Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Особливості організації туристичних формальностей в країну




Для оформлення закордонного паспорта громадянин України повинен подати:

· заяву відповідної форми зі зазначенням (якщо є) трудової діяльності за останні 5 років у двох примірниках;

· свій український паспорт і свідоцтва про народження дітей (якщо заявник просить внести відомості про них у свій паспорт чи видати їм паспорти);

· чотири власних фотографії встановленого зразка, а при внесенні відомостей про дітей — фотографії дітей;

· облікову картку;

· військовий квиток (для військовозобов'язаних);

· квитанцію про сплату державного збору й оплату вартості бланка паспорта.

Забороняється ввозити з-за кордону до Бразилії:

· Тютюнові вироби і алкоголь, які вироблені в Бразилії та призначені виключно для продажу за кордоном;

· Тютюнові вироби, які не продаються в країні походження;

· Вогнепальну зброю та макети (копії, іграшки, муляжі), які можуть бути сплутані з нею, крім предметів, що входять до колекції авторизованого користувача, на умовах, встановлених Командуванням збройних сил Бразилії;

· Тварин без ветеринарної довідки та дозволу, виданого Міністерством охорони навколишнього середовища;

· Конрафактну та фальсифіковану продукцію, або продукцію з невірним зазначенням її походження;

· Товари, виробництво яких порушує авторські права;

· Продукти, що містять генетично модифіковані організми;

· Пестициди, їх компоненти та продукти, пов'язані з ними;

· Товари, що ображають моральність, загрожують здоров'ю або громадському порядку;

· Наркотики або ліки.

Увага! Зазначені продукти будуть вилучені митницею. Подорожуючий може бути заарештований бразильськими компетентними органами та притягнутий до цивільної або кримінальної відповідальності.

Покупки в магазинах “Duty Free

· Подорожуючі можуть придбати без податків, в магазинах безмитної торгівлі, портів та аеропортів, після посадки в Бразилії і до проходження митного контролю, товари на загальну суму до $500.

· Крім загального ліміту вартості, на товари, придбані в магазинах безмитної торгівлі, накладаються наступні кількісні обмеженнями:

- 24 пляшок алкогольних напоїв, враховуючи, що максимальна кількість одного виду напою становить 12 одиниць;

- 20 пачок сигарет іноземного виробництва;

- 25 одиниць сигар або сигарилл;

- 250 г тютюну для люльки;

- 10 одиниць туалетних приналежностей.

- 3 одиниці годинників, електричних або електронних інструментів, обладнання, іграшок.

· Діти до 18 років, навіть у супроводі дорослих, не вправі придбавати алкогольні напої та тютюнові вироби.

До Бразилії безмитно дозволено ввозити по 1 найменуванню з таких предметів, як: радіоприймач, плейєр, відеокамера, діловий блокнот з комп'ютерною пам'яттю. Оподатковується відео-, кино-, аудіотехніка небразильського виробництва, що ввозиться. Ввезення іноземної валюти не обмежене (декларується), національної – обмежений.

 

Туристичні візи

Туристичні візи були скасовані для жителів Андорри, Австрії, Аргентини, Багамських Островів, Барбадосу, Бельгії, Болівії, Болгарії, Чеської Республіки, Чилі, Колумбії, Коста-Ріки, Хорватії, Данії, Еквадору, Фінляндії, Франції, Німеччини, Великобританії, Греції, Гватемали, Гайани, Гонконгу, Угорщини, Ісландії, Ірландії, Ізраїлю, Італії, Ліхтенштейну, Литви, Люксембургу, Макао, Малайзії, Монако, Намібії, Нідерландів, Нової Зеландії, Норвегії, Мальти, Панами, Парагваю, Перу, Філіппін, Польщі, Португалії , Румунії, Росії, Сан-Марино, Словаччини, Словенії, Південної Африки, Південної Кореї, Іспанії, Сурінаму, Швеції, Швейцарії, Таїланду, Тринідаду і Тобаго, Туреччини, України, Уругваю, Ватикану та Венесуели.

Туристичні візи поширюються на викладачів міжнародних конференціях, на відвідування родичів та / або друзів, на неоплачувані участі в спортивних або художніх змаганнях або події (в даному випадку запрошення від спонсора організації Бразилії не потрібно) і на неоплачувані участі в наукових семінарах .

Під медико-санітарними формальностями розуміють процедури, пов'язані з перевіркою дотримання особами, які перетинають кордон, вимог з вакцинації, щеплення та інших спеціальних вимог (медико-санітарних, епідеміологічних, ветеринарних). Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) розробила Вимоги до свідоцтва про щеплення при поїздці за кордон, що слугують практичними рекомендаціями для туристичних фірм і туристів усього світу. Міжнародні медико-санітарні правила діють з 1951 p., періодично в них вносяться зміни і виправлення. Рекомендації, покликані зменшити можливість поширення небезпечних інфекцій, у тому числі за допомогою туризму , публікуються у виданні "Епідеміологічний щорічник". ВООЗ має робочі угоди з UNWTO, відповідно до яких поточна інформація про формальності, пов'язані з проходженням санітарного контролю, публікується в щорічному виданні UNWTO "Закордонний туризм — прикордонні формальності".

 

До карантинних захворювань міжнародного значення відносять:

чуму, холеру, віспу, жовту лихоманку, малярію. ВООЗ дійшла висновку, що смертельні випадки від малярії серед туристів, які подорожували в тропічні країни, траплялися здебільшого через їхню непоінформованість чи недооцінку ними небезпеки хвороби. Малярія провокує багато інших хвороб, наприклад, застуду, і початковий діагноз важко правильно встановити навіть кваліфікованому лікарю.

Для запобігання поширення цих небезпечних захворювань органи охорони здоров'я можуть вдаватися до особливих заходів санітарного контролю. Оскільки епідеміологічна ситуація щодо карантинних і паразитарних захворювань у деяких закордонних країнах продовжує залишатися напруженою, туристи повинні одержувати достовірну інформацію про захворювання і захист від нього перед поїздкою в тропічні країни. її переважно подають у формі пам'ятки громадянам, засвідченої підписом туроператора і печаткою турфірми.

Туристи, які бажають здійснити подорож у країну з підвищеним ризиком інфекційних захворювань, зобов'язані проходити профілактику відповідно до міжнародних медичних вимог (медико-санітарні формальності).

Медичне страхування туристів в Бразилію

За роз’ясненням юридичного відділу Міністерства охорони здоров’я Бразилії, відповідно до положень міжнародного права у сфері медицини надання безоплатної медичної допомоги громадянам інших країн відбувається на основі взаємності. Оскільки у випадку з Україною відсутні двосторонні Угоди, які б регулювали це питання, офіційно Бразилія не може надати такий вид допомоги на безоплатній основі.При цьому слід зазначити, що в Конституції Бразилії (Стаття 5), а також в Законі “Про статус іноземців” (Стаття 95) до статусу громадянина Бразилії, який має право на безоплатну медичну допомогу у невідкладних випадках, прирівнюються лише іноземні громадяни, які постійно проживають на території Бразилії

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 163; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты