Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Зв'язок рухомими засобами




ЗАВДАННЯ

на самостійну роботу з модуля «ТАКТИКА» (в тому числі інженерне забезпечення, радіаційний, хімічний, біологічний захист підрозділів, організація зв’язку)” з військово-облікової спеціальності «Бойове застосування аеромобільних з’єднань, військових частин і підрозділів»

 

ТЕМА 11. ВЗВОД У НАСТУПІ ТА ПРИ ЗАХОПЛЕННІ (ЗНИЩЕННІ) ОБ’ЄКТА В ТИЛУ ПРОТИВНИКА.

Завдання 7. Рухомі та сигнальні засоби зв’язку.

ЧАС: 1 години.

ЛІТЕРАТУРА :

1. Підручник „Подготовка офицеров запаса Сухопутных войск." М. Воениздат, 1991.

2. Підручник „Связь, как средство управления подразделениями в бою.” М.: Воениздат, 1991.

НАВЧАЛЬНІ ПИТАННЯ

 

1. Зв'язок рухомим засобами.

2. Зв'язок сигнальними засобами.

НАВЧАЛЬНІ МАТЕРІАЛИ

1 навчальне питання.

Зв'язок рухомими засобами

Рухомі засоби зв'язку застосовуються в усіх видах бою для забезпечення фельд'єгерсько-поштового зв'язку зі старшим командиром (штабом), між пунктами управління батальйону (дивізіону) і з взаємодіючими підрозділами.

Фельд'єгерсько-поштовий зв'язок організується для доставки й обробки усіх видів бойових документів, листів, посилок, переказів, періодичної преси. Він організується по напрямках, по кругових маршрутах і по осі.

Напрямок фельд'єгерсько-поштового зв'язку - спосіб її організації між двома пунктами управління (командирами, штабами), при якому адресовані документи і поштові відправлення доставляються по окремому маршруту.

Круговий маршрут - спосіб організації зв'язку з двома і більше пунктами управління (командирами, штабами), при якому адресовані документи і поштові відправлення доставляються одним рейсом послідовно (по черзі) у залежності від розташування їх на прокладеному між ними маршруті.

Вісь фельд'єгерсько-поштового зв'язку - спосіб її організації з двома і більше пунктами управління (командирами, штабами), при якому адресовані їм поштові відправлення доставляються через обмінний пункт, розгорнутий старшим штабом у районі дислокації підлеглих підрозділів, де здійснюється обмін відправленнями.

У батальйоні (дивізіоні) рухомі засоби зв'язки використовуються для доставки бойових і службових документів, а також для передачі усних наказів і повідомлень.

У механізованому (танковому) батальйоні, артилерійському дивізіоні для забезпечення зв'язку рухомими засобами застосовуються мотоцикли, бронетранспортери, автомобілі, піші зв'язкові, а в зимовий час, де це можливо - лижники.

Рухомі засоби зв'язку користуються правом переважного руху по всіх дорогах і повинні мати визначений (установлений) пізнавальний знак (пропуск), наприклад червоний прапорець.

Рухомі засоби зв’язку мають важливе значення в тих випадках. коли робота радіозасобів на передачу заборонена чи обмежена, а використання проводових засобів ускладнено чи обмежено із-за нестачі часу або складності рельєфу місцевості.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 60; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты