Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


A)Гострий середній карієс




A)*Гострий глибокий карієс

2. У хворого 25 років, скарги на короткочасний біль від солодкого в зубі на нижній щелепі. Об’єктивно: в 36 зубі каріозна порожнина з вузьким вхідним отвором, в межах навколопульпарного дентину. Дентин м’який, каріозна порожнина з порожниною зуба не сполучається, зондування дна чутливе, перкусія безболісна, термодіагностика – біль, який зникає після усунення подразника. Визначте діагноз?

C)* Гострий глибокий карієс

3. Хвора 26-ти років, скаржиться на біль в 14 зубі при попаданні холодної чи гарячої їжі. Об’ єктивно: глибока каріозна порожнина в 14 зубі на медіальній поверхні в межах навколопульпарного дентину, заповнена розм’якшеним слабопігментованим дентином. Зондування дна каріозної порожнини та реакція на холодовий подразник болючі, біль проходить зрозу після припинення дії подразника. Який найбільш ймовірний діагноз?

B)*Гострий глибокий карієс

4. Хворий К. 25 років звернувся зі скаргою на біль при прийманні солодкого, гарячого і холодного, який зникає після усунення подразника. Об’єктивно:в 36 зубі на контактній поверхні глибока каріозна порожнина в межах навколопульпарного дентину. Дентин розм’якшений. Зондування дна каріозної порожнини болісне. Назвіть найвірогідніший діагноз.

D)* Гострий глибокий карієс

5. Хвора Н. Скаржиться на гострий короткочасний біль в зубі від термічний та хімічних подразників. Зуб раніше не лікувався, біль з’явився близько місяця тому. Об’єктивно: в 36 зубі на жувальній поверхні глибока каріозна порожнина в межах навколопульпарного дентину, з навислими краями крейдоподібної емалі. Дентин дна і стінок м’який. Зондування дна слабоболісне. Короткочасний біль від холодового подразника. ЕОД – 8 мкА. Поставте діагноз.

E) Гострий глибокий карієс

6. Хворий 23 років скаржиться на наявність каріозної порожнини в 15 зубі, яку помітив рік тому. При огляді на апроксимальній поверхні глибока каріозна порожнина, яка не сполучається з порожниною зуба, заповнена щільним пігментованим дентином. Зондування, реакція на холод, перкусія безболісні. ЕОД – 10 мкА. Який з перерахованих діагнозів є найбільш ймовірним?

A)*Хронічний глибокий карієс

7. Пацієнтка 40 років, скаржиться на короткочасний біль від температурних подразників в 34 зубі. Об’єктивно: на дистальній поверхні 34 зуба каріозна порожнина в межах припульпарного дентину. Стінки і дно розм’якшені, слабопігментовані, зондування дна дещо болюче. Реакція на холод – біль, який зникає після припинення подразника. Який найвірогідніший діагноз?

A)Гострий середній карієс

8. Хворий К. 19 років. Скарги на біль в 36 зубі при попаданні холодного, солодкого. Біль нюючий, але стихає зразу ж після усунення подразника. Об’єктивно: на жувальній поверхні 36 зуба глибока каріозна порожнина, що містить розм’якшений світлий дентин. Зондування болісне по всьому дну. Який найбільш ймовірний діагноз?


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-15; просмотров: 75; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты