Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника



Задачи для самостоятельной підготовки. Тема 5: C,S,I.




Читайте также:
  1. I. Региональная политика: понятие, цели и задачи.
  2. I. ЦЕЛИ И ЗАДАЧИ ДИПЛОМНОЙ РАБОТЫ
  3. I. ЦЕЛЬ И ЗАДАЧИ ВЫПОЛНЕНИЯ ВЫПУСКНОЙ КВАЛИФИКАЦИОННОЙ (ДИПЛОМНОЙ) РАБОТЫ
  4. II. ОСНОВНЫЕ ЗАДАЧИ КУРСА ФИЗИКИ В ПОДГОТОВКЕ ИНЖЕНЕРА
  5. II. Основные цели и задачи
  6. III. Задания для самостоятельной работы по изучаемой теме.
  7. III. ЗАДАЧИ ЗАНЯТИЯ.
  8. III. ОСНОВНЫЕ ЦЕЛИ И ЗАДАЧИ БЮДЖЕТНОЙ ПОЛИТИКИ
  9. III.Задачи
  10. Quot;Талант - это способность человека оригинально решать банальные задачи; способность, которая проявляется, когда человек находится в диапазоне нормы".

Задача 1. В економіці країни В упродовж року відбулися такі зміни (млрд євро): на початку року безподатковий дохід населення становив 90, споживання — 80. Наприкінці року безподатковий дохід становив 100, споживання — 87,5.

Обчисліть граничну схильність до споживання.

Решение:

Гранична схильність до споживання визначається за формулою

Задача 2. Безподатковий дохід населення країни Г становить 120 млрд євро, автономне споживання — 34 млрд євро, споживчі витрати — 124 млрд євро.

Обчисліть середню схильність до споживання згідно з функцією споживання.

Решение:

Функція споживання має вигляд

звідки середня схильність до споживання дорівнює:

 

Задача 3. Розрахуйте граничну схильність до заощаджень за умов, що безподатковий дохід населення країни на кінець року збільшився на 30 млрд грн, а заощадження — на 7,2 млрд грн.

Решение:Гранична схильність до заощаджень визначається за формулою

Задача 4. Економіка країни Д характеризується такими даними (млрд євро):

Y = С + І + G + Хn;

С = 100 + 0,7 Y;

I = 80; G = 60

Визначте:

1) рівноважний ВВП;

2) рівноважний рівень споживання і заощадження.

 

Решение:

1. Рівноважний ВВП визначається за формулою

Y = С + І + G + Хn = 100 + 0,7 У + 80 + 60.

Звідки млрд євро.

2. Рівноважний обсяг споживання дорівнює:

С = 100 + 0,7 У = 100 + 0,7 • 800 = 660 млрд євро.

В умовах рівноваги економічної системи I = S, тоді S = 80 млрд євро.

Задача 5.Економіка країни Г характеризується такими даними (млрд євро):

С = 200 + 0,8 (Y - Т);

І = 50 + 0,1 Y;

G = 100; Хn = 10; Т = 200.

Визначте рівноважний ВВП.

Решение:

Згідно з основною макроекономічною тотожністю

визначимо Y:

Y = 200 + 0,8 (У - Т) + 50 + 0,1 У + 100 + 10 =

= 200 + 0,8 У - 0,8 • 200 + 50 + 0,1 У + 100 + 10.

Після перетворень одержимо 0,1 У = 200,

звідки У = 2000 млрд євро.

Задача 6.У поточному році номінальна відсоткова ставка становила 15 %, темп інфляції — 4 %. Визначте реальну відсоткову ставку.

Решение:

Реальна відсоткова ставка визначається за формулою

Задача 7.Для умов країни Б інвестиційна функція задана рівнянням (млрд євро):



I = 1000- 40 r,

дe r — реальна відсоткова ставка.

Визначте обсяг інвестицій, якщо номінальна відсоткова ставка iдорівнює 10 %, темп інфляції πстановить 2 % .

Решение:

Спочатку необхідно визначити реальну відсоткову ставку:

Обсяг інвестицій становить:

І = 1000 - 40 • 8 = 680 млрд євро.

Задача 8. Вкраїні І безподатковий дохід населення за звітний рік збільшився на 90 млн євро, а споживчі витрати — на 60 млн євро.

Визначте граничну схильність до заощадження.

 

Решение: Спочатку визначимо граничну схильність до споживання

Гранична схильність до заощадження дорівнює:

 


Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 350; Нарушение авторских прав


<== предыдущая лекция | следующая лекция ==>
Задача №25. | Право собственности


lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2021 год. (0.015 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты