Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Пiд час консервації та переконсервацiї техніки, засобів зв’язку, пожежно - технiчного обладнання, що зберігаються на складах




 

13.4.1. Консервація та переконсервацiя техніки, засобів зв'язку, пожежно-технiчного озброєння та обладнання, що зберігаються на складах має виконуватися згідно з порядком, встановленим відповідними наказами МНС України.

13.4.2. Усі роботи мають проводитись силами підготовленого для цієї мети особового складу із залученням спеціалістів ремонтних підрозділів i за участю водіїв машин. За умови масової постановки машин на зберігання, роботи з консервації необхідно виконувати спеціалізованими бригадами. Для допоміжних робіт спеціалізовані бригади можуть залучати особовий склад підрозділів.

13.4.3. Про початок проведення робіт віддається наказ начальником ГУМНС, УМНС, у якому вказується порядок підготовки до роботи особового складу, вид зберігання, марки i номери машин, строки виконання робіт з технічного обслуговування i консервації машин, порядок улаштування місць зберігання i матеріального забезпечення, відповідальні особи за проведення робіт i безпеку праці, порядок контролю якості виконаних робіт, склад i завдання комісії з перевірки.

13.4.4. Відповідальність за стан техніки та обладнання під час зберігання покладається на керівника, командирів підрозділів. Їх заступники з технічної частини (начальники автомобільної служби, техніки, начальники складів) організовують виконання робіт, перевіряють якість i обсяг виконання робіт.

Роботи з консервації мають виконуватись теплої, сухої погоди. За температури повітря нижче 5oC підготовка машин до зберігання організовується так, щоб основні роботи виконувались в опалювальних приміщеннях, а переміщення підготовлених до зберігання машин на стоянку проводилось за допомогою буксира.

Перед початком робіт з консервації машин на місцях зберігання проводять такі заходи:

- створюється необхідний запас закріплювальних деталей, запасних частин (електричних лампочок, хомутів, шлангів, штуцерів, трубок i т.п.), консервуючих матеріалів (протикорозiйних насадок, мастил, розчинника, лакофарбувальних матеріалів i т.п.);

- розігріваються консервуючi мастила.

13.4.5. Роботи з пофарбування поверхонь мають виконуватися в опалювальному приміщенні, яке обладнане вентиляцією. В суху, теплу погоду допускається проведення робіт на відкритому майданчику.

13.4.6. Підготовка до зберігання озброєння i спеціального обладнання, змонтованого на машинах, здійснюється відповідно до нормативно-технiчної документації.

13.4.7. У процесі очищення пофарбованих поверхонь не допускається протирання їх пальним чи мастилом.

13.4.8. Пiд час розміщення машин у гараж-стоянках відстань між боковими бортами машин, а також між бортами машин i стінами має бути не менше 0,8 м, між задніми бортами машин i стіною чи огородженням - не менше 1м. При багаторядному розміщенні машини другого i наступних рядів мають бути зчеплені буксирними тросами з попередніми машинами.

13.4.9. Стан паливних баків машин, що заповнені пальним, має перевірятись у встановлений термін.

13.4.10. Усі засоби зв'язку перед закладенням на тривале зберігання мають пройти технічне обслуговування.

13.4.11. Пiд час проведення робіт необхідно користуватися справним інструментом. У разі роботи з гайковими ключами забороняється вико- ристовувати підкладки, нарощувати ключ іншим ключем або трубою, викручувати гайки за допомогою зубила i т.п.

13.4.12. Забороняється виконувати обслуговування автомобіля під час роботи двигуна.

13.4.13. Шиномонтажнi роботи, що пов’язані з небезпекою травмування працівника замковим кільцем, треба проводити лише у спеціально передбачених місцях. Змонтовані шини дозволяється накачувати тільки у спеціальній огорожі або з використанням пристроїв, що запобігають вискакуванню замкового кільця або розриву покришки. Підкачування шин без їх зняття дозволяється лише в тому випадку, якщо тиск у них знизився не більше ніж на 40% від номінального; при цьому слід переконатись, що це не пов'язано з порушенням цілісності шин.

13.4.14. У разі використання етилованого бензину мають виконуватись вимоги відповідних документів щодо правил його зберігання, перевезення й застосування.

Забороняється мити руки етилованим бензином, засмоктувати його ротом. У приміщенні гаража забороняється заправляти бензином паливні баки.

 



Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 78; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты