Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


БЕЗПЕКА ПРАЦI ПIД ЧАС ВИКОНАННЯ МОНТАЖНО - ПРОФІЛАКТИЧНИХ РОБIТ З АНТЕННО-ФIДЕРНИМИ ПРИСТРОЯМИ НА ВИСОТI




10.1. Виконання робіт на висоті проводиться спеціально підготовленими особами, які мають дозвіл на їх здійснення.

10.2. Пiд час робіт, що виконуються на висотах, а також при роботах, що потребують пiдйому на устаткування, будівельні конструкції, частини будинків та споруд, мають бути вжиті заходи, що запобігають можливості падіння працівників з висоти та наближенню їх до струмопровідних частин, які перебувають під напругою.

10.3. Робота з тимчасових монтажних пристосувань або безпосередньо з елементів конструкцій, обладнання, машин i механізмів на висоті більше 5 метрів від поверхні грунту, перекриттів, робочих настилів належать до розряду робіт, що виконуються верхолазами.

10.4. Стан здоров'я осіб, що допускаються до таких робіт, має відповідати медичним вимогам, які встановлені для працівників, що задiянi на цих роботах. Про дозвіл на виконання подібних робіт має бути записано в їхнiх посвідченнях про перевірку знань у таблиці "Свiдоцтво на право проведення спеціальних робіт". Засобами, що запобігають падінню з висоти, є запобіжний пояс та страхувальнi канати.

10.5. За необхідності роботи з проводами, що знаходяться вище тих, що залишилися під напругою, можуть бути дозволені з розробкою в кожному окремому випадку необхідних заходів безпеки.

10.6. На призначеній для роботи ділянці ланцюга має бути накладено додаткове заземлення.

10.7. У разі заміни проводів на перехрестях мають бути вжиті заходи, що виключають можливість підхльостування нижніх проводів до вищих, що перебувають під напругою або наближення до них на небезпечну відстань.

10.8. Одним із заходів у разі заміни проводів під тими, що перебувають під напругою, є перекидання мотузок з обох боків перехрещуваної лінії через провід, що натягується, до його пiдйому. Кінці мотузок заводяться за якір або інший стійкий предмет i в процесі пiдйому проводу повільно опускаються.

10.9. У разі робіт, які виконуються з траверсу конструкцій вище рівня проводів, що перебувають під напругою, треба вжити заходів щодо запобігання падінню ремонтних пристосувань та інструменту, що використовується (їх прив'язка). Запобіжні пояси повинні мати стропи зі шкіряного ременя, бавовняної мотузки, капронового шнура тощо.

10.10. Пiд час виконання роботи на портальних конструкціях i обладнанні забороняється підкидання будь-яких деталей або пристосувань для подачі особам, які працюють зверху.

Подача деталей i пристосувань має проводитись за допомогою мотузки або "безконечного" каната. Другий кінець мотузки або каната має знаходитись в руках працівника, що стоїть унизу i утримує предмети, які підіймаються, від розгойдування та від наближення їх, а також мотузки або каната до частин, що проводять електричний струм i перебувають під напругою.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 85; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты