Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Здатність батьків. Виявлення й уточнення сильних сторін батьків чи наявних проблем у виконанні батьківських функцій.




Виявлення й уточнення сильних сторін батьків чи наявних проблем у виконанні батьківських функцій.

Зазначте, чи проблема є характерною для сім’ї, чи ні (Н/П – не підходить).

Індикатори батьківського потенціалу Коментарі

Елементарний догляд Так Ні Дитині забезпечено здорове харчування +  Хвороби лікуються належним чином +  Пошкодження завжди відповідним чином обробляються +  Батьки забезпечують гігієну помешкання +  Інше     Не зважаючи на вегетаріанство хлопця, бабця старається щоб хлопчик отримував здоровє та корисне харчування. Бабця стежить за здоров’ям онука, знаходиться в тісному контакті з лікарями, завжди виконує всі їх вказівки. В будинку та на дворі завжди чисто прибрано, охайно. Бабця залучає до прибирання й онука, хоча Сергій погоджується допомогти іноді через елементи шантажу.
Гарантія безпеки Так Ні   Періодичні загострення хвороб мають медичне пояснення +  Ушкодження носять випадковий характер +  Є прийнятне пояснення щодо існування синців/шрамів на тілі дитини +  У квартирі, кімнаті дитини немає небезпечних (гострих, легкозаймистих та ін.) предметів +  Інше       Особливих пошкоджень, дитина не має, шрамів та травм теж за висновками лікарі не було. Хвороби всі лікуються належним чином. Особливу увагу в родині приділяють безпеці Сергія, особливо під час хвороби матері та після ії самогубства. В кімнаті дитини не має небезпечних предметів, а в будинку, як у всіх будинках маються ножі, ножиці та такє інше, але все ці предмети розташовані згідно правил техніки безпеки.  

Допоміжна інформація:

Бідність і погані соціальні умови збільшують імовірність нещасних випадків.

Емоційне тепло Так Ні   Батьки заохочують дитину доглядати за своїм здоров’ям +  Батьки хвалять дитину за те, що вона стежить за своїм здоров’ям +  Батьки співчутливо й уважно ставляться до симптомів хвороби чи ушкоджень дитини +  Інше     У взаємовідносинах простеживається емоційно - психологічна деривація. Хлопчик періодично знаходиться в стані сильного емоційного напруження, напруженості, бажає опинитьсь в майбутньому, щоб втекти від дійсності, трагедії. потребує більше ласки, теплоти та уваги.

 

 

Стимулювання Так Ні   Дитину заохочують до фізичної діяльності +  Батьки дають поради стосовно питань, пов’язаних зі здоров’ям +  Інше     Сергій до смерті матері відвідував спортивну секцію, зараз покинув. Бабця наполягає, щоб онук знову почав тренування, так як під час занять в спортивній секції хлопчик досяг гарних результатів ( займав призові місця).
Життєві орієнтири і обмеження Так Ні   Батьки ведуть здоровий спосіб життя +  Батьки збагачують знання дитини щодо зміцнення здоров’я +  Батьки підтримують сексуальну освіту дитини  + Дозоване вживання алкоголю батьками є хорошим прикладом для дитини  + Інше   Бабця опікун своєму похилому віці підтримує своє та онука здоров’я , тим самим дає гарний приклад. Нагадує онуку про здоровий образ життя, наполягає хоч вдома щоб онук робив зарядку. Алкоголь в родині не вживається в загалі, тому хлопцю не має з кого в родині брати поганий приклад. Дивлячись інформаційно - пізнавальні програми на каналі СТБ, Сергій сам дуже ретельно стежить за своїм здоров’ям.

Допоміжна інформація:

Якщо один із батьків зловживає алкоголем, то інший не завжди може захистити дитину.

Якщо батьки вживають наркотики, то є підозра, що й дитина також "пробувала" наркотики.

Стабільність Так Ні   Батьки, у разі необхідності, стежать за візитами дитини до лікарів, стоматолога +  Батьки підтримують один одного в піклуванні про здоров’я дитини Н/П  Інше     В питанні здоров’я онука, опікун дотримується стабільності відвідувань лікарів, чітко виконує всі надані інструкції та вказівки. Хлопчика виховує лише бабця.
Підсумок соціального працівника щодо потреб дитини у сфері здоров‘я і здатності батьків їх задовольняти За висновками дільничного лікаря та з розмови з зав. пед. групою дитячої лікарні Радченко Сергій, росте хворобливою дитиною, який потребує до себе особливої. Але після збору детальної інформації, стає ясним, що до здоров’я цієї дитини приділяється багато уваги, як з боку лікарів так і рідної бабці опікуна хлопчика. Опікун дуже турботлива по відношенню до онука, часто спілкується з дільничним лікарем педіатром та з лікарями урологом та кардіологом, просить порад, завжди виконує всі надані лікарями інструкції, щодо лікування онука. Після самогубства матері, дитина за висновками лікарів, стала мееньш хворобливою, останнє звертання до лікарів було в травне місяці. Очевидно однією з причин поганого самопочуття були погані відносини з матер’ю, конфліктна ситуація в родині, приниження, це все мало вплив на самотичне здоров’я дитини. На даний час хлопчик скарг на здоров’я не має, але бабця наполягає на курсі лікування в дитячому психоневрологічному диспансері. Хлопчик відмовляється, бо не має скарг на самопочуття. Бабця, як опікун в повною мірою стежить за здоров’ям онука та своїм прикладом турботливого ставлення до здоров’я надає гарний приклад.

Освіта


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 71; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты