Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Висновки та пропозиції. Проект нової системи сівозміни передбачає досить високе насичення сівозмін інтенсивними культурами, як соняшник




Проект нової системи сівозміни передбачає досить високе насичення сівозмін інтенсивними культурами, як соняшник. Разом з тим, значна увага приділяється різноманітності олійних культур та освоєнню їхньої технології вирощування. Все це дозволить істотно збільшити обсяги виробництва високоліквідної продукції рослинництва у господарстві й підвищити його стійкість до негативного впливу коливань попиту на сільськогосподарську продукцію на ринку.

Розроблена система обробітку ґрунту у сівозміні дозволить чергувати за роками як способи, так і глибину обробітку ґрунту, чим забезпечувати зниження енерговитрат на його проведення, захист ґрунтів від розвитку ерозійних процесів і покращення фітосанітарного стану ґрунтів.

Все це свідчить про доцільність практичної реалізації розробленої у курсовій роботі системи заходів.

С.г. підприємство «Лама» Жовтневого району Миколаївської області, розташоване у зоні південного степу. Напрямок розвитку господарства – зерново- м'ясо –молочне з вирощуванням цукрових буряків.

Тривалий вегетаційний період , який складає 217 днів, дають змогу вирощувати на території господарства більшість сільськогосподарських культур.

Тому всі с/г заходи требо спрямовувати на максимальне збереження та ефективне використання ґрунтової вологи, а також природних процесів мінералізації. Основними заходами покращення родючості ґрунтів у господарстві « Лама» є:

- своєчасне та якісне проведення с/г робіт;

- боротьба з ерозією ґрунтів;

- провадження заходів родючого орного шару (збільшення норм внесення у ґрунт органічних і мінеральних добрив, які поліпшують родючість ґрунту).

Зменшення кількості проходів по полю важкої техніки при підготовці ґрунту. Слід використовувати широкозахватні агрегати, поєднуючи кілька технологічних операцій в одному робочому процесі, не проводити обробіток при перезволоженому ґрунті.

Під ярі колосові, після просапних, й соняшник, після озимих, оранку рекомендують замінити на поверхневий або мілкий (на 12-14 см) обробітком ґрунту, використовуючи продуктивніші лемішні лущильники, широкозахватні дискові борони й т.д.

За усіма показниками нова сівозміна є набагато ефективніше попередньої. Валовий збір основної продукції збільшився на 168т, а збір кормової одиниці основної продукції збільшився на 520,2 т. Що до побічної продукції вона також зросла на 0,58 т. Також ми бачимо, що вміст енергії в урожаї також збільшився на 54394,8 кДж. Ці данні зумовлені заміною деяких культур на більш рентабельні.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 56; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты