Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Класифікація доходів бюджету бюджетних установ.




Згідно бюджетного кодексу України доходи бюджету бюджетних установ поділяються на доходи загального фонду і доходи спеціального фонду. До спец. фонду належать власні надходження бюджетних установ, спеціальний фонд бюджетної установи - це кошти, які надходять зі конкретною метою і використовуються на відповідні видатки за рахунок цих надходжень, це кошти від надання послуг і виконання робіт, реалізації продукції чи з іншої діяльності з виконання окремих доручень а також благодійні внески. Загальний фонд охоплює всі доходи бюджетної установи крім тих що призначені до зарахування до спец фонду.

Власні надходження поділяються на дві групи:

1. плата за послуги що надаються бюджетними установами:

1.1. Плата за послуги, що надаються бюджетними установами згідно з функціональними повноваженнями. (плата за навчання ВНЗ, плата за надання інформації, рекламних послуг, вхідна плата за виставки, ярмарки, плата з медичне обслуговування осіб у відділеннях закладів ох здоров’я)

1.2 Кошти, що отримуються бюджетними установами від господарської чи виробничої діяльності. (надходження коштів від навчально - виробничих майстерень що відповідають профілю роботи установи)

1.3. Плата за оренду майна бюджетних установ (від експлуатації будівель і приміщень, основних засобів, що безпосередньо їм належать)

1.4. Кошти, що отримуються бюджетними установами від реалізації майна.

(Сюди входять кошти бюджетних установ, отримані від реалізації необоротних активів (крім будівель і споруд) та інших матеріальних цінностей)

2. Інші джерела власних надходжень бюджетних установ.Вони не мають постійного характеру та плануються у випадках, що попередньо обумовлені.

2.1. Гранти та дарунки. До грантів належать фінансові ресурси, що надаються на безповоротній основі та спрямовуються на реалізацію цілей, визначених програмою надання гранту, проектом міжнародної технічної допомоги. Це дарунки, благодійні внески від спонсорів і меценатів, а також усілякі пожертви.

2.2. Кошти, що отримуються на виконання окремих доручень від підприємств, організацій чи фізичних осіб.

Це кошти для проведення розрахунків з молодими фахівцями, на виплату стипендій студентам, матеріальної допомоги та доплат до державних стипендій за рахунок замовників, на придбання методичної літератури й навчальних посібників для студентів заочної форми навчання

2.3. Кошти, що отримуються від інших бюджетних установ.

Це кошти, які відповідно до рішень Уряду або календарних планів проведення централізованих заходів (чи інших документів) перераховуються від однієї бюджетної установи до іншої бюджетної установи з певною метою із загального фонду до спеціального фонду бюджету (або в межах спеціального фонду).

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-15; просмотров: 34; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты