Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Завдання 84.




До комерційного банку „Аверс” звернувся гр. Шевченко В.І. з проханням надати йому кредит на купівлю техніки вартістю 15 тис. грн. Для реалізації своїх планів у гр.. Шевченко В.І є власні кошти у розмірі 3 тис. грн. Позичальнику зручно робити внески по кредиту рівними частинами щомісячно у розмірі не більше 1000 грн. на місяць. Зробіть раціональну пропозицію гр. Шевченко щодо кредитування його потреб, врахувавши те, що середня ставка по подібних кредитах у банків конкурентів складає 25%, а мінімальна ставка банку по подібних кредитах 24%, позичальник веде паралельно переговори з 2 іншими банками. При цьому визначте:

а) суму кредиту; б) термін кредиту; в) процентну ставку; г) спосіб сплати основного боргу і відсотків; д) суму переплати по кредиту.

 

Завдання 85.

АКБ „Східний” оформлює гр. Валевській Т.Д. споживчий кредит на купівлю нового автомобіля вартістю 120 тис. грн. Кредит надається під заставу авто, що купується, у розмірі 70% заставної вартості. Відсоткова ставка АКБ „Східний” по кредиту складає 24% річних, ставки банків-конкурентів по подібних кредитах становлять від 23% до 25% річних. Банк запропонував клієнтці кредит на 5 років зі щомісячною сплатою основного боргу рівними частинами, нарахування і сплата відсотків також щомісячно. Банк також вимагає застрахувати заставу на весь термін кредитування. Ставка страхування – 4%. Клієнт отримав згоду банку на сплату страхових внесків у розстрочку за схемою: за 1-й рік повністю авансом на момент отримання позички, далі рівними частинами щоквартально. Комісія за оформлення кредиту – 0,5 % від суми.

1. Складіть графік погашення кредиту на запропонованих умовах на 1 півріччя 1 року.

2. Яку суму власних коштів доведеться витратити гр. Валевській Т.Д., щоб придбати автомобіль на згаданих умовах.

 

Завдання 86.

Банк надав своєму клієнту під заставу довгостроковий кредит у сумі 18 млн. грн. на 4 роки під 24 % річних. Погашення основного боргу передбачено щомісячно рівними частинами, виплату відсотків також передбачено щомісячно.

1. Визначте величину щомісячних платежів.

2. Складіть графік погашення кредиту за 1 половину 1 року.

 

Завдання 87.

Підприємство„Сапфір” отримало у банку довгостроковий кредит у сумі 900 тис. грн. на 3 роки під 25% річних. Визначте суму відсотків і загальну суму боргу підприємства банку за весь період кредитування у двох варіантах: 1 – нарахування простих відсотків зі сплатою щомісячно; нарахування складних відсотків. Зробіть висновки щодо переваг і недоліків кожного з варіантів сплати відсотків для позичальника.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-15; просмотров: 54; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.004 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты