Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Залізничний вид транспорту.




План

 

1. Значення та функції транспорту в системі товарообігу. Транспортно-експедиційна діяльність

2. Завдання та обов’язки агента з постачання (експедитора)

3. Організація транспортних перевезень різними видами транспорту

4. Підготовка та приймання вантажів

5. Організація вантажно-розвантажувальних робіт та правила безпеки

6. Збереження вантажів під час вантажо-розвантажувальних робіт

7. Організація і технологія розвантажуваня транспортних засобів

8. Вади під час перевірки приймання товару та претензійно-іскова робота. Приймання товару за кількістю, якщо товар надійшов без супровідних документів

 

 

Ž Організація транспортних перевезень різними видами транспорту

Залізничний вид транспорту.

Основним документом, що регламентує порядок перевезення вантажів на залізничному транспорті, є Транспортний статут залізниць України.

На залізничному транспорті вантажі можуть перевозитися повагонним відправленням, контейнерним відправленням; збірного відправлення – перевозять вантажі дрібними або малотоннажними відправленнями за різними документами.

Швидкість перевезення вантажів вибирає відправник вантажу і вказує в транспортній залізничній накладній: вантаж для перевезення повинен бути ретельно підготовлений. Про час подачі вагонів, контейнерів під навантаження працівники станції повинні повідомити відправника вантажу за 2 години до подачі.

Представник вантажоодержувача повинен мати доручення на право одержання вантажу. Вантажі, що надходять на станцію, зберігаються безкоштовно протягом 24 годин.

При виявленні нестачі або ушкодження вантажу, залізнична станція зобов’язана визначити розмір фактичної нестачі і видати вантажоодержувачу комерційний акт.

Комерційний акт складається в трьох примірниках.

По пред’явленню позову до залізниці необхідно додати претензію. До претензії додаються оригінали документів, а не ксерокопії.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 62; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты