуша копії відповіді. У разі відсутності для цього достатнього місця дозволяється проставляти візи на зворотному боці останнього аркуша копії відповіді.

Відповіді на запити або звернення народних депутатів України за підписом першого заступника Міністра, заступника Міністра, заступника Міністра - керівника апарату візуються виконавцем, керівником структурного підрозділу виконавця, літературним редактором та юридичною службою.

ВДІМ УГБ ГУМВС
Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 45; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты