Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Завдання 39.




Завод Укркабель звернувся до банку з проханням видати чекову книжку на 80000 грн. для розрахунків з постачальниками сировини. Коштів на розрахунковому рахунку достатньо.

1. Назвіть види чеків, які застосовуються при розрахунках.

2. Який термін дії чекової книжки.

3. Термін дії чека.

4. При розрахунках чеками є гарантія платежу?

5. Як поступить банк завода Укркабель з заявою на покупку чекової книжки?

 

Завдання 40.

Пан Петров для покупки музикального центру отримав в банку чек на суму 50000 грн., а пан Іванов для покупки холодильної камери - 60000 грн. Після відвідування магазину виявилось, що музикальний центр коштує 35000 грн., а холодильники всі уже продані.

1. Як поступлять Іванов і Петров зі своїми чеками.

2. Який термін дії таких чеків.

Завдання 41.

ТОВ “Дніпро” звернулося до банку з проханням оформити дві платіжні картки на довірених осіб товариства. Ліміт для кожної картки товариство визначило в сумі 30 тис. грн. Плата за відкриття картрахунку складає 60 грн., за випуск та обслуговування – 100 грн.

1. Які види платіжних карток можуть одержувати юридичні особи?

2. Вкажіть, як поступить банк щодо прохання ТОВ “Дніпро” про оформлення двох карток.

3. Якими документами регламентуються відносини між банком та підприємством-держателем платіжної картки?

4. Які операції заборонено здійснювати за допомогою корпоративних платіжних карток?

 

Завдання 42.

Підприємство вирішило виплачувати зарплату своїм працівникам в безготівковій формі із зарахуванням на картковий рахунок. За березень місяць підприємство нарахувало своїм працівникам зарплату в розмірі 300 тис. грн. Нарахування в різні фонди складають 32%, а утримання із зарплати: податку на доходи – 15%, до пенсійного фонду та фондів соціального страхування – 6%.

1. Вкажіть порядок реалізації зарплатного карткового проекту.

2. Виходячи із умов завдання, які документи має отримати банк перед видачею зарплати працівникам підприємства.

3. Поясніть дії банку із отриманими від підприємства документами.

 

Завдання 43.

Банк 8 квітня видав своєму співробітникові корпоративну банківську платіжну картку для купівлі товарів. Того ж дня він купив товари на 4800 грн., безпосередньо витративши кошти з картки (без попереднього зняття через банкомат). Наступного дня він склав авансовий звіт, додавши підтвердні документи на 4 тис. грн.

1. Поясніть дії банку, співробітник якого витратив з платіжної картки коштів більше, ніж надав підтвердних документів.

2. Чи передбачена відповідальність працівника за витрачання з корпоративної картки коштів на цілі, які не мають нічого спільного з госпдіяльністю, або не повернені в строк?

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-15; просмотров: 119; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты