Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Інгібітори 5-альфа-редуктази




  • Фінастерид (Finasteride)

Фармакотерапевтична група:G04CB01 - препарати, які застосовуються для лікування онкологічних захворювань.

Основна фармакотерапевтична дія:конкуруючий антагоніст тестостерону, через пригнічення функції ферменту альфа-редуктази, терапія фінастеридом відзначалася зниженням рівня ПСА (простато-специфічного антигену), який є специфічним маркером раку передміхурової залози.

Показання для застосування ЛЗ: доброякісна гіперплазія передміхурової залози БНФ з метою зниження розмірів передміхурової залози і відповідно зменшення симптомів дизурії.

Спосіб застосування та дози ЛЗ: застосовується винятково для лікування чоловіків; загальноприйнята доза – 5 мг/добу БНФ, незалежно від прийому їжі, як мінімум протягом 6 місяців; при лікуванні хворих літнього віку, немає необхідності в зниженні дози, хоча елімінація фінастериду трохи вповільнюється (приблизно 8 год); при захворюванні нирок немає необхідності в зниженні дози препарату.

Побічна дія та ускладнення при застосуванні ЛЗ:імпотенція, зниження лібідо, зменшення об’єму еякуляту; напруженість і збільшення молочних залоз, ознаки гіперчутливості (набрякання губів, шкірний висип).

Протипоказання до застосування ЛЗ:гіперчутливість до будь-якого інгредієнта препарату, діти і жінки.

Форми випуску ЛЗ:табл., вкриті оболонкою, по 5 мг; табл., вкриті плівковою оболонкою, по 5 мг

Торгова назва:

I. АДЕНОСТЕРИД-ЗДОРОВ'Я, ТОВ "Фармацевтична компанія "Здоров'я", м. Харків, Україна
ПРОСТАН, ЗАТ "Технолог", м. Умань, Черкаська обл., Україна
II. ПЕНЕСТЕР, АТ "Зентіва", Чеська Республіка
ПРОСКАР®, Мерк Шарп і Доум Б.В., Нідерланди
ПРОСТЕРИД, ВАТ "Гедеон Ріхтер", Угорщина
ФІНАСТЕРИД ОРІОН, Оріон Корпорейшн/Керн Фарма С.Л., Фінляндія/Іспанія
ФІНІСТЕР, Каділа Хелткер Лтд., Індія
ФІНПРОС, КРКА, д.д., Ново место, Словенія
  • Дутастерид (Dutasteride)

Фармакотерапевтична група:G04CB02 - препарати, які застосовуються для лікування онкологічних захворювань

Основна фармакотерапевтична дія:подвійний інгібітор 5a-редуктази,що відповідає за перетворення тестостерону на 5a-дигідротестостерон.

Показання для застосування ЛЗ: для лікування та запобігання прогресуванню доброякісної гіперплазії передміхурової залози шляхом зменшення розмірів передміхурової залози, БНФ пом´якшення симптомів хвороби, покращання відтоку сечі, зменшення ризику виникнення г. затримки сечі та необхідності хірургічного втручання.

Спосіб застосування та дози ЛЗ: дорослим чоловікам (включаючи хворих похилого віку) рекомендованою дозою є 1 капс. (0,5 мг) на добу для перорального прийому; можна приймати незалежно від прийому їжі; незважаючи на те, що полегшення від прийому препарату може спостерігатись на ранній стадії, для об´єктивної оцінки ефективності дії препарату лікування слід продовжувати не менше 6 місяцівБНФ.

Побічна дія та ускладнення при застосуванні ЛЗ:імпотенція, зміна (зменшення) лібідо; порушення еяколяції; гінекомастія.

Протипоказання до застосування ЛЗ:гіперчутливість до дутастериду, інших інгібіторів 5a-редуктази або інших компонентів препарату; для лікування жінок та дітей.

Форми випуску ЛЗ:капс., м'які желатинові, по 0,5 мг

Торгова назва:

II. АВОДАРТ, Каталент Джермені Шорндорф ГмбХ/Каталент Франс Бенхайм СА, Німеччина/Франція

Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-15; просмотров: 47; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты