Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Заповнення облікової форми медичної документації «109-2/о (картка медичного сортування).




Картка медичного сортування призначена для збору інформації про постраждалих і хворих на період чемпіонату Європи 2012 року з футболу. Наказом МОЗ України №366 від 18.05.2012 року ця картка затверджена і використовується в теперішній час при виникненні надзвичайних ситуацій природного та техногенного характеру. Вона заповнюється медичним працівником бригад швидкої медичної допомоги, бригадами територіальних Центрів (екстреної) медичної допомоги та медицини катастроф на догоспітальному етапі, медичними працівниками в приймальних відділеннях закладів охорони здоров’я.

Якщо постраждалого (хворого) госпіталізують, медичну картку підклеюють до медичної карти стаціонарного хворого та зберігають протягом 25 років. Картка заповнюється розбірливо з лицьової та зворотної сторони. Розміри картки (разом з відривними частинами): 12 см ширина та 24 см довжина. Зверху по середині картка має наскрізний отвір, щоб за допомогою стрічки закріпити її на шиїї, або рукаві постраждалого/хворого. Лицьовий бік картки зображений на малюнку 1. В ній виділяють основну частину (1) та відривні частини (2, 3), що показано на малюнку 1.

               
     
       
 
 
 
       
 
 
 
 

 

 


Мал. 1. Лицьовий бік картки (ф.109-2/о).

В лівому верхньому куті картки медичного сортування вписується найменування закладу охорони здоров’я, працівники якого проводять медичне сортування. Праворуч, під написом «Картка медичного сортування» вписують серію та номер картки, що відповідає адміністративно-територіальному устрою України (наприклад, Вінницька область – серія ВНЦ, №02):

Автономна республіка Крим =›› АРК Миколаївська область =›› МИК
Вінницька область =›› ВНЦ Одеська область =›› ОДЕ
Волинська область =›› ВЛН Полтавська область =›› ПЛТ
Дніпропетровська область =›› ДНП Рівненська область =›› РВН
Донецька область =›› ДОН Севастополь =›› СЕВ
Житомирська область =›› ЖИР Сумська область =›› СУМ
Закарпатська область =›› ЗАП Тернопільська область =›› ТЕР
Івано-Франківська область =›› ІФР Харківська область =›› ХАР
Київ =›› КИВ Херсонська область =›› ХРС
Київська область =›› КИО Хмельницька область =›› ХМЕ
Кіровоградська область =›› КРО Черкаська область =››ЧРК
Луганська область =›› ЛУГ Чернівецька область =›› ЧРВ
Львівська область =›› ЛВВ Чернігівська область =›› ЧНГ

 

Нижче жирної лінії зліва у верхньому кутку зазначають дату та час огляду постраждалого, стать та вік. Між схематичними обрисами людини міститься таблиця з переліком ушкоджень: рана, проникаюче поранення, тупа травма, опік, перелом відкритий, закритий, ампутація, забій. При медичному сортуванні медичний працівник зазначає тип пошкодження і вказує стрілкою місце його локалізації, у графі «інше» вказуються наявні пошкодження, прояви хвороби, також дані, що можуть вплинути на обсяг надання медичної допомоги (алергія на новокаїн, інше) як відображено на малюнку 3.

 
 

 

 


Мал. 3. Схематичне зображення ушкоджень на картці медичного сортування (лицьова сторона)

Праворуч, нижче напису “Дитина” розміщені кольорові позначки, що відповідають радіаційному (1), біологічному (2), хімічному (3) агентам та напису «невідомо» (4). Нижче кожного знаку та напису “невідомо” розміщені квадрати, куди вноситься позначка після проведеної деконтамінації при медичному сортуванні, наприклад, після дезактивації в квадратику нижче знака радіаційного агента ставиться хрестик (див. мал.. 4).

 

 
 
Мал. 4. Схематичне зображення позначення дії різних шкідливих чинників.

 


З лівого боку картки медичного сортування по всій її довжині наявна відривна частина, розділена на дві рівні за розміром частини. На червоному тлі великими літерами вертикально відносно всієї картки міститься напис «КОНТАМІНОВАНИЙ» та серія і номер картки. Якщо контамінація не проводилась, то ця частина картки медичного сортування відривається повністю. У випадку, коли фахівцями спеціального підрозділу встановлено факт наявності біологічних патогенних агентів, хімічних або радіоактивних речовин і проведено санітарну обробку (деконтамінацію) постраждалого, медичний працівник при медичному сортуванні відриває нижню частину, яка залишається на сортувальному майданчику, а верхня частина залишається без змін.

Нижче зображених силуетів людини зазначені життєві показники постраждалого: дихання, капілярний пульс, стан свідомості. При медичному сортуванні у відповідному квадраті за сортувальною категорією (І, ІІ, ІІІ, 0) ставлять відмітку. Життєві показники на синьому тлі відповідають постраждалих дітей віком до 8 років.

Після визначення сортувальної групи, до якої належить постраждалий, медичний працівник зазначає серію та номер картки медичного сортування на її відповідному відривному елементі, який залишається у медичного працівника, що проводить сортування. Відривна частина повинна відповідати інформації основної частини картки медичного сортування. Заповнена картка медичного сортування відображена на малюнку 5.

 

 
 
Мал. 5. Заповнена картка медичного сортування.  

 

 


На зворотній стороні картки розміщується таблиця „Параметри життєдіяльності”, де зазначаються: час, свідомість (шкала ГЛАЗГО – мал..6), частота дихання за хв., пульс за хв., артеріальний тиск, капілярний пульс сек. Її заповнюють медичні працівники, що проводять другий етап медичного сортування та під час евакуації постраждалого/хворого до лікувально-профілактичного закладу.

 

Необхідно проводити обстеження постраждалого/хворого одразу після поступлення на сортувальний майданчик та не рідше одного разу кожні 30 хвилин.

Нижче таблиці розміщена шкала ком ГЛАЗГО, а ще нижче (дивись таблицю) „Проведене лікування, маніпуляції”, де зазначається час, назва препарату, маніпуляція, доза, місце введення.

Відмічається зміна сортувальних груп при сортуванні („СГ І”, „СГ ІІ”, „СГ ІІІ”, „СГ 0”),що проводиться на другому етапі або на етапі евакуації, при цьому змінюється кольоровий браслет.

Під таблицею зазначають дані про бригаду швидкої медичної допомоги, або територіального Центру ЕМД і МК.

В графі „Особисті дані постраждалого/хворого”, заповнюють: ім’я, прізвище, по-батькові постраждалого/хворого; місце знаходження, телефон. Якщо постраждалий/хворий невідомий - інформація про це зазначається у графі «П.І.П.».

Нижня відривна частина містить кольорові поля,

аналогічно до лицьової частини. На відривному

елементі чорного кольору розміщений напис „час смерті, год. хв”. На інших елементах розміщені написи, що позначають сортувальні групи : „СГ І”, „СГ ІІ”, „СГ ІІІ”, „СГ 0”.



Поделиться:

Дата добавления: 2015-07-26; просмотров: 85; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты