Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


ІНДИВІДУАЛЬНА ПІДГОТОВКА ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦЯ З ЕКОЛОГІЧНОЇ БЕЗПЕКИ ВІЙСЬК




 

5.1 ЩО ПОТРІБНО ВІДПРАЦЮВАТИ:

Вивчити:

Основні поняття екології. Забруднення навколишнього природного середовища як глобальної соціально – екологічної проблеми.

Значення води в кругообігу речовин в природі та у житті людини. Водні ресурси України, водопостачання регіону і пункту дислокації військової частини. Джерела забруднення водних ресурсів.

Ерозію ґрунтів, заходи щодо їх захисту від забруднення, засмічення, заболочення і прямого знищення родючого шару під час проведення занять, навчань та виконання господарських робіт. Рекультивацію земель.

Вимоги наказів та директив Міністра оборони України щодо природного середовища та раціонального використання природних ресурсів. Організація екологічного забезпечення військової частини.

 

5.2 УМОВИ ВИКОНАННЯ СТАНДАРТУ:

Заняття з екологічної безпеки військ проводиться з підрозділом – взводом та йому рівним (15 -20 військовослужбовців). Керівником заняття являється начальник служби радіаційного, хімічного та біологічного захисту та екологічної безпеки військової частини (підготовлений командир підрозділу*) із залученням для відпрацювання нормативів фахівців вказаної служби.

Для проведення занять з екологічної безпеки військ у військовій частині (закладі) створюється:

навчальний клас (класи) з екологічної безпеки військ, який оснащується стендами, наочними посібниками;

навчальні макети та обладнання для перегляду відеоматеріалів.

Заняття з екологічної безпеки військ проводяться теоретично у навчальних класах.

Основний метод навчання – це показ з розповіддю (з використанням фото та відео матеріалів, плакатів, муляжів та макетів.

В години, відведені на екологічну безпеку військ особовий склад підрозділу повинен отримати необхідні початкові знання з екологічної безпеки військ, закріплювати, поглиблювати і вдосконалювати отримані знання та навички.

 

*- для військових частин, в яких не передбачено штатом посада начальника служби радіаційного, хімічного та біологічного захисту та екологічної безпеки.

5.3 ТЕМАТИЧНИЙ РОЗРАХУНОК ГОДИН:

 

№ теми Назва теми Рекомендуємо кількість навчальних годин
Словесно – наочний метод підготовки всього
1. Основи поняття екології
2. Вимоги керівних документів щодо охорони природного середовища
  ВСЬОГО

5.4 АЛГОРИТМ (ПОРЯДОК) ВІДПРАЦЮВАННЯ СТАНДАРТУ:

Фаза 1 – Проводиться протягом 1 години лекції по визначеній темі “Основи поняття екології” предмету навчання екологічна безпека військ, на якій особовий склад вивчає:

1. Основні поняття екології. Забруднення навколишнього природного середовища як глобальна соціально – екологічна проблема. Екологічна обстановка в Україні та районі дислокації військової частини.

 

Фаза 2– Проводиться протягом 1 години лекції по визначеній темі “Вимоги керівних документів щодо охорони природного середовища” предмету навчання екологічна безпека військ, на якій особовий склад вивчає:

1. Вимоги наказів та директив Міністра оборони України щодо природного середовища та раціонального використання природних ресурсів. Організація екологічного забезпечення військової частини.

2. Законодавчі акти про охорону навколишнього середовища України.

 

 

Додаток №1

до стандарту підготовки з екологічної безпеки військ


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 125; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты