Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Повороти та рух зі зброєю




Повороти та рух зі зброєю виконуються за такими самими правилами та командами, як і без зброї. Командир відділення спочатку повинен взірцево показати й пояснити військовослужбовцям виконання поворотів і рух зі зброєю, а також дії, що виконуються після зупинки за командою "Стій", а потім перейти до тренування.

Під час поворотів з карабіном (ручним кулеметом) біля ноги на місці за попередньою командою зброю трохи підняти й одночасно подати на себе багнет (дульну частину), а праву руку злегка притиснути до правого стегна. Зробивши поворот, одночасно з приставленням ноги плавно опустити зброю на землю.

Пояснюючи, як виконуються дії з початком руху з карабіном (ручним кулеметом) біля ноги, командир відділення вказує, що за підготовчою командою "Кроком" зброю трохи підняти, а за командою "Бігом", крім того, ліву руку напівзігнута у лікті.

Під час руху кроком за виконавчою командою "Руш" почати рух, тримаючи карабін вертикально. Вільною рукою проводити рух біля корпусу в такт кроку.

Під час руху бігом за виконавчою командою "Руш" зброю тримати у злегка зігнутій правій руці так, щоб дульна частина зброї була трохи подана вперед. Під час бігу в зімкнутому строю багнет прибрати на себе.

Під час руху з карабіном (ручним кулеметом) біля ноги за виконавчою командою "Стій", що подається одночасно з поставленням на землю правої або лівої ноги, треба зробити ще один крок, приставити ногу і опустити зброю на землю.

Під час руху з карабіном "на плече" за виконавчою командою "Стій" зупинитися й без команди взяти карабін до ноги й прийняти стройове положення.

Під час руху зі зброєю біля ноги та у положенні "на плече", "на ремінь" і "на груди" рукою, що не тримає зброї, а під час руху зі зброєю "за спину" - обома руками вільно робити рухи біля тулуба у такт кроку.

Посадка особового складу на машини проводиться за командою (сигналом) командира взводу "НА МІСЦЯ". За цією командою (сигналом) особовий склад взводу швидко займають свої місця в машинах.

Під час посадки використовуються колеса, гусениці та підніжки.

Зброя під час посадки береться якнайзручніше, за винятком ротних кулеметів та іншої важкої зброї, які передаються військовослужбовцям, що сіли або стоять позаду. Закінчивши посадку, військовослужбовці ставлять зброю між колінами і підтримують її обома руками. Автомати за командою командира підрозділу можуть бути взяті в положення "на груди".

Речові мішки знімаються за вказівкою (командою) командира підрозділу (старшого машини) і розміщуються у машині.

Командир підрозділу (старший машини) стежить за порядком під час посадки особового складу, а після її закінчення перевіряє кріплення засувів дверей (люків) і бортів, після чого сідає на визначене для нього місце. Якщо місце командира відділення або взводу віддане іншому старшому командирові, то він розміщується в десантному відділенні машини.

Посадка екіпажа в танк проводиться за командою (сигналом) командира взводу "НА МІСЦЯ". Екіпаж танка одночасно повертається кругом і швидко сідає в танк у такому порядку: командир танка, пропустивши зарядника, підбігає до лівого борту і слідом за навідником займає своє місце; навідник попереду командира вискакує на танк з лівого борту і сідає на своє місце через люк командирської башти; зарядник вискакує на танк із правого борту і займає своє місце через люк зарядника; механік-водій вискакує на лобову частину танка і займає своє місце через люк механіка-водія.

Екіпажі танків, які мають інший особовий склад, розміщуються в бойових машинах відповідно до визначеного порядку з урахуванням посадки екіпажів у машини та розташування люків.

Посадка десанту на танк на місці проводиться із бортів. Якщо посадка з бортів неможлива, використовується корма танка. При цьому зброя береться якнайзручніше, за винятком ротних кулеметів та іншої важкої зброї, яка передається військовослужбовцям, що сіли або стоять позаду.

На танку військовослужбовці розміщуються з додержанням правил безпеки.

Висадка особового складу з машин може здійснюватися:

    • з бойових машин піхоти - через люки та задні двері;
    • з бронетранспортерів - через люки;

o з автомобілів - через праві, ліві та задні борти; з автомобілів із закритим кузовом - через задній борт;

    • з інших машин - якнайзручніше.

Висадка з машин, що перебувають на правому узбіччі дороги, через лівий борт забороняється.

Під час висадки з машин зброя береться якнайзручніше, а ротні кулемети й важка зброя передаються військовослужбовцям, які вже висадилися.

Висадка особового складу з бойових машин піхоти та бронетранспортерів здійснюється за командою (сигналом) "ДО МАШИН".

Для висадки з автомобілів подається сигнал "ДО МАШИН" або команда, наприклад: "Відділення (взвод, рота), через правий та задній борти - ДО МАШИН".

За цією командою (сигналом) особовий склад швидко висаджується з машин і шикується біля них або діє за командою (розпорядженням) своїх командирів.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-07-26; просмотров: 68; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты