Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


A) *Гострий глибокий карієс. 15. Жінка 25 років звернулася до лікаря-стоматолога з скаргами на біль в області нижньої щелепи справа




15. Жінка 25 років звернулася до лікаря-стоматолога з скаргами на біль в області нижньої щелепи справа, виникаючий під час їжі. Об ’єктивно: на апроксимально-дистальній поверхні 45 визначається каріозна порожнина, заповнена світлим м’яким дентином. Зондування слабо болісне по всьому дну, перкусія безболісна. Від холодної води швидко зникаючий біль. Який найбільш вірогідний діагноз?

A) * Гострий глибокий карієс

16. Хворий 25 років скаржиться на короткочасний біль при прийманні солодкого, гарячого холодного. Об’єктивно: в 36 зубіна контактній поверхні каріозна порожнина в межах навколопульпарного дентину. Дентин розм’якшений. Зондування дна каріозної порожнини болісне. Вертикальна та горизонтальна перкусія безболісна. ЕОД – 9 мкА. Який найбільш імовірний діагноз?

A) *Гострий глибокий карієс

17. Пацієнт 36-ти років скаржиться на наявність порожнини в зубі на нижній щелепі зліва, біль від солодкого кислого і при прийомі твердої їжі. Об’єктивно: в 16 зубі знайдена глибока каріозна порожнина, заповнена світлим розм’якшеним дентином. Зондування по дну каріозної порожнини болісне, реакція на холод болісна, швидко проходить. Який найбільш ймовірний діагноз?

A) * Гострий глибокий карієс

18. У хворої 35 років, скарги на короткочасний біль від солодкого в зубі на нижній щелепі. При об’єктивному обстеженні в 26 зубі каріозна порожнина з вузьким вхідним отвором, в межах припульпарного дентину. Дентин м’який, каріозна порожнина з порожниною зуба не сполучається, зондування дна чутливе, перкусія безболісна, термодіагностика – біль, який зникає після усунення подразника. Поставте діагноз?

A) * Гострий глибокий карієс

19. Хвора Н. 39 років, скаржиться на біль в 24 зубі при попаданні холодної чи гарячої їжі. Об’ єктивно: глибока каріозна порожнина в 24 зубі на медіальній поверхні в межах навколопульпарного дентину, заповнена розм’якшеним слабопігментованим дентином. Зондування дна каріозної порожнини та реакція на холодовий подразник болючі, біль проходить зразу після припинення дії подразника. Який з перерахованих діагнозів є найбільш ймовірним?

A) *Гострий глибокий карієс

20. Хворий 50 років звернувся до стоматолога зі скаргою на біль при прийманні солодкого, гарячого і холодного, який зникає після усунення подразника. Об’єктивно:в 36 зубі на контактній поверхні глибока каріозна порожнина в межах навколопульпарного дентину. Дентин розм’якшений. Зондування дна каріозної порожнини болісне. Назвіть найвірогідніший діагноз.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-15; просмотров: 90; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты