Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Засоби зв’язку механізованої роти.




На озброєнні механізованої роти знаходяться засоби радіозв’язку, що змонтовані на шасі бронеоб’єктів (штатні засоби) та засоби зв’язку, що надаються на час виконання завдання зі складу вузла зв’язку (польового) механізованого батальйону.

Для виконання завдань управління в механізованій роті мається:

штатних радіостанцій типу Р-173 (Р-123М) – 10 к-тів;

переносних радіостанцій типу Р-159 – 1 к-т;

портативних радіостанцій типу Р-158 – 4 к-ти.

Переносні та портативні радіостанції надаються зі складу вузла зв’язку (польового) механізованого батальйону.

Для здійснення проводового зв’язку командир мб (старший начальник) із складу вузла зв’язку (польового) механізованого батальйону у роту виділяє телефонний апарат ТА-57 та відповідну кількість легкого польового кабелю П-274 (П-275).

На період бою, в якому передбачаються дії підрозділів у піших порядках, переносні радіозасоби можуть використовуватись таким чином.

Дві радіостанції Р-159 виділяються командирові батальйону для забезпечення радіозв’язку з командиром бригади та командирами підлеглих підрозділів, тобто одна радіостанція має працювати в радіомережі командира механізованої бригади, а друга – в радіомережі командира батальйону.

Три радіостанції Р-159 виділяються командирам механізованих рот (по одному комплекту в кожну роту) для забезпечення радіозв’язку з командиром батальйону.

Решта радіостанцій Р-159 в залежності від обставин може знаходитися в резерві або виділятися:

- заступникові командира батальйону;

- начальникові штабу батальйону;

- командирам зенітно-ракетного взводу, розвідувального взводу, гранатометного взводу, інженерно-саперного взводу, роти забезпечення.

- начальнику батальйонного медичного пункту.

В кожному випадку радіостанції Р-159 виділяються відповідним посадовим особам разом з радіотелефоністами, які здійснюють експлуатаційне обслуговування цих засобів та забезпечують зв’язок у відповідних радіомережах.

Радіостанції Р-158 виділяються механізованим ротам (по 4 комплекти в кожну роту) для забезпечення радіозв’язку командиру роти з командирами взводів. Решта цих засобів може знаходитись в резерві, або в залежності від обстановки виділятися тим підрозділам, які не мають переносних радіостанцій і вимушені діяти пішки.

Експлуатаційне обслуговування радіостанцій Р-158 та забезпечення радіозв’язку з їх допомогою здійснюють особисто командири підрозділів, яким вони виділені, тобто радіостанції Р-158 виділяються у відповідні підрозділи без радіотелефоністів.

 

Крім перелічених засобів у підрозділах батальйону є засоби зв’язку, які використовуються для забезпечення зв’язку з командиром батальйону та для управління підлеглими:

а) у відділенні зв’язку взводу управління мінометної батареї:

Р-159 - 4;

П-274М - 4 км;

ТА-57 - 4;

б) у протитанковому взводі – Р-158 - 4;

в) у зенітно-ракетному взводі – Р-162 - 10;

г) у розвідувальному взводі – БРМ-1К - 1 (Р-130 = 1; Р-123 = 1);

д) у взводі матеріального забезпечення – Р-159 - 1;

е) у взводі технічного забезпечення Р-159 - 1;

ж) у медичному пункті батальйону – Р-159 - 1;

з) у кожному бронеоб’єкті (БМП, БТР, танку) встановлена радіостанція Р-123М.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 84; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты