Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Назва таблиці




ГоловкаÊ í Заголовки граф î

     
Підзаголовки граф ß à      
Рядкиâ        
         
         

áБоковикÇ Графи È

(заголовки рядків) (колонки)

 

Слово «Рис.» пишеться з нового абзацу зліва під малюнком. На наступному рядку пишеться слово «Джерело:» і у квадратних дужках вказується номер джерела за списком використаних джерел. Формули розміщуються посередині рядка, у самому кінці рядка справа пишеться номер формули у круглих дужках (1.1). Перша цифра означає номер розділу, до якого відноситься формула, а друга – порядковий номер формули у розділі.

При написанні роботи студент повинен посилатися на джерела, матеріали або окремі результати з яких наводяться у роботі, або на ідеях і висновках яких розроблюються проблеми, задачі, питання, вивченню яких присвячена робота. Такі посилання дають змогу відшукати документи і перевірити достовірність відомостей про цитування документа, дають необхідну інформацію щодо нього, допомагають з'ясувати його зміст, мову тексту, обсяг. Посилатися слід на останні видання публікацій. На більш ранні видання можна посилатися лише в тих випадках, коли наявний у них матеріал, не включений до останнього видання.

Якщо використовують відомості, матеріали з монографій, оглядових статей, інших джерел з великою кількістю сторінок, тоді в посиланні необхідно точно вказати номери сторінок, ілюстрацій, таблиць, формул з джерела, на яке є посилання у роботі. Посилання в тексті роботи слід зазначати порядковим номером за переліком посилань, виділеним двома квадратними дужками, наприклад, «... у працях [1-7]...» або «…[1, с. 15].». Посилання на формули вказують порядковим номером формули в дужках, наприклад «... у формулі (2.1)». На всі таблиці повинні бути посилання в тексті, при цьому слово «таблиця» в тексті пишуть скорочено, наприклад: «...у табл.1.2». У повторних посиланнях на таблиці та ілюстрації треба вказувати скорочено слово «дивись», наприклад: «див. табл. 1.3».

Для підтвердження власних аргументів посиланням на авторитетне джерело або для критичного аналізу того чи іншого друкованого твору слід наводити цитати. Науковий етикет потребує точно відтворювати цитований текст, бо найменше скорочення наведеного витягу може спотворити зміст, закладений автором.

Регресійні моделі оформлюється у відповідності із зразком у додатку Е.

Додатки оформлюють як продовження роботи на наступних її сторінках або у вигляді окремої частини (книги), розміщуючи їх у порядку появи посилань у тексті. Якщо додатки оформлюють на наступних сторінках роботи, кожний такий додаток повинен починатися з нової сторінки. Додаток повинен мати заголовок, надрукований угорі малими літерами з першої великої симетрично відносно тексту сторінки. Посередині рядка над заголовком великими літерами друкується слово «ДОДАТОК_____» і велика літера, що позначає додаток. Додатки слід позначати послідовно великими літерами української абетки, за винятком літер Г, Є, І, Ї, Й, О, Ч, Ь, наприклад, додаток А, додаток Б. Один додаток позначається як додаток А. Текст кожного додатка за необхідності може бути поділений на розділи й підрозділи, які нумерують у межах кожного додатка. У цьому разі перед кожним номером ставлять позначення додатка (літеру) і крапку, наприклад, А.2 - другий розділ додатка А; В.3.1 - перший підрозділ третього розділу додатка В. Ілюстрації, таблиці та формули, розміщені в додатках, нумерують у межах кожного додатка, наприклад: рис. Д.1.2 - другий рисунок першого розділу додатка Д); формула (А.1) - перша формула додатка А.

Список використаних джерел слід розміщувати одним із таких способів: у порядку появи посилань у тексті (найбільш зручний для користування і рекомендований при написанні курсових робіт), в алфавітному порядку прізвищ перших авторів або заголовків, у хронологічному порядку. Бібліографічний опис джерел складають відповідно до чинних стандартів з бібліотечної та видавничої справи. Приклад оформлення списку джерел наводиться у додатку Ж.

 

Захист курсової роботи.Виконана курсова робота відповідно до вимог у пунктах 1 і 2 скріплюється, підписується студентом і передається на кафедру для реєстрації, перевірки та рецензування науковим керівником.

Метою захисту роботи є виявлення ступеня розкриття автором теми роботи, самостійності й глибини вивчення проблем, обґрунтованості висновків і пропозицій. Захист роботи проводиться кожним студентом індивідуально перед комісією кафедри. На захисті роботи студент повинен показати не тільки знання теми, але й ступінь оволодіння науковим методом мислення, логічним і статистичним аналізом досліджуваних проблем, здатність до самостійної наукової праці, уміння чітко, і ясно викладати свої думки й висновки.

Курсова робота допускається до захисту за умови її наявності у скріпленому вигляді, наявності відзиву наукового керівника і реєстрації у журналі курсових робіт кафедри.

До захисту курсова робота не допускається, якщо:

- Відсутні певні структурні частини (розділи, вступ, висновки, список використаних джерел),

- Робота містить плагіат,

- Відсутні посилання у тексті на використані джерела,

- Простежується схожість з раніше виконаними курсовими роботами,

- Оформлення роботи не відповідає вимогам у методичних вказівках,

- Зміст роботи не відповідає темі.

До захисту студент готує повідомлення на 10 хвилин, у якому стисло слід освітити:

- мету і завдання роботи;

- головні результати дослідження, рекомендації і висновки.

Оцінка курсової роботи здійснюється комісією згідно з наступними критеріями:

- відповідність змісту роботи темі;

- повнота, комплексність висвітлення проблеми;

- наявність взаємозв’язку між параграфами, розділами;

- логічність структури роботи;

- наявність аналітичних досліджень;

- самостійність;

- поєднання теорії та практики;

- аргументованість висновків;

- наявність емпіричних розрахунків на основі сучасних статистичних даних (див. додаток А);

- своєчасність виконання графіку написання курсової роботи;

- відповідність вимогам з оформлення курсової роботи;

- якість доповіді і відповідей на запитання комісії.

Комісія оцінює захист курсової роботи на основі системи ECTS і чотирьох бальної системи.Береться до уваги оцінка, рекомендована науковим керівником.

Відмінно (90-100).Тема курсової роботи розкрита творчо, здійснено емпіричне обґрунтування взаємозв’язків об’єкта дослідження, надані рекомендації щодо вирішення окремих проблем практичної ситуації. Робота виконана самостійно, були враховані всі зауваження і побажання наукового керівника. Графік написання курсової роботи дотримано, а якщо ні, надані необхідні пояснення завідувачу кафедри у письмовому виді. Проведено аналіз емпіричного матеріалу за допомогою методів математичного моделювання економічних процесів. Доповідь студента і відповіді на запитання при прилюдному захисті були логічними, послідовним та аргументованими. Оформлення роботи виконано з урахуванням всіх вимог.

Добре (74-89). Тема курсової розкрита достатньо повно, розділи логічно пов’язані, висновки аргументовано та підкріплено емпіричним матеріалом. Проте є певні недоліки, аргументи є поверховими або базуються на застарілих даних, автор мало використовує першоджерела. Відповіді на запитання членів комісії є в основному правильними. Робота у більшості відповідає вимогам.

Задовільно (60-73). Тема курсової роботи в основному розкрита, проте мають недоліки змістовного характеру: нечітко сформульована мета роботи, зроблені висновки не відповідають поставленим завданням. В аналітичній частині є надлишок елементів описовості, добір інформаційних матеріалів не завжди обґрунтований, пропозиції та рекомендації обґрунтовані непереконливо. Відповіді на запитання членів комісії частково правильні або неповні. Робота виконана у неналежний термін без поважних причин. Є зауваження щодо оформлення роботи.

Незадовільно (35-59). Висновки не відповідають меті курсової роботи. Розділи погано пов’язані між собою, предмет дослідження відмінний у різних розділах. Відсутні сучасні джерела наукової і статистичної інформації. Аналіз виконаний поверхово, переважає описовість, запропоновані заходи випадкові і не випливають з аналізу. Існує обґрунтована підозра щодо плагіату у підготовленій роботі. Погане оформлення роботи. Відповіді на запитання комісії неточні або неповні.



Поделиться:

Дата добавления: 2015-04-18; просмотров: 66; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты