Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Похідні імідазолу




  • Метронідазол (Metronidasole) * (див. п. 17.2.9., п. 17.6.3., п. 17.6.5., п. 17.7.2.4. розділу "ПРОТИМІКРОБНІ ТА АНТИГЕЛЬМІНТНІ ЗАСОБИ")
  • Клотримазол (Clotrimazole) *, ** (див. п. 9.1.3. розділу "ДЕРМАТОВЕНЕРОЛОГІЯ. ЛІКАРСЬКІ ЗАСОБИ")
  • Міконазол (Miconazole) *, ** (див. п. 9.1.3. розділу "ДЕРМАТОВЕНЕРОЛОГІЯ. ЛІКАРСЬКІ ЗАСОБИ")
  • Еконазол (Econazole) ** (див. п. 9.1.3. розділу "ДЕРМАТОВЕНЕРОЛОГІЯ. ЛІКАРСЬКІ ЗАСОБИ")
  • Ізоконазол (Isoconazole) ** (див. п. 9.1.3. розділу "ДЕРМАТОВЕНЕРОЛОГІЯ. ЛІКАРСЬКІ ЗАСОБИ")
  • Кетоконазол (Ketoconazole) (див. п. 17.4.2. розділу "ПРОТИМІКРОБНІ ТА АНТИГЕЛЬМІНТНІ ЗАСОБИ")
  • Фентиконазол (Fenticonazole) (див. п. 11.1.4. розділу "АКУШЕРСТВО, ГІНЕКОЛОГІЯ. ЛІКАРСЬКІ ЗАСОБИ")

Фармакотерапевтична група:D01AC12 - препарати для лікування грибкових захворювань

Основна фармакотерапевтична дія:протигрибковий засіб широкого спектра дії, активний відносно дерматофітів, дріжджових грибів родини Candida і пліснявих грибів, збудників системних мікозі.

Показання для застосування ЛЗ:кандидози слизової оболонки жіночих статевих органів (вагініти, вульвовагініти, піхвові білі).

Спосіб застосування та дози ЛЗ:капс. 200 мг - вводять інтравагінально у положенні лежачи, перед сном, одноразово, курс лікування – 3 дні; капс. 600 мг: вводять інтравагінально у положенні лежачи перед сном, одноразово; якщо симптоми зберігаються, то через 3 дні можна ввести ще 1 капс.; не припиняти лікування під час менструації; з метою уникнення повторного інфікування рекомендується, щоб партнер у цей самий час користувався препаратом фентіконазолом у формі крему.

Побічна дія та ускладнення при застосуванні ЛЗ:відчуття печіння, АР.

Протипоказання до застосування ЛЗ:гіперчутливість до компонентів препарату.

Форми випуску ЛЗ:крем 2 % по 30 г у тубах

Торгова назва:

II. ЛОМЕКСИН, РЕКОРДАТІ хімічна і фармацевтична компанія С.п.А, Італія

 

  • Бутоконазол (Butoconazole) (див. п. 11.1.4. розділу "АКУШЕРСТВО, ГІНЕКОЛОГІЯ. ЛІКАРСЬКІ ЗАСОБИ")

Фармакотерапевтична група:G01AF15 - препарати для лікування грибкових захворювань.

Основна фармакотерапевтична дія:фунгіцидна активність стосовно грибів Candida, Trichophiton, Micosporum, Epidermaphzton, ефективний відносно деяких Гр(+)бактерій; впливає на клітинну мембрану грибкової клітини, де він пригнічує перетворення леностеролу в ергостерол, що приводить до зміни ліпідного складу клітинних мембран грибків; проникність клітинної мембрани порушується і знижується осмотична стійкість і життєздатність клітин грибків; крем має високе співвідношення емульсії води в олії, що забезпечує високі біоадгезивні властивості.

Показання для застосування ЛЗ:для лікування грибкових захворювань піхви, спричинених Candida albicans.

Спосіб застосування та дози ЛЗ:доза для дорослих – у піхву ввести однократно вміст одного аплікатора (приблизно 5 г), що містить 100 мг бутоконазолу нітрату.

Побічна дія та ускладнення при застосуванні ЛЗ:відчуття печії, свербежу, больові відчуття, набряк піхви, біль у ділянці малого таза, живота, спазми.

Протипоказання до застосування ЛЗ:гіперчутливість до будь-якого компонента препарату.

  • Омоконазол (Omoconazole) (див. п. 11.1.4. розділу "АКУШЕРСТВО, ГІНЕКОЛОГІЯ. ЛІКАРСЬКІ ЗАСОБИ")

Фармакотерапевтична група:G01AF16 - препарати для лікування грибкових захворювань

Основна фармакотерапевтична дія:має антифунгальні та антибактеріальні властивості, забезпечує фунгістатичну активність у випадку основних патогенних грибкових захворювань шкіри і слизових оболонок; нітрат омоконазолу є похідним імідазолу, має антифунгальні та антибактеріальні властивості, забезпечує фунгістатичну активність у випадку основних патогенних грибкових захворювань шкіри і слизових оболонок: дріжджові грибки (Candida albicans, Candida glabrata та інші види роду Candida), дерматофіти (Trichophyton, Epidermophyton, Microsporum), Pityrosporum orbiculare, Pityrosporum ovale та види Aspergilus;препарат ефективний проти деяких Гр(+) бактерій; механізм - блокування процесів біосинтезу в клітині грибка, що приводить до дезорганізації клітинної мембрани і т.ч. перешкоджає отриманню грибком необхідних речовин.

Показання для застосування ЛЗ:г., хр. рецидивуючі вульвовагініти, спричинені грибками роду Candida, в т.ч. в сполученні з супутньою Гр(+) флорою.

Спосіб застосування та дози ЛЗ:вагінальні супозиторії 150 мг - 6 днів поспіль перед сном вводити 1 супозиторій у піхву; вагінальні супозиторії 300 мг - 3 дні поспіль перед сном вводити 1 супозиторій у піхву; вагінальні супозиторії 900 мг - перед сном ввести 1 супозиторій глибоко у піхву одноразово.

Побічна дія та ускладнення при застосуванні ЛЗ:локальне печіння, свербіж.

Протипоказання до застосування ЛЗ:гіперчутливість до компонентів препарату.

  • Сертаконазол (Sertaconazol) (див. п. 11.1.4. розділу "АКУШЕРСТВО, ГІНЕКОЛОГІЯ. ЛІКАРСЬКІ ЗАСОБИ")

Фармакотерапевтична група:D01AC14 - протигрибкові препарати для місцевого застосування.

Основна фармакотерапевтична дія:протигрибкова дія; має сильну фунгіцидну дію і широкий спектр активності проти патогенних дріжджжів (Сапdida albicans, С. tropicalis, С. ssр. Pityrosporum orbiculare), дерматофітів (Тrісhорhуіоп, Ерidеrторhytоп і Місrоsроruт), а також при інфекціях слизових оболонок спричинених Гр(+) збудниками (Stаph. і St.).

Показання для застосування ЛЗ:дерматофітія, епідермофітія стопи, пахова епідермофітія (екзема Хебра), дерматомікоз гладкої шкіри, трихофітія ділянки бороди та вусів, дерматомікоз кистей, кандидоз, висівкоподібний лишай.

Спосіб застосування та дози ЛЗ:наносити 1 - 2 рази кожного дня (бажано на ніч або зранку та ввечері) м’яко та рівномірно на уражену ділянку шкіри, намагаючись захопити приблизно 1 см здорової шкіри навколо ураженої ділянки; тривалість лікування до загоєння - різна для кожного пацієнта і залежить від функції етіологічної речовини та розміщення місця інфекції; рекомендується лікування протягом 4 тижнів, щоб гарантувати завершене клінічне та мікробіологічне загоєння та запобігти рецидиву, але в багатьох випадках клінічне загоєння відбувається раніше - між другим і четвертим тижнем терапії.

Побічна дія та ускладнення при застосуванні ЛЗ:невелика, місцева та минуща еритематозна реакція протягом перших днів лікування.

Протипоказання до застосування ЛЗ:гіперчутливість до препарату.

Форми випуску ЛЗ:крем 2 % по 20 г у тубах.

Торгова назва:

II. ЗАЛАЇН, Феррер Інтернаціональ, С.А., Іспанія
ОНАБЕТ, Гленмарк Фармасьютикалз ЛТД., Індія

Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-15; просмотров: 136; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты