Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Психогенні стимулятори




  • Йохімбе (Yohimbine)

Фармакотерапевтична група:G04BE04 - препарати, які стимулюють переважно функції спинного мозку.

Основна фармакотерапевтична дія:викликає психостимулюючий ефект і посилення реакції, йохімбін активує статеву поведінку і нормалізує знижену в результаті стресу статеву активність; алкалоїд з кори західноафриканського дерева Corynanthe yohimbe; блокує α2-адренорецептори і збільшує центральний обмін адреналіну, тобто активує адренергічні нейрони в центральній нервовій системі, що викликає психостимулюючий ефект і посилення реакції; впливає на серотонінергічні, допамінергічні та холінергічні системи передачі нервових імпульсів; точний механізм дії при еректильній дисфункції невідомий; дослідження, проведені на тваринах, показали, що йохімбін активує статеву поведінку і нормалізує знижену в результаті стресу статеву активність, а введення йохімбіну в артерію статевого члена відновлює поруше викликає психостимулюючий ефект і посилення реакції ння ерекції, викликане активацією α-адренорецепторів; терапевтичний ефект у людини більшою мірою пояснюється ефектами йохімбіну на ЦНС; можливим механізмом дії є розширення судин статевого члена і прямий ефект на тканини, які беруть участь в ерекції; поясненням частих затримок появи ефекту на 2 – 3 тижні може бути накопичування активного метаболіту 11-гідроксийохімбіну.

Показання для застосування ЛЗ:еректильна дисфункція, чоловічий клімакс.

Спосіб застосування та дози ЛЗ:рекомендована доза – 1 – 2 табл. 1 – 3 р/добу перорально; через виражені коливання біодоступності активного інгредієнта дозу необхідно підбирати індивідуально, починаючи з прийому ½ табл. 3 р/добу і поступово збільшуючи дозу максимально до 2 табл. 3 р/добу; ефект часто настає із запізненням на 2 – 3 тижні; у разі виникнення побічних ефектів рекомендується зменшення дози, після зникнення побічних ефектів дозу можна поступово збільшити; тривалість лікування залежить від тяжкості захворювання; для точної оцінки терапевтичного ефекту необхідно приймати препарат протягом не менше 8 тижнів.

Побічна дія та ускладнення при застосуванні ЛЗ:підвищення АТ і збільшення ЧСС; порушення сну, нервовість, збудженість, тремор, пітливість, почервоніння шкіри і головний біль; шлунково-кишкові симптоми - нудота і блювання, втрата апетиту і пронос; порушення регуляції за гіпотонічним типом.

Протипоказання до застосування ЛЗ:гіперчутливість до компонентів препарату; тяжка гіпотензія; діти, жінки.

Форми випуску ЛЗ:табл. по 5 мг

Торгова назва:

I. ЙОХІМБІНУ ГІДРОХЛОРИД, ТОВ "Фармацевтична компанія "Здоров'я", м. Харків, Україна

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-15; просмотров: 60; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты