Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Основні вимоги пожежної безпеки




 

Утримання території

Території закладів, установ і організацій слід постійно утримува­ти в чистоті. Відходи пальних матеріалів, опале листя і суху траву слід регулярно прибирати і вивозити з території у місця, погоджені з відповідними органами державного нагляду.

Дороги, проїзди та під'їзди до будівель, а також доступи до по­жежного інвентарю та обладнання мають бути завжди вільними.

Про закриття окремих ділянок доріг або проїздів у зв'язку з проведенням ремонтних робіт чи з інших причин, які перешко­джають проїзду пожежних автомобілів, слід негайно повідомити підрозділи пожежної охорони.

На період виконання ремонту доріг у відповідних місцях по­винні бути встановлені покажчики напрямку об'їзду або влаш­товані переїзди через ділянки, що ремонтуються.

Протипожежні розриви між будівлями не повинні використо­вуватися для зберігання матеріалів і обладнання, а також для стоянки автотранспорту.

У закладах, установах і організаціях, де відсутні гаражі, до­зволяється стоянка автотранспорту на території, за умови віль­них проїздів і проходів, на відстані не менше 10 м від будівлі.

На території закладів, установ і організацій не дозволяється розкладення вогнищ, спалювання сміття і влаштування відкри­тих кухонних печей.

Будівництво тимчасових будівель та споруд на території за­кладів, установ і організацій може здійснюватися лише за наяв­ності проектної документації, яка пройшла попередню експерти­зу в органах державного пожежного нагляду.

На ділянках території закладів, установ і організацій, де мож­ливі скупчення горючих газів або пари, проїзд автомашин та іншого транспорту не дозволяється. Про це повинні бути виві­шені відповідні покажчики (написи).

Не дозволяється залишати у дворах, а також поблизу буді­вель і споруд бочки з легкозаймистими і горючими рідинами, балони зі зрідженими і стисненими газами, порожні бочки і бало­ни, а також розкладати багаття, спалювати відходи, тару, викида­ти незагашене вугілля та попіл на відстань менше 15 м від будівель та споруд і в межах, установлених будівельними норма­ми протипожежних розривів.

Забороняється паління у приміщеннях дошкільних і загаль­ноосвітніх навчальних закладів.

На території навчальних закладів, установ і організацій, де паління дозволяється, керівництво зобов'язане визначити і облад­нати спеціальні місця для цього, позначити їх знаком або напи­сом, установити урну або попільницю.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 59; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты