Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


A) *Флюороз




42.Перевагу яким пломбувальним матеріалам слід надати при пломбуванні порожнини третього класу за Блеком з косметичних міркувань?

A) *Гібридні композити

43.Пацієнт 19 років скаржиться на наявність плями на 22 зубі.Пляма з’явилася 6 місяців тому і з часом збільшується.Об’єктивно:на вестибулярній поверхні 22 зуба в пришийковій матова.Перкусія безболісна.Пляма забарвлюється метиленовим синім.Який найбільш вірогідний діагноз?

A) *Ерозія емалі

44.Пацієнт 55 років звернувся зі скаргами на біль на холодне і гаряче.Об’єктивно:у пришийковій ділянці15.14.13.12.11 дефекти твердих тканин.Дефекти в межах середньої третини дентину.Стінки гладенькі,поліровані.Який діагноз?

A) *Клиновидні дефекти

45.За яким показником проводять оцінку первинної профілактики після її проведення?

A) *Кількість ускладненого карієсу

46.Чоловік звернувся зі скаргами на короткочасний біль під час вживання солодкої їжі.На поверхні 46 зуба каріозна порожнина в межах навколо пульпарного дентину.Дентин розм’якшений,не пігментований.Перкусія без болісна.Який діагноз?

A) *Хронічний глибокий карієс

47.Чоловік 22 років звернувся в стоматологічну поліклініку зі скаргами на наявність

каріозної порожнини в 11 зубі. До лікаря звернувся вперше. Об'єктивно: на

апроксимально-медіальній поверхні виявлена каріозна порожнина,

виконана світлим розм'якшеним дентином. Каріозна порожнина розташована в

межах плащового шару дентину. Реакція на холод слабо позитивна. Який

найбільш вірогідний діагноз?

A) *Гострий середній карієс

48.Хвора С., 25 років звернулась до клініки терапевтичної стоматології зі скаргами на короткочасний біль в 46 зубі при попаданні твердої їжі в 46 зуб. Вказані скарги

з'явились кілька місяців тому. Після усунення подразнення біл одразу зникає. Об-но на апроксимальнодистальнії поверхні 46 зуба каріозна порожнина в зоні площового дентина. Вхідний отвір великий. Дентин твердий, пігментований, важко знімається, зондування дна та стінок каріозної порожнини безболісне.Вертикальна та горизонтальна перкусія 46 зубу безболісна. ЄОД-6мА.Який найбільш імовірний діагноз?

A) * Хронічний середній каріес

49.У пацієнта К., 46 років при об`єктивному обстеженні на жувальній поверхні 46 зуба виявили каріозну порожнину в межах плащового дентину. Каріозна порожнина заповнена залишками їжі, стінки та дно заповнені пігментованим дентином, зондування дна та стінок не викликає больових відчуттів, термопроба не болюча, ЕОД=4мкА. Поставте діагноз.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-15; просмотров: 52; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты