Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


МЕРЕЖНІ ПРИНТЕРИ




Поки персональні комп'ютери не були з'єднані між собою, друкування не викликало утруднень. Або принтер був підключений до вашого комп'ютера, або ви переносили свій файл у чий те комп'ютер з підключеним принтером. Але як тільки користувачі почали працювати з загальними файлами в мережі, вони захотіли також мати і загальні принтери. І такі принтери з'явилися.

При цінах, що рекомендуються виготовлювачами (у межах 1199 доларів для Brother HL 960, до 21999 доларів за QMS 3825 Print System), ці моделі пропонують широкий набір мережних можливостей від внутрішніх багато протокольних серверів друку, до складних програмних засобів дистанційного керування друку. І мало імовірно, що подальші поліпшення припиняться.

 

По оцінках International Data Corporation, до 1998 року біля половини всіх проданих у Сполучених Штатах Америки принтерів, будуть підключені до локальних обчислювальних мереж.

Багато мережних принтерів надають можливість одночасного друкування на двох сторонах листа, по мережі можна довідатися і змінити параметри принтера, а також довідатися яка кількість папера залишилася в лотку.

Швидкість друку цієї групи принтерів дуже висока. Так модель Xerox 4230/MRP друкує зі швидкістю 30 сторінок у хвилину, а QMS 3825 Print System має максимальну швидкість друку 38 сторінок у хвилину. А деякі принтери навіть мають убудований твердий диск для збереження шрифтів. Це дозволяє заощаджувати час на постійне вивантаження шрифтів по мережі.

Також до мережних лазерних принтерів відносяться: HP Laser Jet 4V, Optra R (Lexmark).

МОНОХРОМНІ ПРИНТЕРИ ДЛЯ ДРУКУ ГРАФІКИ

Одна з проблем, зв'язаних з друкуванням в додатках, що вони працюють із графікою (наприклад, настільні видавничі системи), це обмежений формат (звичайно друкування можливе на папері формату 216х280, чи 216х356 мм, у той час, як при підготовці макетів для друкарні, найчастіше необхідно використовувати папір більшого розміру (280х430 мм). Крім того, для виготовлення готових перекладу на фотоформу оригіналів видань, типу інформаційного бюлетеня, недостатньо буває і дозволу в 600х600 крапка/дюйм. У таких випадках, вам буде потрібно пристрій, що має дозвіл 800 чи навіть 1200 крапка/дюйм. Принтер повинний також мати мережний інтерфейс, щоб їм могли користатися всі співробітники відділу.

Перерахованим вимогам відповідають наступні принтери: Data products Typhoon 8, GCC Elite XL608, Elite XL808, і Elite XL1208.

ПРИНТЕРИ ДЛЯ НЕВЕЛИКИХ РОБОЧИХ ГРУП

Швидкість друкування цієї групи принтерів досягає від 8 до 10 сторінок за хвилину. Деякі з них можуть підключатися до мережі, а можливості завантаження папера і швидкості друку відповідає потребам підрозділу з 5 10 співробітників. Ці пристрої є ідеальним рішенням для тих, кому зараз необхідний персональний комп'ютер, а в недалекому майбутньому мережний. Такі: Kyocera Ecosys FS1550A і FS 1600A, Lexmark 4039, 10plus Laser Printer, QMS 1060E і Texas Instrument.

 

ПРИНТЕРИ, ЩО ПРИЙШЛИ НА ЗМІНУ СТРУМИННИМ

Струминні принтери забезпечують досить якісний висновок тексту і роботу з кольором при ціні від 300 доларів, тому не дивно, що цей клас пристроїв виявився найбільш привабливим для користувачів домашніх комп'ютерів і навіть застосування в сфері малого бізнесу. Однак якість монохромного друку не досягає рівня, що користувач звикла очікувати від лазерних принтерів.

Ще одна проблема швидкість друку: більшість недорогих принтерів виводять у кращому випадку 2 стор./хв., у той час, як лазерні від 4 до 6. Якщо вам не потрібно кольоровий друк, а необхідно готувати у великій кількості професійно виглядають документи, то недорогий лазерний принтер стане вашим кращим вибором. До даної категорії можна віднести наступні моделі: Brother HL 630, HL 645, HL 660, і WL 660, Epson Action Laser 1100 і Action Laser 1400, HP Laser Jet 5L, Laser Jet 5P, Laser Jet 5MP, Kyocera FS 400, NEC Silentwriter SuperScript 610plus, SuperScript 660, і SuperScript 660i, а також Panasonic KX P6100.

МЕТОДИ ПОЛІПШЕННЯ ДРУКУ

Лазерні принтери поступово стають усе більш розповсюдженими. І якість не є єдиним чинником, завдяки якому це відбувається, старенький голчастий принтер зі свіжою стрічкою теж дає цілком чисте і соковите зображення з достатком деталей. Виходячи з цього, при виборі принтера варто орієнтуватися ще і на необхідну швидкість друку, можливості використання шрифтів і роботи з графікою, на зручність використання і комфортність роботи, звичайно на ціну і вартість експлуатації теж. У кожного типу принтерів є свої особливості, що стосуються типів використовуваного папера, інтерфейсів, керування і т.д. Але якість і швидкість усе-таки залишаються основними факторами. Найбільш відомими на сьогоднішній день принтерами є принтери фірми Helett Packard (як у нашій країні, так і у світі). Так склалося, що ця фірма зараз продає таку кількість принтерів, що жодна із сильних у цій області фірм, таких як Epson, LaserMaster, QMS, Texas Instruments, Printware, Data Products чи Star, не може навіть наблизиться до неї. Видимо, одна з причин у тім, що НР першої зробила комерційний лазерний принтер у 1984

році.

Імовірно, популярність принтерів НР привела до того, що багато фірм конкуренти випускають принтери, зовні дуже схожі на вироби Неwlеtt Packard. Але це не означає, що вони "здерті" зовсім немає. Просто серцем усіх цих апаратів є друкуючий механізм (по англійський engine, по-російському звичайно привід) фірми Canon. Він визначає компонування принтера, його розміри, швидкість друку і дозвіл, тип використовуваних видаткових матеріалів, максимальне поле друку. Але при усій своїй схожості кожний з них має індивідуальні особливості адже всю електронну начинку виготовлювач робить самостійно, він визначає, які шрифти будуть встановлені в принтер і як вони будуть обслуговуватися, які принтери можна буде ємулировать. І саме головне, як принтер буде формувати сторінку, тобто як швидко друкувати.

У 1990 році Hewlett Packard випустив серію принтерів LaserJet III, що використовувала технологію поліпшеного розширення (RET Resolution Enhancement Technology). Після цього усі ведучі виготовлювачі лазерних принтерів стали швидко доганяти лідера, випускаючи нові моделі своїх принтерів з методами друкування, що забезпечують аналогічну якість. (Одне зауваження навіть трохи кращу технологію на таких же приводах уже досить давно використовують фірми Laser Master і QMS, але їхні принтери призначені скоріше для професіоналів, чим для рядового покупця. Тому технологія стала широко відомої лише в 1990 році.)

Суть її в наступному. Коли лазер будує зображення на світлочутливому барабані, він робить це построково. Кожен рядок це по комір барабана на 1/300 (1/600) дюйма (і зрушення папера на теж відстань). Це вертикальна вісь листа. Лазерний промінь, подібно лучу електронів у телевізійній трубці сканує рядок, запалюючи і виключаючи відповідно до керуючого сигналами контролера друку. Ці тактові імпульси і будують зображення на барабані. На звичайному лазерному принтері кожен поворот барабана складає 1/300 (1/600) дюйма (мається на увазі лінійне переміщення поверхні), що відповідає одному рядку. У кожнім рядку на кожен дюйм приходиться по 300 (600) крапок. У такий спосіб і виходить "лазерне" дозвіл у 300х300 (600х600)dpi. У нових технологіях використовуються більш делікатні методи роботи з лазером, що дозволяє, працюючи на тім же принтері друку підвищити якість друкування, як зі збільшенням здатності, що дозволяє, так і без нього.

Метод RET, застосовуваний фірмою Helett Packard, заснований на зміні розміру крапок, що принтер наносить на папір без фактичної зміни здатності, що дозволяє. При цьому за допомогою модуляції лазерного променя в процесі побудови зображення вдається дозовано знімати заряд з барабана в результаті змінюється розмір ділянки, до якого прилипає тонер. Це дозволяє, наприклад, загострити кути зарубок у букв і уникнути скупчування тонера в місцях перетинання ліній. Похилі лінії також стають більш гладкими. Фірма запевняє, що ефект від використання RET аналогічний підвищенню здатності, що дозволяє, приблизно в півтора разу.

Більш хитра технологія застосовується фірмою LaserMaster. Вона одержала назву TurboRes. Суть її в корені відрізняється від RET. Основна відмінність реальне підвищення здатності принтера, що дозволяє.

Горизонтальний дозвіл можна збільшити майже просто для цього досить з більшою частотою викликати керуючі сигнали на лазер. Це реалізовано в технології TurboRes і інших технологіях багатьох фірм. Якщо ви бачите рекламу "дійсного і кращого у світі 600 крапкового принтера, що на перевірку виявляється принтером 600х300 dpi, то в ньому зроблено саме це і нічого іншого. Але в Turbo Res використана і ще одна хитрість. Кожна крапка при використанні даного методу друку має форму стовпчика, а хитра побудова електроніки принтера дозволяє керувати висотою стовпчика. При цьому вдається реально підвищити дозвіл по вертикалі. На стандартних приводах друку принтери з TurboRes дають дозвіл до 1200 dpi. Ну а принтери фірми QMS уже давно друкують 600х600 dpi на стандартних приводах фірми Canon


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 44; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты