Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Загальні положення. Стройові огляди як невід'ємні елементи життя і навчання кожної військової частини, сприяють підвищенню стройової культури й уміння всіх військовослужбовців




 

Стройові огляди як невід'ємні елементи життя і навчання кожної військової частини, сприяють підвищенню стройової культури й уміння всіх військовослужбовців, допомагають зміцненню дисципліни, організованості та військового порядку в підрозділах. Стройова навченість військовослужбовців, злагодженість дій частин і підрозділів як у пішому порядку, так і на машинах впливає на якість тактичних навчань, що проводяться. Тому рекомендується перед виходом на тактичні, тактико-спеціальні навчання проводити стройові огляди підрозділів і частин у пішому порядку і на машинах.

Стройовий огляд проводиться з метою визначення ступеня стройових навичок кожного військовослужбовця та стройового злагодження підрозділів. На стройовому огляді також перевіряється зовнішній вигляд військовослужбовців, наявність і стан спорядження, озброєння і техніки. Під час інспектування, крім того, проводиться опитування військовослужбовців у порядку, визначеному Статутом внутрішньої служби. Опитування військовослужбовців може також проводитися під час перевірок. Кожний стройовий огляд закінчується проходженням підрозділу (частини) урочистим маршем і виконанням стройових пісень підрозділами.

Стройовий огляд може бути плановий або раптовий і проводиться у пішому порядку або на машинах.

На огляд у пішому порядку виводиться весь особовий склад підрозділу (частини) з особистою зброєю, а на огляд на машинах, крім того, все озброєння і техніка.

Стройовий огляд проводиться прямими начальниками або особами призначеними для інспектування (перевірки).

На стройовий огляд представляється увесь особовий склад, за винятком добового наряду і осіб, звільнених за хворобою, та тих, що знаходяться у відрядженні.

У навчальних частинах (військово-навчальних закладах) у залежності від проходження програми бойової підготовки для перевірки можуть виноситися питання в повному обсязі Стройового статуту або частково, з урахуванням вивчених стройових прийомів і дій. Стройовий огляд у навчальному (курсантському) підрозділі є не тільки перевірним, але й навчальним заняттям, що сприяє як покращанню стройового вишколу військовослужбовців і злагодженості підрозділів, так і прищепленню курсантам необхідних командирських і методичних навиків.

Кожний стройовий огляд закінчується проходженням підрозділу, частини урочистим маршем.

На стройовий огляд роти доцільно відводити 1 -2 години, батальйону і полку (військово-навчального закладу) - 2-3 години.

Під час проведення стройового огляду полку (військово-навчальних закладів) з одиночної стройової підготовки можуть перевірятися не всі підрозділи. У цьому разі після проходження підрозділів урочистим маршем і віднесення Бойового Прапора рекомендується на стройовому майданчику залишати тільки ті підрозділи, які будуть перевірятися.

Напередодні огляду начальник, який проводить огляд, повідомляє командира підрозділу (частини) про час, місце, порядок шикування та проведення огляду, про форму одягу, а також про те, яку зброю і техніку вивести на огляд.

Якість кожного стройового огляду багато в чому залежить від підготовки до нього як керівників (перевіряючих), так і особового складу підрозділів, що перевіряються.



Поделиться:

Дата добавления: 2015-07-26; просмотров: 65; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты