Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Визначення оптимального рівня теплозахисту огороджуючих конструкцій




Розглянемо ще раз умови раціонального вибору товщини матеріалу і товщини шару теплової ізоляції. Як було зазначено, при збільшенні товщини теплової ізоляції теплові втрати зменшуються не пропорційно . Більше того, при невірному виборі матеріалу ізоляції питомі втрати можуть теж збільшитися.

Останнє пов’язано з тим, що в ізольованого трубопровода зовнішня поверхня зростає і умови тепловіддачі покращуються. Матеріал ізоляції вибрано вірно, якщо , де d2 ‑ зовнішній діаметр трубопроводу, ‑ коефіцієнт теплопровіддачі від зовнішньої стінки у навколишнє середовище.

Дійсно, якщо термічний опір трубопроводу без ізоляції

 

,

 

з шаром ізоляції

,

 

то

.

 

За рахунок складової (а) Rc зменшується, але за рахунок (б) ‑ збільшується (dіз>d2). Для зниження теплових втрат потрібно, щоб > 0, тобто (а) > (б). Це можливо за умови , де , звідки слідує, що .

У протилежному разі питомі втрати тепла зростатимуть.

.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 86; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты