Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Методи збору і оброблення інформації у міжнародному маркетингу.




Маркетингове дослідження передбачає проведення досліджень ринків збуту, внутрішнього середовища фірми, маркетингового інструментарію, ринку виробничих сил, зовнішнього середовища, а також організацію досліджень на основі бенчмаркінгу і маркетингової розвідки. (Бенчмаркінг – побудова стратегії підприємницької діяльності на основі використання кращого досвіду партнерів і конкурентів на галузевому, міжгалузевому, національному і міжнаціональному рівнях, маркетингова розвідка – постійна діяльність зі збору поточної інформації про зміни маркетингового середовища для розробки і корегування планів фірми).

На практиці використовують різні форми проведення маркетингових досліджень (збору інформації).

Таблиця 1

Класифікація форм проведення маркетингових досліджень

Критерій класифікації Форми проведення маркетингових досліджень
За видом об’єкту дослідження Дослідження ринків збуту, виробничих сил, капіталу і т.д. Дослідження внутрішнього середовища фірми. Дослідження зовнішнього середовища.
За територіальною ознакою Регіональні Національні Інтернаціональні дослідження ринку
За часовою ознакою Ретроспективні, оперативні (поточні), діагностичні, прогнозні дослідження
За продуктивною ознакою Дослідження засобів виробництва, предметів споживання, послуг
За видами показників, що характеризують об’єкт дослідження Об’єктивні дослідження (наприклад, для збуту, це ціна, обсяги продажів, структура попиту) Суб’єктивні дослідження (вік, стать, професія)
За способом отримання даних та інформації Первинні, польові дослідження Вторинні, кабінетні дослідження

 

На практиці можливі й інші форми маркетингових досліджень. Для аналізу інформації можуть бути використані такі методи: традиційний аналіз (аналіз суті вторинних даних і побудова логічних ланцюжків міркувань); статистичні методи обробки інформації; багатомірні методи (факторний і кластерний аналіз); регресивний і кореляційний аналіз; імітаційні методи; методи теорії прийняття рішень (теорія ігор, теорія черг, дерево рішень); методи дослідження операцій (лінійне та нелінійне програмування); евристичні методи та ін.

Задание на семинар: написать определения сущности каждого метода исследований.

Вибір обумовлюється конкретним наявним інформаційним полем, що має місце при організації міжнародних маркетингових досліджень.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 68; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты