Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Сучасний стан розвитку туризму в країні




Основні види туризму в Бразилії

Туризм в Бразилії є зростаючим і одним з ключових секторів економіки Бразилії. У 2010 році країну відвідали понад 5 млн осіб, що виводить країну на друге місце за кількістю туристів в Південній Америці і на третє місце в Латинської Америки після Мексики та Аргентини. Дохід від міжнародного туризму, який у 2010 році досяг $ 5,9 млрд, показує вихід країни з економічної кризи 2008-2009 років .У 2011 році дохід від туризму склав $ 6,7 млрд при 5,4 млн туристів.

Бразилія пропонує для туристів досить різноманітні варіанти відпочинку: екологічний туризм, який є одним з найбільш популярних, курорти, пригодницький туризм, а також історичний і культурний туризм. Найбільш популярними напрямками є дощові ліси Амазонії, пляжі і дюни в регіоні Північно-східному регіоні, западина Пантанал, пляжі Ріо-де-Жанейро і Санта-Катаріни, культурний та історичний туризм в Мінас-Жерайс і діловий туризм в Сан-Паулу.

До туристичних об'єктів також відносяться численні природні та екологічні парки, клуби, пляжі, музеї тощо, що мають державну приналежність. За рішенням ЮНЕСКО, 9 пам'яток Бразилії вважаються надбанням людства: історичні центри міст Оуру-Прету, Олінда, Сальвадор, Сан Луїс де Мараньао, місто Бразиліа; католицькі архітектурні комплекси Сантуаріо де Бом Жезус ду Матузіньус і Міссоес Жезуітікас де Гуарані та Ігуасу .

Найбільш відвідувальні місця :

· Статуя Христа Спасителя символ Ріо-де-Жанейро, одне зсеми нових чудес світу

· Пляжі Іпанема і Копакабана

· Парк Фламенго

· Стадіон Маракана — другий за величиною у світі футбольний стадіон, що вміщує 200 тисяч глядачів.

· Колоніальні церкви

· Монастирі Сан-Бенто, Сан-Антоніо і Ордена капуцинів.

Карнавал в Ріо-де-Жанейро

Карнавал в Ріо-де-Жанейро починається офіційно в п'ятницю перед Попеляною середою. Цей яскравий парад шкіл самби належить до найбільших світових свят. Карнавал організується міністерством туризму міста спільно з Лігою Шкіл Самби, а також телекомпаніями, що транслюють подію. Ще 1928 року у Ріо-де-Жанейро виникла перша школа танцю самби під назвою «Дай Скажу. Створена танцівником самби Ісмаелем Сілвою, вона пізніше перейменовується на «Естасіо ду Са» за іменем засновника Ріо-де-Жанейро. З Ріо традиція карнавальних парадів шкіл самби розповсюдилася на інші міста і особливо прижилася у Сан-Паулу.

Ботанічний сад і парки

Вулиці й набережні Ріо-де-Жанейро буквально потопають у тропічній рослинності, в місті діє ботанічний сад і безліч парків. У ботанічному саду, який заснували 1808 року і який є одним з найкращих у світі, зібрано понад 7 000 видів рослин з усього світу. Тут же знаходиться і знаменита алея пальм, і колекція екзотичних звірів і птахів. Національний парк Тіжука, в який входить вершина Корковаду, — найбільший міський ліс у світі. Тут можна зустріти мавп і екзотичних птахів. В одному з передмість відкритий зоологічний сад.

 

 

Характеристика туристичних потоків

Ця таблиця містить дані «про міжнародний туризм в Бразилії за 1995-2014 роки»

 

Таблиця 2

Міжнародний туризм в Бразилії 1995—2014 рр
Рік Кількість туристів (тис.) Річний ріст (%) Дохід (млн$ ) Річний ріст (%)
- -
- -
- -
16,0 30,0
11,8 19,8
-6,3 1,1
0,1 14,8
0,5 16,7
-4,9 -8,2
7,5 11,6
4,6 14,5
5.3 16.1
2.9 16.6
5.5 17.8

 

 

За даними Всесвітньої туристської організації (ВТО) міжнародний туризм в Бразилії почав швидко зростати з 2000 року, зокрема в 2004 і 2005 роках. Однак в 2006 році відбулося уповільнення зростання туристичних поїздок, а в 2007 і 2008 роках було майже повне відсутність зростання незважаючи на це падіння .А вже в 2014 році кількість туристів значно збільшилась порівнянно з минулими роками, а прибуток становить 8456 млн доларів.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 79; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты