Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Історико – культурні пам’ятки країни




У списку об'єктів Світової спадщини ЮНЕСКО в Бразилії міститься 18 найменувань .

Історико-культурні памятки Бразилії Таблиця 1

Назва Розташування Час створення Час внесення до списку
м. Ору-Прету Штаб Мінас-Жерайс 18 ст
м.Олінда Штат Пернамбуку 18 ст
Місія Сан-Мігель-дас-Міссоніс Штат Ріу-Гранді-ду-Сул 18 ст
м.Салвадор Штат Баїя 16 ст
Святилище Ісуса Конгоньяського Штат Мінас-Жерайе 16 ст
Нац.парк Ігуасу Штат Парана  
Бразиліа Федеральний округ
Нац.парк Серра-да-Капівара Штат Піауї  
м.Сан-Луїс Штат Мараньян 18 ст
м.Діамантина Штат Мінас-Жерайс 18 ст
Прибережні заповідники атлантичного лісу ( 8 тер.) Штати Баїя і Еспіріту-Санту  
Південно-східні заповідники атлантичного лісу (25 тер.) Штати Парана і Сан-Паулу  
Заповідники цент.Амазонії Штат Амазонас  
Заповідники Пантанала Штат Мату-Гросу  
м.Гояс Штат Гояс 18 ст
Острови Фернанду-ді-Норонья іАтол-дас-Рокас Атлантичний океан  
Нац.парки серрадо Штати Гояс і Мату-Гросу-ду-Сул  
Площа Сан-Франциско м.Сан-Крістовао

 

Усі ці історико-культурні пам*ятки мають власну історію та час створення і з деякими найменуваннями можна ознайомитись нище.

Ору-Прету

Місто в бразильському штаті Мінас-Жерайс, розташоване в гірському ланцюгу Серра-ду-Еспіньясу. Раніше місто було центром гірничої промисловості, зараз у ньому залишилося багато зразків архітектури бароко колоніального періоду, за що центр міста отримав статус Світової спадщини ЮНЕСКО.Засноване в кінці 17 ст. У 18 столітті - столиця району. Серед головних споруд міста :

v Палац губернатора ( 1741 р.)

v Каза дус Контус ( будинок Маседа, 1784 р. )

v церква дел Кармен

v церква Сан Франсіску ( 1766-1794 рр. )

v церква Носса сеньора ду Пілар ( 1730 р.)

v церква Носса сеньора ду Розаріу ( 1785 р. )

v церква Ла Консейсан ( 1727 р. )

v Отель ( арх . Оскар Німейєр, 1940 р. )

Єзуїтські місії регіону Ґуарані

Кілька місій, збудованих єзуїтами в 17-18 століттях на території сучасних Аргентини, Бразилії і Парагваю з ціллю перетворення індіанцівгуарані на католицтво і, частково, з ціллю захисту індіанців від захоплення їх у рабство.Єзуїтські редукції були створені Орденом єзуїтів в районах, населених племенами тупі-гуарані, переважно на території сучасного Парагваю, потім поширилися ширше, на частину територій нинішніх Аргентини, Бразилії, Болівії та Уругваю.

Святилище Ісуса Конгоньяського

Базиліка, розташована в місті Конгоньяс в штаті Мінас-Жерайс. Базиліка відома своїм архітектурним стилем та своїми скульптурами. Вона була спроектована Алейжадінью, одним з найвидатніших архітекторів стилю бароко у світі. Стеатитовіскульптури старозаповітних пророків на терасі вважаються одними з його найкращих робіт. З 1985 року базиліка входить до списку Світової спадщини ЮНЕСКО.

Гояс

Невелике місто в бразильському штаті Гояс. Населення міста 25 тис. мешканців, площа — 3,1 тис. км². Це колишня столиця провінцій і штату, тут зберіглося багато зразків архітектури колоніального періоду, за що центр міста в 2001 році отримав статус Світової спадщини ЮНЕСКО.

Серрадо

Серрадо характеризується величезним біорізноманіттям рослин та тварин. Згідно з Всесвітнім фондом дикої природи, це біологічно найбагатша савана у світі.

v Національний парк Шапада-дус-Веадейрус

В бразильскому штаті Гояс, розташований на території плато Чапада-дос-Веадейрус вікоб біля 1,8 млрд років. Парк був заснований в 1961 році президентом Жуселіну Кубічеком, і з 2001 року внесений до спискуСвітової спадщини ЮНЕСКО.В парку мешкають багато видів, що знаходяться під загрозою, наприклад гривастий вовк, капібара, рея та інші.

v Національний парк Емас

Національний парк в бразильских штатах Гояс і Мату-Гросу-ду-Сул. Парк був заснований в 1961 році наказом президента Жуселіну Кубічека, і з 2001 року внесений до списку Світової спадщини ЮНЕСКО.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 100; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты