Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Термін дії джерела забруднення для хлору дорівнюється 1,12 години




(таблиця 21).

 

4. Ширина прогнозованої зони хімічного забруднення

 

Шпзхз=0,3*11,30,6 =1,29 км


Приклад 4. Порядок нанесення даних на карту.

1. Для метеоумов: – швидкість вітру 2 м/с, напрямок вітру – західний.

 
 

 

2. Для метеоумов: швидкість вітру менше 1 м/с. Напрямок вітру північно-західний.

 
 

Додаток 2

до Методики

 

СТИСЛА ХАРАКТЕРИСТИКА ДЕЯКИХ НХР

 

ХЛОР

Ступінь токсичності 2

 

1. Основні властивості: зеленувато-жовтий газ з характерним запахом, важчий за повітря, мало розчинний у воді, при викиді в атмосферу димить.

Накопичується у низьких ділянках поверхні, підвалах, тунелях тощо.

2. Вибухо- та пожеженебезпечність : Не горючий. Ємкості можуть вибухати у разі нагрівання.

3. Небезпека для людини : Можливий смертельний наслідок при диханні. Пари діють на слизову оболонку шкіри, що викликає опіки слизової дихальних шляхів, шкіри та очей.

У разі ураження спостерігається різкий загрудний біль, сухий кашель, блювота, порушення координації, задишка, різь в очах, сльозотеча.

4. Ступінь захисту : ізолюючий протигаз, фільтруючий протигаз марки В, захисний одяг.

5. Дегазація : Місце розливу залити водою, вапняним молоком, розчином соди або каустику. Для попередження глибини розповсюдження використовують постановку водяних завіс за допомогою пожежних машин, мотопомп тощо.

6. Заходи першої допомоги :

а) долікарська : винести на свіже повітря, дати зволожений кисень. При відсутності дихання зробити штучне дихання методом "рот у рот". Слизову та шкіру промити 2% розчином соди не менше 15 хвилин.

б) лікарська : в очі преднізолонова мазь, від кашлю – всередину кодеїн 0,015 або диопін 0,02. При задишці – п/к 0,1% розчин атропіну 1 мл, 1% розчин димедролу 1 мл, знеболюючі засоби. Сечогінні засоби – в/в 2% розчин лазикса – 2-4 мл.

ГОСПІТАЛІЗАЦІЯ!


Додаток 3

до Методики

АМІАК

Ступінь токсичності 4

 

1. Основні властивості: безбарвний газ з різким запахом, важчий за повітря, розчинний у воді, при викиді в атмосферу димить.

2. Вибухо- та пожеженебезпечність: Горючий газ. Горить при наявності постійного джерела вогню. Ємкості можуть вибухати у разі нагрівання. Пара утворює з повітрям пожеженебезпечні суміші.

3. Небезпека для людини: небезпечний при диханні. У разі високих концентрацій можливий смертельний наслідок. Викликає сильний кашель. задуху. Пара діє дуже подразливо на слизові оболонки та шкіряні покрови, викликає сльозотечу. Зіткнення зі шкірою викликає обмороження.

4. У разі ураження спостерігається серцебиття, порушення частоти пульсу, нежить, кашель, утруднене дихання, печіння, почервоніння і свербіння шкіри, різь в очах, сльозотеча.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-04-18; просмотров: 71; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты