Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Засоби для лікування еректильної дисфункції




  • Папаверин (Papaverine) ** [тільки супозиторії] (див. п. 2.7.2. розділу "КАРДІОЛОГІЯ. ЛІКАРСЬКІ ЗАСОБИ")
  • Сильденафіл (Sildenafil)

Фармакотерапевтична група:G04BE03 - препарати, які стимулюють переважно функції спинного мозку

Основна фармакотерапевтична дія:значно підвищує релаксуючий ефект закису азоту (NO) шляхом пригнічення ФДЕ5, яка відповідальна за розщеплення цГМФ у кавернозних тілах.

Показання для застосування ЛЗ: лікування порушень ерекціїБНФ, що визначаються як нездатність досягти та підтримати ерекцію статевого члена, необхідну для успішного статевого акту.

Спосіб застосування та дози ЛЗ: табл. призначені для перорального прийому; рекомендована доза дорослим (чоловікам старше 18 років) становить 50 мг, дозу приймають за необхідності, приблизно за год до сексуальних дій; враховуючи ефективність і переносимість, дозу можна збільшити до 100 мг або зменшити до 25 мг; максимальна рекомендована доза становить 100 мг, максимальна рекомендована частота використання – 1 р/добу; активність може виявлятися через більший строк при прийомі з їжею, порівняно з прийомом натщесерце;БНФ пацієнтам з нирковою недостатністю легкого та середнього ступеня тяжкості (кліренс креатиніну становить 30 - 80 мл/хв) режим дозування не змінюється; оскільки у пацієнтів з тяжкою нирковою недостатністю (кліренс креатиніну < 30 мл/хв) кліренс сильденафілу знижений, застосування препарату потрібно починати з дози 25 мг; оскільки у пацієнтів з печінковою недостатністю кліренс сильденафілу знижений, наприклад, при цирозі, застосування препарату потрібно починати з дози 25 мг; БНФ препарат не показаний для використання особами, молодше 18 років; для пацієнтів похилого віку зміна дозування не потрібна; для того, щоб препарат почав діяти, необхідне сексуальне збудження.

Побічна дія та ускладнення при застосуванні ЛЗ:головний біль, запаморочення; почервоніння шкіри, відчуття серцебиття; диспепсія; затуманення зору, підвищена чутливість до світла, хроматопсія; риніт (закладеність носа); у деяких пацієнтів через 1 год після прийому 100 мг препарату виявлено легке й тимчасове порушення кольорового зору (синій/зелений) за допомогою 100-кольорового тесту Farnsworth-Munsell, причому через 2 год після прийому препарату жодних змін не спостерігалось (можливий механізм цих відмінностей у розпізнаванні кольорів зумовлений пригніченням ФДЕ6, яка входить до фотоперетворюючого каскаду сітківки); реакції гіперчутливості (включаючи шкірні висипи); тахікардія, гіпотензія, синкопи, носові кровотечі; блювання; біль в очах, почервоніння очей; пролонгована ерекція та/або пріапізм.

Протипоказання до застосування ЛЗ:відома гіперчутливість до будь-якого компонента; спільне призначення з донорами оксиду азоту (такими як, амілнітрити) або нітратами у будь-якій формі; для пацієнтів, для яких сексуальна активність небажана (наприклад, пацієнти з тяжкими формами СС захворювань, такими як нестабільна стенокардія або тяжка СН).

Форми випуску ЛЗ:гель для перорального застосування, 50 мг/5 г, 100 мг/5 г по 5 г, у пакетах; табл. по 25 мг, по 50 мг, по 70 мг, по 100 мг; табл., вкриті оболонкою по 25 мг, по 50 мг, по 100 мг; табл., вкриті плівковою оболонкою, по 20 мг, по 25 мг, по 50 мг, по 100 мг

Торгова назва:

I. ЕРГОС ®, ТОВ "АСТРАФАРМ", м. Вишневе, Києво-Святошинський р-н, Україна
ЕРГОС®, АТЗТ "Фармацевтична фiрма "ФарКоС", м. Київ/ТОВ "АСТРАФАРМ", м. Вишневе, Києво-Святошинський р-н, Україна/Україна
ЕРЕКТИЛ, ТОВ "Стиролбіофарм", м. Горлівка, Донецька обл., Україна
ЕРО-ЛАЙФ, ВАТ "Хімфармзавод "Червона зірка", м. Харків, Україна
ЕРОТОН, ВАТ "Фітофарм", м. Артемівськ, Донецька обл., Україна
ПОТЕНЦІАЛЕ, ЗАТ "Технолог", м. Умань, Черкаська обл., Україна
СУПЕРВІГА, СУПЕРВІГА 25, СУПЕРВІГА 50, СУПЕРВІГА 100, ТОВ "Фармацевтична компанія "Здоров'я"
II. АЛТИ-МЕТ, Орхід Хелтхкер (відділення Орхід Кемікалз енд Фармасьютикалз Лімітед), Індія
ВЕКТА, Юнімакс Лабораторіес, Індія
ВІАГРА®, Пфайзер Пі.Джі.Ем., Франція
ВІАФІЛ, Фармакар Інт. Ко./ Фармакар ПЛС, Палестина
ВІГРАМАКС, ІБН Хайян Фармасьютікалз, Сірійська Арабська Республіка
ВІГРАНДЕ, Зентіва Саглик Урунлері Санаї ве Тіджарет А.Ш., Туреччина
ДЖЕНАГРА 25, ДЖЕНАГРА® 25, ДЖЕНАГРА 50, ДЖЕНАГРА® 50, ДЖЕНАГРА® 100, Дженом Біотек Пвт. Лтд., Індія
ЕРАСМО-25, ЕРАСМО-50, ЕРАСМО-100, NPI Co., Оман
КАМАГРА, КАМАГРА ЖЕЛЕ, Аджанта Фарма Лімітед, Індія
КОНЕГРА, ФДС Лімітед, Індія
ЛАВЕКС, АТ "Фармако", м. Кишинеу, Молдова
ЛОВІГРА 25, ЛОВІГРА 50, ЛОВІГРА 100, Браво Хелскеа Лтд, Індія
НОВАГРА, Новахім Індастріз Лімітед/Шияжуанг Греат Фармасьютикалс Ко., Лтд., Великобританія/Китай
НОВАГРА, Шияжуанг Греат Фармасьютикалс Ко., Лтд., Китай
НОВАГРА 25, НОВАГРА 50, НОВАГРА 100, Еріка Фарма ПВТ Лтд на заводі Еріка Нірамая Етикалз Пвт Лтд, Індія
НОВІГРА, Наброс Фарма Пвт. Лтд., Індія
ПЕНІГРА, Каділа Хелткер Лтд., Індія
ПЕНІМЕКС®, Юнік Фармасьютикал Лабораторіз (відділення фірми Дж. Б. Кемікалз енд Фармасьютикалз Лтд), Індія
РЕВАЦИО, Пфайзер Пі.Джі.Ем., Франція
СИЛДЕНАФІЛ-50, СИЛДЕНАФІЛ-100, Інтас Фармасьютикалc Лтд, Індія
  • Тадалафіл (Tadalafil)

Фармакотерапевтична група:G04BE08 - препарати, які стимулюють переважно функції спинного мозку

Основна фармакотерапевтична дія:є селективним інгібітором ФДЕ 5, інгібування ФДЕ 5 тадалафілом продукує підвищені рівні цГМФ в печеристому тілі.

Показання для застосування ЛЗ:лікування еректильної дисфункції БНФ.

Спосіб застосування та дози ЛЗ:рекомендована максимальна доза становить 20 мг перед передбачуваною сексуальною активністю, незалежно від прийому їжі; препарат можна приймати за 16 хв перед сексуальною активністю; ефективність тадалафілу може зберігатися протягом до 36 год після прийому дози; максимальна рекомендована частота прийому – один раз на день.

Побічна дія та ускладнення при застосуванні ЛЗ:головний біль; біль у спині, диспепсія, запаморочення, гіперемія, міалгія, закладеність носа; набряк повік, відчуття, описані, як біль в очах, кон’юнктивальна гіперемія; реакції гіперчутливості - висипання, уртикарія та набряк обличчя, с-м Стивенса-Джонсона та ексфоліативний дерматит; ІМ, раптова кардіологічна смерть, інсульт, стенокардія, серцебиття, тахікардія (більшість пацієнтів, які мали такі побічні дії, раніше мали фактори ризику з боку СН системи), гіпотензія (частіше коли тадалафіл застосовували пацієнти разом з антигіпертензивними засобами), АГ та непритомність; абдомінальний біль та гастроезофагальний рефлекс; гіпергідроз (потіння); затьмарений зір, неартеріальна передня оптична ішемічна нейропатія, оклюзія вен сітківки, порушення зору; пріапізм та подовжена ерекція.

Протипоказання до застосування ЛЗ:пацієнтам, які застосовують органічні нітрати у будь-якій лікарській формі; гіперчутливість до тадалафілу або до будь-якого іншого компонента препарату.

Форми випуску ЛЗ:табл., вкриті оболонкою, по 10 мг, по 20 мг

Торгова назва:

I. ЕРЕКТАДИЛ, ТОВ "Фармацевтична компанія "Здоров'я", м. Харків, Україна
II. АП-ГРЕЙТ, Мепро Фармасютікалз Пвт. ЛтД., Індія
СІАЛІС, Елі Ліллі енд Компані Лімітед, Великобританія
СІАЛІС®, Ліллі дель Карібе Інк./Ліллі С.А. (пакування), Пуерто-Ріко (США)/Іспанія
  • Варденафіл (Vardenafil)

Фармакотерапевтична група:G04BE09 - препарати, які стимулюють переважно функції спинного мозку.

Основна фармакотерапевтична дія:відновлює порушену еректильну функцію та забезпечує природну реакцію на сексуальну стимуляцію.

Показання для застосування ЛЗ: еректильна дисфункція БНФ (неспроможність досягти та зберегти ерекцію, необхідну для здійснення статевого акту).

Спосіб застосування та дози ЛЗ: вживають внутрішньо, незалежно від прийому їжі; на початку лікування рекомендована доза становить 10 мг; табл. слід прийняти за 25 – 60 хв до початку сексуального контактуБНФ, але можна застосувати і за 4 –5 год до статевої активності; для досягнення бажаного ефекту при застосуванні необхідна адекватна сексуальна стимуляція; з урахуванням ефективності та переносимості препарату дозу можна підвищити до 20 мг або знизити до 5 мг; максимальна рекомендована доза становить 20 мг, частота застосування – не більше 1 р/добуБНФ; для осіб літнього віку, пацієнтів з нирковою недостатністю або з незначними порушеннями функції печінки необхідності у змінах режиму дозування не виникає; у хворих з помірними порушеннями функції печінки клірес варденафілу знижений, тому початкова доза препарату не повинна перевищувати 5 мг/добу; з урахуванням ефективності та переносимості у подальшому добову дозу можна підвищити до 10БНФ - 20 мг.

Побічна дія та ускладнення при застосуванні ЛЗ:головний біль, припливи крові; запаморочення, диспептичні реакції, нудота, відчуття закладеності носа; реакції фоточутливості шкіри, АГ, біль у спині, сльозотеча; артеріальна гіпотонія, міалгія, пріапізм; захворювання на передню ішемічну невропатію зорового нерва що пов’язано із застосуванням інгібіторів фосфодіестерази 5 (інгібіторів ФДЕ5).

Протипоказання до застосування ЛЗ:гіперчутливість до компонентів препарату; одночасне вживання нітратів або будь-яких донаторів NO (препаратів, що виділяють оксид азоту); дитячий вік (до 16 років); одночасне застосування варденафілу з інгібіторами протеаз ВІЛ індинавіром і ритонавіром протипоказано (вони є потенційними інгібіторами СYР3А4).

Форми випуску ЛЗ:табл., вкриті оболонкою, по 5 мг, по 10 мг, 20 мг

Торгова назва:

II. ЛЕВІТРА, Байєр Шерінг Фарма АГ/Байєр Хелскер АГ, Німеччина/Німеччина

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-15; просмотров: 59; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты