Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Поставте у відповідність поняття і їх визначення




А. Програма відкритих дверей Б. Громадський контроль В. Метод громадського контролю Г. Омбудсмен 1. Це метод заохочення громадян до вільного відвідувати мерії чи громадської приймальні без попереднього дозволу чи призначення. Як правило, про такі дні оголошують у засобах масової інформації; 2. це безпартійний державний службовець, який розглядає скарги громадян на місцевих посадових осіб та агенції; 3. це централізований центр обміну інформації, утворений для отримання відповідей на звернення громадян; 4. один з видів соціального контролю, який здійснюється об'єднаннями громадян та самими громадянами; 5. перевірка виконання вимог чинного законодавства та прийнятих рішень на підконтрольних об'єктах.

 

 
А          
Б          
В          
Г          

Тема 18: Адміністративна реформа в Україні

Поставте у відповідність поняття і їх визначення

А. Адміністративна реформа Б. Мета реформи публічної адміністрації В. Публічна служба Г. Адміністративна послуга 1. прийняття рішення, яке зачіпає права та законні інтереси конкретної приватної особи (осіб), здійснюється адміністративним органом за власною ініціативою. Таке регулювання має бути спрямоване на захист прав приватних осіб, врахування їхніх інтересів при прийнятті рішень; 2. це спрямована на забезпечення (юридичне оформлення) умов для реалізації суб'єктивних прав, виконання обов'язків фізичної або юридичної особи публічно-службова діяльність адміністративного органу, яка здійснюється за заявою цієї особи; 3. державна служба (насамперед в органах виконавчої влади) та служба в органах місцевого самоврядування; 4. поетапне створення такої системи публічної адміністрації, яка забезпечить становлення України як правової європейської держави з високим рівнем життя, соціальної стабільності та демократії; 5. комплекс заходів по удосконаленню державного управління в Україні.
 
А          
Б          
В          
Г          

Завдання 3 рівня (Встановлення правильної послідовності)

Тема 1: Основні теорії державного управління

  А Б В Г
       
       
       
       

Розставте у правильній послідовності

А. Класична школа

Б. Теорія бюрократії

В. Школа людських відносин

Г. Системний підхід

Скільки гілок влади виділяє Основний закон України.

Відповідь _______.

Визначити 3 правильні твердження.

Виберіть суспільні функції держави, які притаманні їй на сучасному етапі:

1. публічна; 2. соціальна; 3. організаційна; 4. економічна; 5. внутрішня

       

Тема 2: Державна влада та державне управління

Задача з відкритою відповіддю (без варіантів відповіді).

За аспектами впливу на інтереси і мотиви поведінки людини і, відповідно, за змістом, методи забезпечення реалізації цілей і функцій державного управління можна розділити на … групи.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-15; просмотров: 77; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты