Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Порядок роботи на приладах ОАД-2, ОАД-4.




Підготовка виробу для використання.

Підготовити комплект виробу для переноски за місцем використання.

Переконатися ,що телескопічна штанга складена, і дзеркала розташовані в відповідних укладочних місцях чохла .

Підготовка комплекту для використання .

Дістати з чохла телескопічну штангу, привести її в робочий стан. Для цього взяти в ліву руку 1-шу секцію штанги. Правою рукою взятися за 2-гу секцію.

Повернувши 2-гу секцію штанги проти руху годинникової стрілки, звільнити її від фіксації та витягнути на необхідну довжину. Повернувши 2-гу секцію штанги за рухом годинникової стрілки, зафіксуйте її положення. Аналогічно виставляється довжина 3-ої секції штанги. Дістати з чохла потрібне дзеркало і закріпити його на кінці штанги. Для цього необхідно відтягнути рухому підпружинену втулку, вставити штир дзеркала і відпустити втулку.

Виставити необхідний кут нахилу дзеркала відносно штанги та зафіксувати положення фіксуючою втулкою, повернувши її на необхідний кут.

Взяти в ліву руку 2 - гу секцію штанги. Трохи ослабити фіксацію. Включити ліхтар і плавним обертанням 3-ої секції штанги за годинниковою стрілкою добитися падіння світлового пучка від ліхтаря на дзеркало. Знову зафіксувати 3-тю секцію штанги. Виріб готовий до роботи.

Після закінчення роботи необхідно привести виріб в стан для перенесення. Зняти дзеркало і помістити його в укладочне місце чохла. Повернувши кожну із секцій проти руху годинникової стрілки, ослабити їх від фіксації. Скласти штангу до мінімальної довжини і зафіксувати кожну секцію, повернувши її за рухом годинникової стрілки. Покласти штангу в укладочне місце чохла.

Увага! Забороняється прикладати надмірні зусилля для фіксації секцій штанги. При роботі з дзеркалами потрібно дотримуватися обережності, не до­пускати механічних пошкоджень дзеркал, засобів освітлення та телескопічної штанги. Після закінчення роботи необхідно протерти комплект, розібрати у зво­ротній послідовності, та скласти у відповідні місця спецчохла.

 

Порядок використання ЄТГ6- 1.2(1.5) АП:

1. Витягти зі штатного упакування эндоскоп і блок підсвічування. Встановити запобіжник у держак, розташованому на задній панелі БОА.

2. Перевірити рівень заряду акумулятора. Для цього встановити перемикач "подсвет" на передній панелі БОА в положення "вкл" і ручку регулювання яскравості підсвічування - у положення "откр".

Якщо індикатор "подсвет" загориться зеленим кольором, то акумулятор заряджений і лампа підсвітки повинна горіти. БОА готовий до роботи. Якщо індикатор "подсвет" загориться червоним кольором, то лампа підсвітки не горить, а акумулятор необхідно зарядити. Виключити перемикач "подсвет" (положення 0)

3. Для заряду акумулятора вставити вилку ЗП в розетку мережі напругою 220 В/50ГЦ.

Встановити перемикач "заряд.аккум." у положення "вкл." Індикатор заряд.аккум"." загориться зеленим кольором. З'єднати вилку кабелю ЗП з роз’ємом "заряд.аккум." Індикатор "заряд.аккум." загориться червоним кольором. При досягненні акумулятора повної ємності червоний колір індикатора "заряд.аккум." повинний зміниться на зелений. Час заряду акумулятора може складати від 5 до 12 годин. Після закінчення заряду виключити перемикач "заряд.аккум." і від’єднати ЗП від мережі і БОА.

4. З'єднати джгут підсвічування з роз’ємом "СВЕТОВОД" на лицьовій панелі БОА. Включити перемикач "ПОДСВЕТ". Індикатор підсвічування загориться зеленим кольором і включиться лампа підсвічування світловода встановити ручку регулювання яскравості підсвічування в положення "ОТКР"

5. Встановити дистальний кінець оглядового джгута перед будь-яким машинописним текстом на відстані 50-60 мм. Настроїти окуляр на максимальну різкість.

6. Ввести дистальний кінець оглядового джгута в зону, що оглядається, або у внутрішню частину порожнини і провести огляд поворотом ручки корпуса просторової орієнтації і, при необхідності встановити необхідну освітленість об'єкта, поворотом ручки регулювання яскравості підсвічування.

 

Порядок роботи ДІ-1

Весь інструмент Набору "ДИ-1 " розміщений у пластмасовому ящику на колесах з етикеткою та переносній пластмасовій валізі з етикеткою - ДИ-1 Ящик - візок на колесах призначений для розміщення слюсарного спеціального і демонтажного інструменту. Верхня і нижня частина ящика мають запірний пристрій. У верхній частині візка розміщаються дві зйомні укладки з інструментом, у нижній частині-домкрат гідравлічний, сумка для перенесення інструменту лом, набір торцевих гайкових ключів із розмірами зіва від 6 до 32 мм, молоток 1кг, спеціальні ключі для відмикання дверей, люків, шаф, акумуляторні ліхтарі - 2 шт, зарядний пристрій для акумуляторів типу К.20 і К6 - 2шт.

Для зручності переміщення ящик має спеціальну ручку-подовжувач.

У відділеннях верхньої укладки розміщені набори торцевих і ріжкових гайкових ключів, набір викруток із хрестоподібними і прямими шліцами, комбінована викрутка, шестигранні внутрішні ключі, ножівка для металу з 2-ма змінними полотнами, молоток 200г, кусачки для болтів.

На внутрішній укладці розміщені кліщі зажимні, лапа з гумовою рукояткою. 2 пари робочих рукавиць, ножиці по металу. зубило, дві вимірювальні рулетки 7м та 15м, ключі розвідні -2шт та ультразвуковий вимірювач з лазерним покажчиком.

В пластмасовій валізі розміщені дриль електрична, 2 подовжувачі для напруги 220В, електровикрутка (при наявності). ліхтарі, на внутрішній зйомній укладці - набір відкруток 1000В, індикатор-пробник до 500В, плоскогубці, гострогубці, круглогубці, зажимний ключ, у відділеннях на кришці - набір свердел для металу, дерева, бетону.

 

Підготовка металодетектора до роботи АКА-7202:

 

Ввімкнути металодетектор.

При цьому повинен прослідувати короткий звуковий сигнал та засвітитися світлодіод.

Через 2-3 сек після включення ручкою настройки встановити необхідну чутливість приладу.

Для цього необхідно:

- піднести до датчика прилада будь-який металічний предмет (годинник, копійку і т. д,),

- поверненням ручки настройки добиться спрацювання звукової сигналізації на максимально можливій відстані між пошуковою катушкою прилада та металічним предметом.

Детектор готовий до роботи. У випадку необхідності пошуку металічних предметів в слабкопровідних об’єктах (тілі людини, грунті чи поблизу них) необхідно після проведення вищеописаних маніпуляцій перевірити роботу детектора щодо відсутності спрацювання звукової сигналізації з-за слабкої провідності перевіряємого середовища чи підвищеної чутливості прилада. Така перевірка може проводитися скануванням того місця слабопровідного об’єкта, в якому гарантовано відсутні металічні предмети.

 

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 115; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты